Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika spekla bi lepinje – recept?

spekla bi lepinje – recept?

Spekla bi lepinje – mi lahko svetujete kakšen res dober in preizkušen recept? Rada bi take z velikimi luknjami . 🙂

MIslim da je glavna stvar predvsem zelo hudo razgreta peč s kamnito ploščo. To je doma malce teže izvedljivo.

Bom pa še spremljal tole, da vidim če se motim.

KLIK[/url]

Jaz semenkrat delala po zgornjem receptu, a so ratali kar nekakšni “kruhki”. Nič podobno lepinjam, ne po izgledu, ne po strukturi, ne po okusu !:((

Jaz jih delam tako, da naredim čisto običajno testo za kruh, samo bolj redko mora biti (ga prav tako 2x vzhajam). Potem moraš pa pečico in pekač na ful segreti, na pekač potem sproti oblikuješ lepinje (testo se mora kar nekoliko razlesti) in spečeš. Včasih uspejo z velikimi luknjami, včasih pa z malo manjšimi:).

Nisem ravno mojster za kvašeno testo, ampak po tem receptu mi pa lepinje vedno uspejo 🙂

Hvala Morag in Jalapeni. Mogoče je bilo testo res malo preveč kompaktno, bom poskusila z redkejšim.

Evo, lepinje pečene, ampka niso lepinjam nič podobne. 🙂 So kot ene bombice , mali hlebčki. Testo je bilo precej redko, držala sem se recept (hvala za link) in po okusu so seveda ok, na izgled pa so pač ….. kruhki 🙂 Tudi luknje pogrešam.

Še kakšen navset, kako do velikih lukenj?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close