Najdi forum

ŠPANIJA 2003

Cao Miha!

Imam samo eno vprasanje – kako je s prenocevanjem v Barceloni?

Tanja

ola!!!
mi nismo prenočili v Barceloni, ker smo si jo ogledali na poti nazaj dam. Srečali pa smo v Valenciji neke slovence, ki so prenočili v kampu, ki je kakih 10 km izven Barcelove. Pravijo, da je kamp cenejši in zlo OK. Do kampa v večini primerov pelje tudi bus, ki ni drag. Barcelona je zlo drugačna od drugih španskih mest, saj so povsod sami turisti po večini Američani. Tu dudi neverjetno dobro govorijo angleško za razliko od npr. Madrida, kjer je porazno.

lp Miha

Kaj pa če je porazno, da ti v Madridu ne govoriš špansko…

Ola!

Sej niste vprasali kako se imenuje ta kamp, a ne??

Tanja

Res ni nujno, da si stacioniran V Barceloni. Mi smo bili v Calelli, ki je priblizno 40 km nad Barcelono. Lustno obmorsko mestece z lepo plazo. Vlak v center Barcelone pelje vsakih 20 min in vozi priblizno 50 min. Kamp je na pecini na J delu mesteca. Lepo urejen z bazenckom.

Srecno,

Lea

Ojla!

Koliko ste pa placali za kamp?

Mislim, da je bilo dobrih 20 EUR za dva odrasla, 1 otroka, avto, sotor. Kamp se imenuje El far (svetilnik)

Poglej na:

http://www.publintur.es/elfar.htm/

Srecno!

Lea

ola!!!

sorry- men se zdi porazno to, da natakar ali policaj ne zna dve besedi angleško,ki jih pri nas pozna prav vsak klošar.
lp miha

Klošar je pri nas, natakar pa v Madridu. Kaj pa če je govoril nemško, francosko, mogoče rusko?
Poleg angleščine tudi španščina velja za “svetovni” jezik.
Če se mi (slučajno ?) učimo angleščino v šolah, to še ne pomeni, da jo morajo zato tudi vsi drugi znati. Drugače je pa čisto stvar osnovne kulture, da se poskusiš sporazumevati (vsaj najosnovnejše) v jeziku dežele, ki jo obiščeš. Angleščina je za njih prav tako tuj jezik, kot zate španščina.
Po tvoji logiki bi tudi Kitajci lahko pričakovali, da se bomo pri nas z njimi pogovarjali v mandarinščini, ker jo pač govori največje število ljudi na svetu…

Ojla!

S kolegico sva se pravkar vrnili s potepanja po Spaniji in Portugalski. Vzeli sva Interrail karte in morm rect, da je blo super in nikakrsnih problemov nisva imeli. Seveda pa sva vse vlake po Spaniji rezervirali za en mesec, tko da je potovanje teklo gladko brez komplikacij, ce koga kaj zanima naj vprasa.

lp
T.

ola!!!

koliko pa stane tako potovanje-okvirna cena in kje sta prespali??? Tud mi smo prišli iz Španije in Portugalske (šli smo z avtom).

lp miha

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close