ŠPANIJA 2003
hoj,
s kolegico imava namen popotovat mal po španiji in portugalski enkrat v začetku julija pa do srede avgusta in zaenkrat razmišljamo o različnih variantah prevoza…vlak, štop…? zamisel s kombijem pa se mi zdi enkratna:)
tko da bi bla zelo vesela, če mi lahko posreduješ mal več informacij glede stroškov najema kombija naprimer, pa kdaj bi vidva sploh krenila, pa koliko sopotnikov iščeta, aha pa mata že ful začrtano pot, itd…
pozdravčk
alenka
ojla!!!
Datum je dokaj fiksno določe, ker ima kolega takrat dopust. Gremo z najetim avtomobilom (diesel, klima…).Trenutno nas je 4-5 zelo resnih in malo more še ne popolnoma odločenih.Glede števila folka, ki gre zraven smo mnenja, da čimveč tem bolje. Dobil sem namreč eno zlo dobro ponudbo pri rent a car -ju in bi lahko po možnosti najeli dva avtomobila. Naš plan je čimprej prit do Španije in si potem ogledat mesto za mestom in vse, kar je ogleda vredno. Mi ne kompliciramo zato se načrt potovanja da spremenit. Imamo pa okviren plan: videti :Barcelono-Madrid-Lizbono-Giblartar-ostalo po dogovoru. Vračali se bomo po južni španski obali tako, da si bomo lahko vzeli čas za lenarjenje na plaži.
čao
vse skup se fajn sliš, pa mate najet osebni avto al kombi? in kok se kej vrti cena najema za en dan?
še to, kok ste pa kej mladi v tej vaši skupinci? iz kje pa ste? pa ste za hece, žur… al spadate bol med taresne?:)) tud to je important vedt:)
z nama s kolegico je tko…smo dve študentke iz nm, k dost potujemo, krenile bi lahko s 7.7. potem pa mava cajta še pa još… smo pa tud čist za popotniško varianto…
za kok cajta bi pa šli okul?
lp
ojla!!!
trenutno nas je že pet(trije fantje in dve punci) zelo resnih in imamo v mislih najet en avto(diesel, klima za 14 dni)- cena najema je cca 7000-8000 sit na dan. V ta avto nas lahko gre max pet komadov- lahko pa pri isti firmi najamemo še en avto in mogoče dobimo popust. Za tako varianto nas mora biti vsaj 7 komadov. Stroški najema avtomobila in goriva se bi enakomerno delili. Najboljše pa bi bilo, če bi šel še kdo zraven (da nas bi bilo 8-9 kom) in bi se zadeva pocenila. Predvidevamo, da nas bi bili celotni stroški pod 100 000 sit.Glede starosti pa mislim, da je to zelo relativna stvar. Mi smo stari : 23,23,21,21,26 let in se še ne počutimo stari.vsi smo iz Lj. ali bližnje okolice.
Glede časa pa je tko, da nameravamo na pot že 6.7 ali kakšen dan prej, ker sta dva rezervirala dopust in morata biti nazaj vsaj do 21.7. Če bi nameravali potegnit dopust bi lahko en avto najeli za dlje, saj je cenovna razlika v najemu za 14 dni ali cel mesec bolj simbolične narave.
Zanima me predvsem ali bi lahko na pot odšli že pred 7.7 . Če se odločiti da gresti zraven mi čimprej sporoči, saj je do odhoda še malo časa- mi se dobimo že v ponedeljek da se dogovorimo o podrobnostih.
Lp miha
:))))))
živjo:))
sej glede datuma odhoda ni take panike, bova pač s kolegico spremenile plane…
miha, a mi lahko daš tvojo cifro pa te kej pokličem, najboljš bi pa blo da bi se res dobil v ponedeljek in se pomenmo o vsej zadevci…
blo bi pa res fajn če bi en avto rezerviral za dlje, ker mava s kolegico cajta cel mesec:)
alenka
p.s. lahko me pa tud ti pokličeš na tel. 041 385 622
ojla!!!
Trik je v tem, da je 7 komadov in dva avtomobila dokaj neugodna varianta glede stroškov. Lepo bi bilo, da bi dobili še koga. Moram pa se pogovorit še s ostalimi, ki gredo zraven – mi se dobimo v ponedeljek, tako da bom takrat več vedel. Potem bi se lahko dobili npr. v torek in malo pretehtali nastalo situacijo. Ali slučajno poznaš še koga, ki bi šel zraven, da se bi v vsakem avtomobilu vozili 4 komadi.
Oglasim se ti v ponedeljek, ko vidim kako kaj kaže.
Lp miha
sorry da ti ne morem še dati jasnega odgovora!!!
Medve s kolegico greva na Iterrail Italija-Francija-Španija-Portugalska. Krenili bova 3.7.2003 pa naju zanima, če bi se še kdo pridružil.
Pišite: arhaea@yahoo.com
lp
misti
ola!!!
šlo nas je pet komadov z najetim avtom(diesel, klima). Šli smo za 16 dni in videli večino Španije in dobro polovico Portugalske. Naredili smo kar 7920 km. Denarja je naneslo relativno mal, ker so nekateri gledali na čisto vsak evro ne pa tudi na kvaliteto potovanja. Glede na to, da smo skoraj vsak dan jedli zunaj (5-8 EVROV) nas so celotni stroški (hrana, avto, nafta, kampi(3 krat), …) znašali okoli 85 000 sit na osebo, kar je po mojem mnenju zelo poceni glede na to kaj vse smo videli. Kakšne neprijetne izkušnje ni bilo, naučilo pa nas je, da je treba folk pred odhodom dobr poznat, da ne pride do prepirov, kot v našem primeru. na takem potovanu je veliko različnih interesov in če se nekdo ne zna in noče prilagajati je h…č.
Neglede na prepira smo se imeli res 110 %dobr in bi trenutno dal skoraj vse še za kakšen dan potepanja po Španiji.
——kdaj in kako pa ti nameravaš v Španijo. Če rabiš še kakšen nasvet mi piši na mail.
lp miha 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.