Spanje na dopustu
Bella528, 21.02.2022 ob 19:20
Pred časom smo šli smučat, hči, njen fant in naš sin. Imeli smo dva prostora in mini kuhinjo, hči in njen fant sta spala v dnevni sobi (tam sta bili v bistvu dve postelji/kavča), v drugi sobi pa je bila zakonska postelja in še ena postelja. In tu smo spali mi trije s sinom (star je 16 let). Nam to ne predstavlja nobenega problema, tudi poleti spimo vsi v prikolici, če tako nanese, da smo vsi za nekaj dni tam.
Zadnjič v neki družbi pa se je en znanec zgražal, češ, a tudi nobene intime si midva z možem ne privoščiva.
Je vam tudi to čudno? Midva res nimava s tem težav, saj je na voljo ostalih 300+ dni za intimo.
Naj se zgraža.On je pač egoist in tečnež.Še sam sebe očitno težko prenaša.
Vi se družite in se imate fajn.
Vse je ok, dokler se vsi strinjate.Uživajte družinsko še naprej!
ž
zato imajo Slovenci veliko denarja, ker šparajo na vsakem koraku. Tudi na dopustu se stiskajo po raznih kavčih, otroci pri 16 skupaj z atom pa mamo v sobi, dva odrasla (hči in njen fant) se stiskata na kavču v kuhinji da prišparata, najbrž ste tudi tuno v konzervi in špagete vzeli s seboj?
Vsak pač dopustuje kakor mu paše, se pa na omenjeni način prišpara na račun sprostitve in uživancije.
mijav mijav, 22.02.2022 ob 08:13
zato imajo Slovenci veliko denarja, ker šparajo na vsakem koraku. Tudi na dopustu se stiskajo po raznih kavčih, otroci pri 16 skupaj z atom pa mamo v sobi, dva odrasla (hči in njen fant) se stiskata na kavču v kuhinji da prišparata, najbrž ste tudi tuno v konzervi in špagete vzeli s seboj?
Vsak pač dopustuje kakor mu paše, se pa na omenjeni način prišpara na račun sprostitve in uživancije.
Ma to je fajn dopust.
Lej ta mlad in hčera imata svojo sobo, uživata, seksata. Podnevi pa poln penzion: mama/tašča skuha kosilo, večerjo, zajtrk postreže, pomije… kaj jima pa manjka?
Sine je malce jezen, ker se mora stiskat pri atu in mamici, ampak bo mama dala malce večjo žepnino pa bo potolažen.
Ata je pa tiho, ker če usta odpre, bo moral posodo pomiti. Bolje, da prenaša ponoči sina ob sebi kot,d a bi moral podnevi pomivat posodo ali pa celo kuhat.
ma to je fajn dopust, 22.02.2022 ob 08:16
Ma to je fajn dopust.
Lej ta mlad in hčera imata svojo sobo, uživata, seksata. Podnevi pa poln penzion: mama/tašča skuha kosilo, večerjo, zajtrk postreže, pomije… kaj jima pa manjka?
Sine je malce jezen, ker se mora stiskat pri atu in mamici, ampak bo mama dala malce večjo žepnino pa bo potolažen.
Ata je pa tiho, ker če usta odpre, bo moral posodo pomiti. Bolje, da prenaša ponoči sina ob sebi kot,d a bi moral podnevi pomivat posodo ali pa celo kuhat.
pozabila si, da je žena rešena obveze seksa med dopustom in se ji samo smeji, mož bo pa moral s polnimi jajci do službe počakat? No vseeno bolje, kot da bi še kuhat moral.
Mater ste eni kreteni. A se vam živjenje res vrti samo in zgolj okoli seksa?? Ne boste verjeli, ampak seks je samo ena stvar v življenju in samo in zgolj ena od komponent v odnosu/zakonu. Obstajajo tudi druge reči.
Morajo biti pa vaša življenja res žalostna in prazna. Pa čeprav mislite kako se imate fajn 🙂
Jonc nepr, 21.02.2022 ob 21:46
od dopusta mora vsak nekaj imeti, 21.02.2022 ob 21:24
Vedno najamemo opcijo, kjer ima otrok svojo sobo (in po možnosti tudi kopalnico). Pa ne zaradi seksa, ampak preprosto zato, ker gre otrok prej spat.
A vi pa potem v temi čepite in hodite po prstih, ko gre otrok spat? Ali ste eni tistih, katerih otroci ob desetih še kričijo po hodnikih, očitno od izčrpanosti, ampak njihovi starši tega ne vidijo (ali nočejo videti?), saj so ja na dopustu…?
Otročiček je star 16 let, verjetno je dlje pokonci kot ta stari.
