spenjeno mleko
Jaz sem, kar nekaj poizkusov naredila, da sem ugotovila kaj naredi najboljši kapučin. Mleko mora biti VRELO, potem ga pa spenim z paličnim, s tistim nastavkom, ki ima luknjice. Je res BOŽANSKI. Najboljši je, če ga malo posuješ z mleto čokolado.
Lep pozdrav vsem ljubiteljem kapučina. ;- ))))))))))))))
p.s.drugače pa jaz kave sploh ne maram, razen kapučinčka.
Pa se moj recept, ki tudi 100% deluje:Vzami 1 dcl 0,5% alpskega mleka, ki si ga prej kar nekaj ur hranila v hladilniku(ja, biti mora MRZLO!!!) in ga daj v posodico za stepanje sladke smetane. Nato ga z mesalnikom za sladko smetano “stepaj” nekaj casa, dokler ne nastane cisto trda pena. Pena mora biti tako trda, da lahko posodico postavis na glavo in se ne bo pena niti premaknila. LP
Forum je zaprt za komentiranje.