Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Spar, politika pri salamah, Poli

Spar, politika pri salamah, Poli

Zanima me, če mi lahko kdo pove zakaj npr. pri ponudbi narezanih salam Poli salamo od Perutnine Ptuj v Sparu nimajo nikoli narezane? Pa sem že velikokrat slišala, da ljudje hočejo ta pravo Poli (ponujajo pa “Poli” nekih drugih znamk), poznam tudi dve kolegici, ki jo tudi vedno kupujejo … Zdi se mi, da je zelo priljubljena salama, ko smo šli zadnjič org. z nekih društvom na izlet, so npr. skoraj vsi otroci jedli Poli …
Verjamem, da se te salama proda zelo veliko. Mi potem lahko kdo, meni butlu, pove zakaj je nimajo nikoli vnaprej narezane? Saj veste kakšne so nekatere prodajalke – mimogrede zavijejo z očmi, če hočeš salamo, ki ni že pripavaljeno narezana (ne da bi se preveč ozirala na to, pa vseeno).

Pravega razloga ne vem. Vem samo to, da Poli zelo hitro postane “rjava” če je narezana. Mogoče je to razlog.

ni narezana zato, ker hitro potemni, se posuši,…., ker je narejena iz ostankov, zelo drobno mletih, gostil, moščob, ipd..

tega pri nas nikoli ne jemo, niti otrok nikoli ni

Poli je zelo slabe kvalitete.
Veliko bolje je, da kupite pršut ali npr. šunko, torej pravo meso, ne pa nekega tovarniškega produkta iz ostankov! Sploh za otroke.

Poli pa res ni za otroke no!

No moja 7 in 9 je še nista jedla, upam, da tako tudi ostane.

Pri nas jo pa 6,5 in 8 letnica zelo radi jesta, čeprav jo dobita bolj poredko, in kolikor opažam tudi večina ostalih otrok. Ko sem pripravila za orjstni dan narezek iz malo boljših salam oz. kuhanega pršuta, suheha pršuta, domače vratovine,…, ni praktično nobeden od otrok tega jedel. Zadnjič sem nalašč zraven narezala še Poli in so jo otroci dobesedno napadli.
Vem da ni glih vzor zdrave hrane, ampak zaradi nekaj rezin vsake toliko ne bo nobenga konec.

Ne kupujem finomletih izdelkov, in pizza šunk…

zaradi tega ker morajo imeti narezane njihove salame oz. znamke…to je prvo pravilo…2. res je da tik tak oksidira in take salame noče noben vzet in hočejo vsi frišno narezano…3. imajo tudi premalo prostora, da bi imeli narezano vse kar imajo na razpolago…

meni recimo rata slabo kot grem v leklerk in vidim rjave salame pa naj bo poli, mortadela, šunka, itd…

In če greš v trgovino zvečer, že narezano salamo zavijejo v folijo in zjutraj spet prodajajo kot frišno narezano :)))
Jaz vedno pogledam, katera salama je že narezana in seveda veno kupim tisto, ki ni še narezana. Največkrat pa imajo narezane dražje salame, tiste, ki pa je vakciji pa sploh ni narezana in ti hočjo uturit že narezano dražjo salamo. Ampak jaz se jim ne pustim. :)))
Taki so pri našem najboljšem sosedu.

Ravno to mi je všeč v našem Mercatorju, ker nimajo popolnoma nobene salame narezane in res vse režejo sproti.

A ne obstaja Poli tudi kot narezek, že pripravljena in zapakirana? Se mi zdi, da sem jo enkrat kupila, je pa tega že nekaj časa…

Daj no ti si tudi generacija “ljubljanske in pariške salame” – če nisi že pri 18 letih mamica postala.

Me prav zanima kdo je za pršut slišal. Da o kuhanem, pečenem ne govorim.

Pri noni pa je bil pršut – in ni mi bil dober. Sem raje videla da mi je namazala maslo na kruh in potresla s sladkorjem ali domačo mast posuto z soljo.

Naša mačka poli salame in pica šunke tudi povohata ne. Že vesta zakaj.

Moj sin pa Whiskasa ne. Že ve zakaj.

lp

Ja, pa kupljenega piščanca najbrž tudi ne, a ne? Samo domačega. Dajte no malo manj nakladat.

vprašajte ljudi, ki sodelujejo pri izdelavi poli, pizza šunke,… če jedo tovrstne salame…

lp[/quote]

Dobra:-))

Ampak čista resnica – to dvoje absolutno ne marata. Rada imata pa drugo šunko, odrezke pršuta, paštete, doručak, ipd. poli in pica šunko pa ne, zlasti muca se kar strese od gnusa. Sicer sta teh stvari deležna samo tu in tam, če komu “težita”, kadar slučajno to jemo, ni pa to njuna prehrana.
No, imata rada Whiskas:-) – Mački so zelo izbirčni in se ne bodo dotaknili določene jedi, ki jim smrdi, raje stradajo. Lahko bi bili za merilo kvalitete izdelkov:-))
LP

Pa boš ti potem na podlagi te strokovne ocene kvalitete pojedla miš, vrabca ali crknjeno ribo?
Sori, ne morem, da ne bi ;-)))

lp[/quote]

Dobra:-))

Ampak čista resnica – to dvoje absolutno ne marata. Rada imata pa drugo šunko, odrezke pršuta, paštete, doručak, ipd. poli in pica šunko pa ne, zlasti muca se kar strese od gnusa. Sicer sta teh stvari deležna samo tu in tam, če komu “težita”, kadar slučajno to jemo, ni pa to njuna prehrana.
No, imata rada Whiskas:-) – Mački so zelo izbirčni in se ne bodo dotaknili določene jedi, ki jim smrdi, raje stradajo. Lahko bi bili za merilo kvalitete izdelkov:-))
LP[/quote]

Tudi preveč kisa na solati lahko ful škodi…

Našega so pa v vrtcu navadili na Poli. Tam se jih baje zelo veliko poje 🙁

Meni tako smrdi, da je niti v hladilniku ne morem imeti. Malo boljša je tista od Pivke, tako da če že moram, kupim to.

Ko sem bil v Slo in sem samo enkrat jedel plastiko od poli salame. Potem sem jedel rajsi kaj drugega.

Toliko ljudi na tem MONu ne je Poli salam, prodaja se pa najbolj???????

Koliko ljudi je dvoličnežev!

Una mačka zgoraj se na kvaliteto hrane glih tolko spozna kot otroci, ki jedo Poli in podobno. Ni neke razlike z Whiskasom, le barvila so druga, pa oblika.

Od kolegice maček je pa nor ravno na poli salamo.
Od ene druge kolegice maček (kmečki) pa whiskasa ni maral, je raje kako miš ujel.

Izgleda da imajo tudi mački različne okuse.

kaj ste normalni kdo še je sploh salame pa paštete

če bi si kdaj ogledali kako to delajo vrjetno nebi več povohali teh stvari

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close