Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis španske knjige

španske knjige

čez mesec dni potujem v Španijo, kjer si nameravam narediti kar nekaj bralne zaloge (poštnina je namreč dokaj visoka). Lepo vas prosim za predloge dobrih knjig, da ne bom brezveze postajala po knjigarnah, no nekaj jih že imam na spisku, nekaj jih bo najbrž kupljenih iz ljubezni na prvi pogled, nekaj bi jih pa po vašem nasvetu.

Kar zadeva mene: Javier Marias – z izjemo All Souls, katere španskega naslova ne poznam. Knjiga ima sicer nekaj ljubkih delov, ampak je v primerjavi z njegovimi drugimi stvaritvami rahlo slabša.

Najvišja literarna nagrada v Španiji je Planeta in Nadal. Sodobni avtorji, ki so prejemniki teh nagrad so:
Marias
Molina
Nieblo:Unamuno
Nada: Laforet
Allendejeva
Maria de la Pau Javer: Pasiones romanas (Nagrada Planeta 05)
Carlos Ruiz Zefon: La sombre del viento (Nagrada Planeta )

In južnoameriški Marquez : El amor en los tiempos del colera.

Jaz vsega tega še nisem prebrala, ker z mojo španščino zmorem le Pippi Calzaslargas (Piko Nogavičko) in njej podobne.

Želim ti veliko užitkov pri branju!!!

ful vama hvala za odgovore. Po nagradah sem že veliko brskala, imajo pregledne sezname, tak da s tega vidika poznam situacijo. Zanimajo me pa predvsem kakšni vaši predlogi, kaj vam je sedlo in v katerem delu ste uživali. Saj ni nujno, da ste jih brali v španščini, samo da so vam bili všeč in da so dela napisali v španščini pišoči pisci.

Meni osebno so bile všeč Cinco horas con Mario od Delibesa, La trampa- Ana Maria Matute, Como agua para chocolate- Laura Esquivel, Amado amo- Rosa Montero, Niebla- de Unamuno, Eva Luna-Isabel Allende….pa še kaj bi se našlo, kajti trenutno se jih ne spomnim vseh.

tudi Pika NOgavička ni slaba ideja, se mi je prav zluštala v španski verziji :-))

Na Ano Mario Matute ( a je še kakšna njena v redu?) sem pa popolnoma pozabila, pa Cinco horas je tudi bila že nekoč na seznemu. Hvala. Hvala.

Senco vetra od Ruiz Zafona sem prebrala (v slo.) in mi je bila zelo všeč.

jst bi pa rada če mi puveste v španščini glagol biti. huala

suer in estuar, de nuada

New Report

Close