Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika spenjeno mleko

spenjeno mleko

Ali morda kdo ve, če je možno mleko speniti (kot za kapučino) tudi kako drugače, ne samo z aparatom.

Jaz sem v Nami kupila eno stvarco, ki ima lonček in pokrovček s sitom (no, podobno je situ). Je super stvar, dobiš pa jo v nadstopju, kjer imajo posodo.

V kozico daj malo mleka, ga segrej in med gretjem mesaj z mikserjem. Pa pazi da ne zavre.
LP, Nena

Jaz sem, kar nekaj poizkusov naredila, da sem ugotovila kaj naredi najboljši kapučin. Mleko mora biti VRELO, potem ga pa spenim z paličnim, s tistim nastavkom, ki ima luknjice. Je res BOŽANSKI. Najboljši je, če ga malo posuješ z mleto čokolado.

Lep pozdrav vsem ljubiteljem kapučina. ;- ))))))))))))))

p.s.drugače pa jaz kave sploh ne maram, razen kapučinčka.

Pa se moj recept, ki tudi 100% deluje:Vzami 1 dcl 0,5% alpskega mleka, ki si ga prej kar nekaj ur hranila v hladilniku(ja, biti mora MRZLO!!!) in ga daj v posodico za stepanje sladke smetane. Nato ga z mesalnikom za sladko smetano “stepaj” nekaj casa, dokler ne nastane cisto trda pena. Pena mora biti tako trda, da lahko posodico postavis na glavo in se ne bo pena niti premaknila. LP

To tudi jaz delam, ampak ven dobim lahko smetano. Je zelo dobra in kremasta. Primerna za torte, kreme…………

čakaj, sedaj pa nekaj ne razumem… ven dobiš smetano??? iz mleka, po postopku, kot sem ga opisala jaz?? sem kaj spregledala oz, narobe prebrala? dodaš še kaj drugega? meni namreč moja mlečna pena čez nekaj časa upade – kako jo lahko uporabiš za torte?? LP

Ja, prav si prebrala. Mleko mora biti zelo MRZLO, potem jo pa stepem s paličnim mešalnikom in to dolgo, pa dobim bolj trdo smetano kot je tista za stepanje ali pa šlag pena ali katera koli druga. Torto hranim v hladilniku. Uporabim nastavek z luknjicami.

zanimivo… jaz ponavadi peno vmesam v skuto s sadjem in moram zelo pocasi vmesavat, da mi ne pade skupaj. kako tebi uspe tako trda krema?? res pa je, da jaz ne mesam s palicnim mesalnikom (sicer ga imam, vendar ne tega nastavka, ki ga omenjas ti), ampak z navadnim mikserjem (z metlicami)

Ko smo že pri paličnem mešalniku… Kje se da dokupiti nastavke zanj (mi je eden nekam ušel…)? Tam, kje se kupila mešalnik ne, te trgovine ni več… Pa marsikatre uporabne tudi ne več.. Torej, kje v MB?

mm, poglej pri serviserju za manjkajoče nastavke!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close