SPANJE V EVROPSKIH MESTIH
Pozdravljeni!
Veliko informacij je o potovanju v London, zelo malo pa o bivanju, prenočiščih v Londonu, kar je zelo važna informacija, vsaj nam, ki nismo “ta pravi” avanturisti (jasno zaradi otrok) in hostli niso ravno primerni za nas. Vse osebne informacije, namigi in vtisi o varnosti, čistoči,ceni in še čem so nam zelo pomembne in v veliko pomoč.
Potovali smo že preko agencij, kar nam ne ustreza, imamo pa radi fiksno organizirano vsaj spanje. Lažje se odločiš za pot, če imaš prave informacije. Brez avta si z otroki lahko precej neokreten.
Ni pa zanimiv samo London. Zanimiv je tudi Amsterdam, Dunaj, Verona, Milano.
Hvala za vse informacije
delfin
Jaz sem za Rim dobila fino prenočišče preko http://www.venere.com.
Je možno tudi za druga mesta.
Moje izkušnje: Cena je točna, lokacija na zemljevidu tudi, zraven so bile fotografije, imaš tudi ocene obiskovalcev (te kasneje, ko se že vrneš, povabijo k sodelovanju pri anketi). Pa ko daš eno “povpraševanje”, dobiš tudi druge ponudbe (nekatere tudi cenejše) in se je lažje odločit.
Majav, najlepša hvala!
Naj ti povem, da sem spremljala tvoje prejšnje pogovore in informacije prenesla kolegom, ki te dni letujejo v Rimu zahvaljujoč tudi tebi (odločali so se med Londonom in Rimom). Predlagam ti, da svoje komentarje vpišeš pod Italijo!
Moje izkušnje z Rimom so precej slabe. Zaradi sigurnosti smo si izbrali hotel (celo malo boljši) in so nam med prijavo v hotelu vdrli v avto, parkiran pred hotelom, in pobrali čisto vse iz avta. Nihče jih ni opazil in tudi nihče se ni sekiral, saj so bili očitno tega v hotelu “vajeni”. Tako je bil naš ogled Rima precej žalosten, vendar nismo obupali, nam pa je zato osebno mnenje in namig zelo pomemben.
Hvala! Delfin
Taka slaba izkušnja res pusti malo grenak priokus. Se spomnim svoje, ko so nam v Novi Zelandiji v centru glavnega mesta predzadnji dan potovanja sredi belega dne vlomili v avto in odnesli kar precej stvari… To je pač na žalost problem praktično vseh velikih mest.
Jaz sem pri iskanju prenočišča za Rim našla http://www.venere.com (oz. moj mož je – da se ne bom kitila s tujim perjem :-)) sistem se je obnesel. Predlagala sem ti zato, ker je preko te strani možna rezervacija tudi za druga evropska mesta.
Upam, da se boste imeli v Londonu fino. Kako veliki pa so tvoji otroci? Kje ste že kaj bili z njimi in kako so se “obnesli”?
Potovanje z otroki sploh ni problem, vsaj z mojimi ne. Potujemo redno (zahavljujoč izrecno moževi vztrajnosti in odločnosti) že več kot deset let, od njihovega 2. leta. Večinoma z avtom. Potovali smo tudi s pomočjo agencij (ali z njimi), pa nekako ni šlo, saj se izgleda razlikujemo od mase turistov, ki uporabljajo agencije. Kakšnih “pravih”informacij pa tudi nismo dobili od njih. Opažamo, da so naši vtisi iz posamične države popolnoma drugačne, kot jih imajo oni. Nam ni toliko pomembno, da vidimo vse turistične znamenitosti, ampak radi raziskujemo, kar še posebej ugaja otrokom. Poskušamo na drugačen način “ujeti” feeling, npr. v deževnem večeru smo si ogledovali Benetke skozi slaščičarne, pojedli ogromno sladoleda in spoznali neverjetno simpatične ljudi.
Otroci niso problem, samo mi moramo “poenostaviti” stvari in se jim malo prilagoditi. Pozdrav!
Me veseli, da je še kdo, ki tako razmišlja! Naju oz. nas že od prve nosečnosti dalje vsi gledajo, kot da smo z lune padli, ker hodimo kampirat s šotorom. V Provanso, pa ob gardsko jezero, pa v vso tisto mivko v Lopar, lani pa kar na Sicilijo. Pa na vulkan smo otroke vlekli … :-))
Res se dojemanje krajev razlikuje od ostalih. Že od nekdaj smo potovali “za nosom” – če ti je všeč, ostaneš dlje, če ti ni, greš naprej. Meni se tako hecno zdi, ko kdo sprašuje: kako pa jim je bilo všeč tam in tam. Pač všeč, vedno si nekaj najdeta, da se imata luštno. Kaj jaz vem, kako sta onadva dojemala npr. kakšno katedralo in ali bo njihovemu otroku tudi všeč kaj takega. Pobarvana okna so fajn, pa fino odmeva,…
Najina otroka sta taka, da vedno najdeta nekaj, kar ju zanima. In neverjetno dosti si zapomnita – starejši sin je bil lani na Siciliji star dobre tri leta in pol, pa še zdaj zna naštet večino krajev, kjer smo bili skupaj z “najpomembnejšo” stvarjo tam! In ta najpomembnejša stvar je lahko Dionizovo uho, kjer je uspel zbuditi trop netopirjev ali pa en ogromen storž, ki ga je našel ob pohajanju po ulicah Savoce.
Letos pride na vrsto del Nemčije in Avstrije spomladi in Grčija (celinska ali samo Kreta v septembru).Se že veselimo.
Ali vas kdaj sprašujejo: joj, s tako majhnimi otroci pa tako daleč… Ali so vaši že “preveliki”, da bi bili “tako majhni”?
Za amsterdam sem ze pisal … jaz “toplo” priporocam Hostel v Hemskerku je primeren tudi za druzine saj je na novo obnovljen grad z super cistoco. Drugace si lahko vec o hostlih poiscete tukaj :
http://www.hostelbooking.com/ibnpub/english/static/map_europe.asp
Preko tega site-a sem jaz ze rezerviral hostle po celi evropi …
Forum je zaprt za komentiranje.