Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Spekla torto – odstopil biskvit??

Spekla torto – odstopil biskvit??

Dobro jutro!

Že spet bom malo nalagala o kokosovi torti, namreč včeraj sem se je lotila po recepturi Staše (13.05.03) in ne vem v čem sem naredila napako.

Biskvit sem dala v pečico, čudovito je vstal in se lepo spekel, vendar je nato biskvit ob strani odstopil od roba cca 1 cm proti sredini in tudi malo je padel, zakaj? Model sem premazala z maslom in posula z gresom, da se ne prime.
Pekla sem v modelu 26 cm.

Pa tudi komaj sem dobila 3 plate, mislim da so pretanke, mogoče bi morala imeti večjo količino za ta model?

Seveda sem potem vse lepo namazala, sedaj počiva v hladilniku, zvečer še okrasim in jutri pojemo.

Prosim za nasvet in se vam zahvaljujem.

Hmmm… Kolikor vem (se pravi, kolikor so spodaj pisali) in tako kot sem jaz delala, se ta biskvit ne reže na dele, ampak se samo po njem krema zlije in pusti, da se strdi.
No, biskvit meni ni odstopil – delala sem v teflonskem pekaču, spodaj pa dala peki papir, ki sem ga pustila tam do konca (lepo odstopi, če pustiš torto stat kak dan ali dva, tako da lahko kose torte brez problema iz pekača dobiš). Upam, da sem ti bila kaj v pomoč.

Ups, jaz pa sem biskvit rezala na 3 plate (zelo tanke).
Ampak ne vem zakaj je v telfonskem okroglem pekačun vse okrog odstopil?

Je morda štos v namazu pekača z maslom?

Kakšen biskvit pa bi bil primeren za dobiti dovolj debele plate? Bi lahko samo količino povečala?

Še enkrat hvala.

Tja, jaz pekača ne mažem dodatno z maslom. Ga kar lepo pustim nenamazanega. Da bi pa ta zadeva izgledala kot prava torta (se pravi s tremi plastmi), pa moraš imeti dovolj trdo kremo (torej ne po tem receptu), da boš lahko plošče gor položila (sicer se taka krema, kot je v receptu napisana še nekaj časa trdi). Če mene vprašaš, lahko zadevo rahlo modificiraš..

Kremo narediš samo iz smetane in čokolade (kot je napisano v enem izmed spodnjih postov). Plošče pa lahko pač večkrat pečeš iz npr. 6 ali celo samo 4 beljakov (ne vem, kako bi se obneslo, če bi količino beljakov zvečala in potem rezala… sem skeptična, lahko pa poskusiš in nam javiš, če je uspelo). Mislim, da bi tako šlo…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close