spet bučke – VRSTE BUČ ??
Glede na to, da ste tule sami eksperti s področja prehrane, ima kdo gotovo podatek, kje na spletu bi lahko dobila podatke o vrstah buč, po možnosti s slikami. Sama veliko uporabljam cukete – podolgovate bučke, vem pa da so pravzaprav vse buče užitne, vendar gotovo so določene vrste bolj primerne za določeno vrsto jedi.
Primer: ravnokar sem dobila par bučk oblike cveta, nežno zelenkaste barve, teža cca 1 kg, ne vemo kaj je to za ena vrsta, jaz pa tudi ne vem, ali naj jo potenstam za omako, naj naredim iz nje juho, ali kompot, ali popečem z jajcem, ali naredim štrudelj.
Želela bi najbolje izkoristiti vsako vrsto bučke posebej.
Zanima me tudi, ali za prehrano uporabljate “navadne svinjske buče”, ki jih kmetje uporabljajo za krmo pujsov, pa tudi kokoši jih imajo rade.
HVALA VSEM za odgovore in ideje, sem kar malce pozabila na tole knjigo Čarobni svet buč, kmalu bo moja 🙂
Eno bučo (t.i. patišon) pa sem porabila včeraj zvečer, ko sem vlagala breskve, in sem vmes dodala na kocke narezano bučko. V kozarčku je 2/3 breskev in 1/3 bučk, malce sladkano, malce klinčkov, malce jabolčnega kisa ali limonin sok, voda. Izgleda odlično in dobro.
Lani smo imeli res veliko buck /cuket-zelenih/, tako da nisem vec vedela,kaj,kako in kam z njimi !? jedli smo jih na ve mogoce nacine, naredila sem namaz…potem sem pa sklenila,da poskusim se z vlaganjem. vlozila sem jih samo par kozarckov- za probo. bile so dobre.
vlozila sem jih podobno kot kumare,papriko… vzela sem malo manjse,oprala in narezala na kolute. v slani vodi sem jih blansirala,odcedila in prelila z mesanico kisa,vode,..zacimb /celi poper,vejica rozmarina,par strokov cesna/. verjetno se jih da “spraviti” tudi v slanico.
danes sem nekje tukaj na forumu zasledila,da se jih lahko mesa v kompot/torej sladke/- je pa druga vrsta buc.
verjetno se ti bo se katera oglasila z idejami. lp petra
Forum je zaprt za komentiranje.