Odgovarjala sem na splošno, kot mnogi, ker sem vprašanje razumela tudi tako postavljeno, kako se pač ljudje “rihtamo” na dopustih.
Odgovora na moje vprašanje pa še vedno od nikogar nisem dobila. Otroci tja nekje do 14 leta hodijo spat prej kot starši. Oz. naj bi.
normalni ljudje bolj z veseljem seksajo, če so sproščeni, brez vsakdanjih skrbi, kar naj bi bilo na dopustu. seksajo tudi doma, je pa posebej sproščujoče, če lahko to počneš tudi na dopustu. Zakaj si pri vas niste privoščili še ene dodatne sobe, pa sami najbolje veste. Nekaj odgovorov so vam že zgoraj dali (pomanjkanje denarja, varčnost, izogibanje intimi…..).
od dopusta mora vsak nekaj imeti, 22.02.2022 ob 09:02
Odgovarjala sem na splošno, kot mnogi, ker sem vprašanje razumela tudi tako postavljeno, kako se pač ljudje “rihtamo” na dopustih.
Odgovora na moje vprašanje pa še vedno od nikogar nisem dobila. Otroci tja nekje do 14 leta hodijo spat prej kot starši. Oz. naj bi.
Da ne bo ostalo brez odgovora; Ja, malo hodimo po prstih – oz smo hodili, ko je bilo treba, ker so otroci zaspali prej. In nič ne čepimo v temi, ker je večinoma na dopustih toliko aktivnosti, da itak padem(o) dol, prej kot mularija.
Nekako mi je skupno bivanje na dopustih čar vsega tega. Zato malo biti tiho ali pa se vzdržati zvečer… sploh ni problem. Vseeno imam veliko od teh dopustov.
Če vam tako paše, zakaj pa ne?
Samo imam občutek, da dedec in sin nista bila preveč zadovoljna?
Osebno jaz hčerine prikolice ne bi sabo vlačila. Bi naredila tako: ata pa mama ena soba, sin in hči druga. Če bi hči kaj tečkala pa naj gre sama s tipom na dopust. Mogoče bi bila še varianta: da vzame svojo prikolico s sabo, ampak si sama plačat dodatno sobo. Torej: onadva se žgeta v eni sobi, ata pa mama v drugi, sin pa ima svojo sobo.
varčnost velja, 22.02.2022 ob 10:16
normalni ljudje bolj z veseljem seksajo, če so sproščeni, brez vsakdanjih skrbi, kar naj bi bilo na dopustu. seksajo tudi doma, je pa posebej sproščujoče, če lahko to počneš tudi na dopustu. Zakaj si pri vas niste privoščili še ene dodatne sobe, pa sami najbolje veste. Nekaj odgovorov so vam že zgoraj dali (pomanjkanje denarja, varčnost, izogibanje intimi…..).
Veš… različni smo. Meni oz. nama je na dopustih seks zelo postranska zadeva. Za to enostavno ni časa, niti volje dostikrat… poglej primer zimskega smučarskega dopusta v apartmaju ali hotelu;
Smučanje cel dan – na sneg takoj po zajtrku – recimo ob 9h ali malo kasneje. Smučamo cel dan brez prekinitve do 16h, potem mogoče zapaše kava za zaključek na smučišču – in si nazaj “doma” ob cca 17h. Že ko stopim skozi vrata me skoraj zanaša od utrujenosti, da ne govorim kaj se zgodi na toplem, po nekaj hrane. Pa ne samo meni. Smo že vlekli v postelje tiste, ki so zaspali pod tušem… Da niti ne omenim, da sem sam neslavno zaspal sredi *******, kar bo za vedno tema za zezanje.
Nismo vsi normalni po tvoji definiciji. In tako izčrpno, kot se rad posvetim smučanju se – ko je čas in priložnost za to – tudi bolj intimnim zadevam. In več časa je doma.
rok-1, 22.02.2022 ob 10:30
Veš… različni smo. Meni oz. nama je na dopustih seks zelo postranska zadeva. Za to enostavno ni časa, niti volje dostikrat… poglej primer zimskega smučarskega dopusta v apartmaju ali hotelu;
Smučanje cel dan – na sneg takoj po zajtrku – recimo ob 9h ali malo kasneje. Smučamo cel dan brez prekinitve do 16h, potem mogoče zapaše kava za zaključek na smučišču – in si nazaj “doma” ob cca 17h. Že ko stopim skozi vrata me skoraj zanaša od utrujenosti, da ne govorim kaj se zgodi na toplem, po nekaj hrane. Pa ne samo meni. Smo že vlekli v postelje tiste, ki so zaspali pod tušem… Da niti ne omenim, da sem sam neslavno zaspal sredi *******, kar bo za vedno tema za zezanje.
