Najdi forum

Španija

Zdravo.

S punco se letos odpravljava v Španijo. Šla bova od Valencie do Seville. V Španijo in nazaj greva z letalom, nisva pa se še odločila, s čim bova potovala po državi. Odločava se med vlakom in avtomobilom. Glede na to, da sva dva, najem avtomobila ne pride dosti ceneje kot vlak. Zanima me, ali ima kdo izkušnje z najemom avtomobila v Španiji? Je šel kdo obe varianti – vlak in avto – in bi lahko povedal, kaj je boljše?

Midva sva celo J obalo Španije pred leti obdelala z avtom (lastnim, od doma), ampak sva avto velikokrat puščala v kampih in se vozila okoli z vlakom ali busom. Javni prevoz je fajn urejen, pa nimaš problemov s parkiranjem v kakšnih večjih mestih. Avto je pa seveda bolj komot v toliko, da se v vsakem trenutku lahko vsedeš in pelješ kamorkoli, nima voznega reda 🙂
Malo preštudirajta, kje se nameravata ustavljati in preglejta povezave javnega prevoza, če bi vama zneslo. Avto pa lahko še zmeraj vzameta, če bosta videla, da bi vama bolj prav prišel.
Uživajta, Španija je super!

Mi smo vedno potovali z lastnim avtomobilom.
Če je vlak cenovno ugodnejši, bi se odločila za vlak, le celotno pot je potrebno splanirati bolj v nulo. Nimaš težav s parkiranjem, na poti počivaš, v miru gledaš okolico, železniške postaje so vedno v centru mest. Na daljših razdaljah lahko spiš. Pomanjkljivost: ne moreš se ustaviti povsod tam, kjer si želiš, se pravi, da odpadejo bolj odročni kraji (narava, parki..).
Čez dva tedna se odpravljamo z letalom v Barcelono in imamo namen rentati avto za vsaj 1 dan in ogled okolice. Takrat lahko povem kaj več glede najema.

Vsekakor avto, če nimata ravno časa na pretek. Ustaviš se kjerkoli, ogledaš si kako mestece/vasico,ki je malo bolj odročna in zato z vlakom nedostopna. Meni je bilo všeč,ker imajo po mestecih povsod pitno vodo “na pipco”, tako da se mirno ustaviš in natankaš flašo.
Sem obdelala podobno traso, avto rentala na letališču, vse seveda uredila že ob rezervaciji karte.
če bosta kalkulirala koliko vzeti s sabo, ne pozabita všteti denarja za parking. V večjih mestih je to skoraj neizogibno, zato moraš računat vsaj na 10 eur čez noč v garažni hiši. Vsaj pa let nazaj so bile ta hitre ceste zastonj.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close