Spet doma!!
Prav vsem lep pozdrav pa se HEJ !
Zanimivo,to s pozdravi. Ko stopim v svoje stanovanje,vedno zaklicem Hej.
Z ocetom sva se pozdravljala SALVE ,od nekdaj,se sama ne vem zakaj.Mogoce,ker ga je zgodovina starega Rima zelo zanimala.To je bilo samo najino.
Kako sem zasla na to?Verjetno zaradi danasnjega poslavljanja.Se sedaj mi zvenita zadnji vnukov BYE-BYE in hcerkin CIAO!
Kako je vse relativno! Zjutraj se zajtrk v Angliji,ob enih Benetke,ob stirih ze Koper in vendar se mi zdi,da so takooo zelo dalec in jih ze pogresam.
Petra in Stasa,vohunila sem vajinemu pogovoru o zavitku.
Recepti iz Anglije,bolj svoh! Tudi,ko sem zacela sodelovati na forumu,je bilo po vrnitvi in mislim,da nisem omenila sploh nobenega recepta za angleske
jedi.
Zunaj mi je vsec Yorkshire pudding,seveda morata biti zraven omaka in meso,kar mi zadje case prevec ne disi.Se najbolj sem zadovoljna,ko narocim Quish Lorainne, polnjeno z rakovico in zelanjavo,pa to je itak
francoska jed.Na Irskem sem uzivala v raznih krompirjevih dobrotah,so res mojstri.Sever pa ribe!
Ste prebrale pod Pecene paprike prispevek NAVELICANE?Zelo sem se zabavala.Vredno premisleka in se z njo strinjam.
Zelenjave ne vlagam,razen nekaj paprik v olju,pa se te raje zamrznem.
Marmelade iz nasega sadja pa najraje kuham pozimi(prej sadje pripravim in dam zamrznit). Zadnjo marelicno m. sem skuhala aprila iz lanskih marelic.
Letos bom kuhala iz agrumov,ker ni nic rodilo.Marmelade rada naredim,ker ne maram kupljenih,ker je v njh veliko sladkorja. No,v Angliji so marmelade res zelo dobre za razlicne okuse!
Malo sem nametala.Moz se mi rezi in lista casopise.Mislim,da se me le loteva utrujenost.
Koper in obala,verjetno ste videle,nevihta brez dezja!Po Sloveniji je tudi
hudo!
Lep,iskren pozdrav prav vsem po vrsti in seveda noni Karolini,ki uziva v svoji vlogi 2x none. Babi
zivjo babi !! pa si nazaj ! polna vtisov in lepih dozivetij!! ce malo beres,vidis da smo te pogresali!
zadnje casa je bilo na forumu bolj “mirno”. sama sem doma ze en teden-na morju sem bila 14 dni. bilo je posastno vroce ,predvsem pa saopaaaarno !!
no,danes sem pa zopet v sl! na zalost!
se se kaj beremo. lepo se imej petra
Se enkrat,hej in hvala prav vsem.Kmalu bo nas krozek spet kommpleten in se novi clani. Dolzna sem vam kak recept z Irske,ceprav ni hrana kaj posebnega.S krompirjem pa znajo.Njihov pire je res dober,je pa tudi veliko
masla v njem,kar vzbuja slabo vest,ko ga jes.
Se to.V slovenski Istri ze nekaj casa nisem srecala oslicka.Na Irskem,na obali pa sem ga.Na hrbtu je nosil otrocka,dedek pa je nabiral naplavljen les
in nalozil se njega.Pocasi so v soncnem zahodu odsli proti hisici,iz katere dimnika se je kadilo. Ja,tu je se veliko naravnega. Potepala sem se po podezelju.,ker sem si zelela nekaj dalec od ponorelega sveta in letosnje vrocine.
Dublin sem pustila za drugic.V njem sva prezivela samo en dan in noc.
Lep pozdrav Babi
Jaz sem oslička po dolgem času videla letos v Poreču… sredi gneče v centru mesta z dvema starejšima domačinoma, ki sta ga pripeljala z namenom, da so se otroci lahko slikali… ne vem zakaj, ampak meni se je tako zasmilil 🙁 Pa saj niso delali grdo z njim, ampak vseeno se mi je zdelo, da je ves prestrašen med tisto množico… da bi moral sedaj nekje v hlevu spat.
Ta tvoja zgodbica mi je bolj všeč 🙁
LP
Forum je zaprt za komentiranje.