Nismo vsi normalni po tvoji definiciji. In tako izčrpno, kot se rad posvetim smučanju se – ko je čas in priložnost za to – tudi bolj intimnim zadevam. In več časa je doma.
to sem tudi že slišala, da športni zanesenjaki bolj malo seksajo . Saj je logično, so preveč utrujeni. Pa saj kakor komu paše.
varčnost velja, 22.02.2022 ob 10:39
to sem tudi že slišala, da športni zanesenjaki bolj malo seksajo . Saj je logično, so preveč utrujeni. Pa saj kakor komu paše.
To pa vsekakor ne drži. Moj je tudi cel dan na smučišču, potem še delo doma v štali pa pred smučanjem tudi. Ampak je še kako hudo poskočen. Pa ni več resno mlad, je že čez 50. Res pa je, da je v odlični kondiciji.
Smučarija je draga že sama po sebi. Če ste toliko pometni in strpni, da lahko zdržite 1 teden skupaj in se zraven še nasmučate ste v mojih očeh pravi carji!
Veliki apartmaji so značilni za Avstrijo, če pa greš smučat v Francijo pa je to čisto drugačen režim, apartmaji so res majhni. Osebno raje smučam v Franciji!
Realno, 22.02.2022 ob 12:37
Smučarija je draga že sama po sebi. Če ste toliko pometni in strpni, da lahko zdržite 1 teden skupaj in se zraven še nasmučate ste v mojih očeh pravi carji!
Veliki apartmaji so značilni za Avstrijo, če pa greš smučat v Francijo pa je to čisto drugačen režim, apartmaji so res majhni. Osebno raje smučam v Franciji!
Ja, drži – razen tega, da je drago. To je samo med visoko sezono. In mi hodimo večinoma v Fr – apartmaji so ravno toliko, da se prestopiš izpod tuša v kuhinjo. Z naslednjim korakom si že na balkonu – zato tudi to spanje en zraven drugega in včasih en čez drugega. Navadiš se – in bi pogrešal, če bi bilo drugače.
No, ker iz tvoje prispevka kar veje vzvišenost, ti pa še jaz pojasnim, da boš lažje razumel/a, da obstajamo zelo različni ljudje.
Nisem športni zanesenjak, moj mož tudi ne. Daleč od tega. Skupaj sva dobrih 30 let, imava dva otroka, 29 in 21. Seksava še vedno redno, v povprečju trikrat tedensko. Na dopustu skoraj ne. Zakaj? Za to je kup razlogov. Ker so nama poleg praznjenja jajc in drgnjenja ščegija pomembne tudi druge stvari v življenju.
Pomembna nama je najina družina, odnosi z odraslimi otroki, njihovimi partnerji, raznorazna doživetja.
Ja, tudi partnerji najini otrok so šli z nami na dopust. Pa niso bili razlog za “neseksanje”.
Na dopustu se imamo fino, preživljamo dragocen skupni čas, z akaterega med letom pogosto zmanjka časa, volje, energije, posvečamo se drug drugemu (in ja, to pomeni tudi kaj drugega kot le seks), delimo skupna doživetj, nove dogodivščine, ustvarjamo nove spomine.
In pogosto na dopustu ne seksava, pa ne zaradi pomanjkanja zasebnosti in ne zaradi (pre)posvečanja športu, ampak preprosto zato, ker imava seksa skozi leto povsem dovolj in ne čakava na tiste tri tedne dopusta.
Ker se povsem udobno in sproščeno predajava užitkom v domači spalnici in lastni postelji, domačem bazenu in jacuzziju, ne pa v neki hotelski sobi ali najetem apartmaju, kjer nisva prepričana koliko naju slišijo sosedje in se zato zadržujeva.
In zato ni nobeden od naju nesrečen, polnih jajc ali nezadovoljen, če je po sili razmer treba kako noč prespati tudi v skupnem apartmaju, skupni sobi ali gorski koči še s kom drugim.
Verjamem pa, da ste vse to tisti, ki seksate enkrat mesečno, med desetdnevnim dopustom pa mislite da je treba vse to nadoknadit.
Med dopustom mi je načeloma popolnoma vseeno, kje in kako spim, enako familiji. Važno je, da je kolikor toliko udobno, da se ne zbudiš utriujen. Koliko nas je na kupu, pa nima veze. Spanje jemljemo kot nepotreben strošek, nikoli ne potrebujemo 100 kvadratnega apartmaja zato, da si v njem tistih 8 ur, ko spiš. Večino časa preživimo zunaj, not se gre spat ali po potrebi kaj skuhat, tako da nam prenočišče hitro ustreza. Če je postelja dovolj velika, pač spimo 3je v njej, če je zato ceneje.
Forum je zaprt za komentiranje.