Najdi forum

spet c++ – funkcija

naloga:
napiši funkcijo, ki kot parameter dobi koliko števil je treba vnesti preko tipkovnice, vrne pa vsoto vseh sodih in povprečje vseh lihih števil (uporabite prenos po referenci)

program:
#include

void funkcija (double& sodi, double& lihi)
{
double vnos;
int n;
double vsota = 0; //vsota lihih
int stevec = 0;

for (int i = 1; i > n;

if (n % 2 == 0)
{
sodi = sodi + n;
}
else if (n % 2 != 0)
{
vsota = vsota + n;
stevec ++;
}
lihi = vsota / stevec;
}
cout > vnos;

funkcija (vnos); //to je 44-ta vrstica

cout

------------------------------------------------------------------- Think of how stupid the average person is. Then realise half of them is stupider than that.

funkcija (vnos); //to je 44-ta vrstica

cout

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

ja sej je “vnos” – to naj bi bil kao vhodni podatek.

in pol ko uporabnik vnese to število, program kliče funkcijo in izvede še vse ostalo… pomojem, no…

------------------------------------------------------------------- Think of how stupid the average person is. Then realise half of them is stupider than that.

void funkcija (double& sodi, double& lihi)
funkcija z imenom funkcija ima 2 parametra, ti pa jo kličeš le z enim
funkcija (vnos);

pomojem, no…

Ja sj to se tud men zdi, da bi blo narobe, ampak ne vem, kako naj popravim. 🙁
Če pa vneseš samo eno število in potem tisto število ‘razporedi’ glede na to, a je sodo ali liho…

Jah ne vem, sej lahko da čist mem sekam… 🙁

Vse OK, mi je že ratal 🙂 🙂 🙂

Ahh, pa samo 3x na leto je takole kakšno programersko vprašanje, pa še takrat ne pridem na svoj račun ker se tkole na simpl reši :))
Jaz sem pa mislil, da bova zdajle ene 3 dni na dolgo in široko lahko razglabljala :))

No ja, samo da si pogruntala, da ne potrebuješ 2 parametrov…

Aja na kteri šoli pa vas gnavijo z C++?
Nas še na računalniški niso.

pedagoška, dvopredmetno računalništvo.
prvi semester pascal, drugi semester c++
jupi!
pa nam obljubljajo, da bomo v višjih letnikih še veliko c++ imeli… :s

saj drugače ne gnjavim kar za vsak warning na forumu, samo zdaj mi pa res ni šlo skup. Pa tko preprosta rešitev je bla:
v funkciji sem določila pač tri parametre, void funkcija (double, vnos, double& sodi, double& lihi), potem sem pa v glavnem programu vse te tri parametre klicala in to je to.
Ma, a nisem faca 😉

hehe ma faca valda :))

Zdaj mi pa samo še reči, da boš prfoxa za gospodinjstvo ali telovadbo, potem pa sploooh ne bom več štekal tegale našega izobraževanja.

Sicer sem pa jaz tkole bolj mislil, da boš uporabila le 1 parameter, se pravi koliko števil želiš vnesti. Kasneje pa itak v funkciji v zanki vrtiš in računaš, na koncu pa v funkciji tudi izpišeš. Skratka, tako kot si se lotila bi zadostoval le 1 vhodni parameter.

Če pa gledaš nalogo v celoti, pa je v bistvu kar prav, funkcija bi morala vrniti ta 2 izračunana rezultata, izpis bi pa verjetno moral biti v glavnem programu ne v funkciji.

Uff, pa saj sem vedel, da bova lahko še kakšno na to temo rekla :))

Bom prfoxa računalništva in biologije; in c++ mam pri računalništvu, ne pri biologiji 😉

izpit iz pascala sem že nardila, he he 🙂

Nalogo sem potem itak malo predelala, sem jo tudi že oddala, tko da ni sile. Je bla sprejeta, torej vem, da je ok. Če ni ok, mi jo vrne in napiše (največkrat) PREMALO KOMENTARJEV.
Ko mi gre na jetra s temi komentarji, ne bom mu vsak stavek posebej komentirala…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close