Špelin bananin kruh (Staša)
Hojla Staša in vse ostale!
Malo nazaj sem napisala recept za bananine muffine. Z mojo Špelco sva spet malo eksperimentirali in vso maščobo zamenjali kar z LCA jogurtom. Zadeva je zelo dobro izpadla. Poimenovali sva ga Špelin bananin kruh, ker je mami “pozabila” dodati sladkor (to se mi včasih zgodi, kaj hočemo, raztresenost pač, he he).
Torej:
2 skodelici polnoznate moke
2 čžl pecilnega praška
1 čžl sode bikarbone
½ čžl. soli
1 jajce
1 skodelica navadnega jogurta (najbrž bi veljal tud sadni tekoči)
4 zrele banane
Jajce, jogurt in banane sva zmiksali in vlili k zmešanim suhim sestavinam. Vlili v pekač na peki papir, 18min, 180stC.
Lahko se ga seveda sladka po okusu, pa bo kruhek spet biskvit:)) Drugače pa mešanica lahko nepredušno zaprta počaka tudi do 4 dni v hladilniku in si lahko vsak dan zjutraj vzameš ven manjšo količino, zamešaš notri še kaj drugega (Špela si zameša notri enkrat nasekljane lešnike, drugič orehe..), napolniš željeno količino muffin modelčkov in pečica dokonča malo drugačen zdrav zajtrk:))
Pa dober tek:)
Barb, super si. Tukaj pa ti (seveda tudi drugim) prilagam en link, kjer je veliko fat free receptov (sladkor pa se itak da zmanjšati na različne načine (banane, rozine, natreen, …)
http://cgi.fatfree.com/cgi-bin/fatfree/recipes.cgi
Hvala in LP
Forum je zaprt za komentiranje.