Španci končujejo s covid histerijo
ahmm, 11.01.2022 ob 11:16
moje mnenje, 11.01.2022 ob 11:12
ahmm, 11.01.2022 ob 11:03
moje mnenje, 11.01.2022 ob 10:11
Še vedno mi ni jasno da ljudje ne razumejo…Ja tudi najbolj precepljene države imajo ogromno primerov covida. AMPAK kaj ljudem ni jasno je da se rešuje zdravstvo. Cepljeni preboevajo večinoma doma z blagimi simptomi. Tudi necepljeni lahko tako, ampak je veliko manjša verjetnost. Javno zdravstvo kot ga poznamo, ne more odreči zdravljenja covidnem bolniku ki potrebuje hospitalizacijo. In če je tega preveč, odrečejo pomoč tistemu za katerega trenutno stanje ni življensko ogrožujoče. Lahko se pa zgodi da je v roku enega tedna prepozno za necovidnega bolnika, ker so ga prestavili da so sprejeli nekoga s covidom.
Lahko je biti tako egoističen, dokler ne bodo nasprotniki rabili zdravniške pomoči zaradi nečesa ogrožujočega, vendar nepovezanega s covidom, saj bo covidni bolnik ki ne more dihati dobil prednostno obravnavo. Mogoče bi kdo spremenil mnenje če bi se mu res to zgodilo. In iz lastnih izkušenj tudi onkologija je že obremenjena s tem, kadar stanje ne zahteva takojšnje obravnave, čez teden pa rečejo da se ne da več nič.
za “moje mnenje”:
čakaj malo, kdo rabi intenzivo pri koroni, se ve, torej bi bili edini smiselni ukrepi, da bi se “zaprlo” ogrožene; vse drugo je brez haska, ker, kot veš, tudi ccepljeni, oz. v glavnini ravno ti, okužujejo (necepljeni ne more nikamor brez testiranja, torej obrazloži, kako je možno, da se virus širi:
a) ker s ecepljeni brez zadržkov masovno “kupčkajo”,
b) ker se zasebno združujejo brez zadržkov tudi ogroženi – sicer porasta okužb ne bi moglo biti: torej je sebičnost na strani družine (če se pa ti med sabo ne morejo držati norm pa to ne more biti stvar družbe kot celote – SIMPL).
Vidim da ne razumeš napisanega. Dejstvo je da se bomo slej ko prej vsi okužili/repkužili, cepljeni in necepljeni. Glavno je koliko bo to obremenilo zdravstveni sistem.
Tukaj se ne spuščam v vladne odločitve, ki so tako ali tako skregane z logiko.
za “moje mnenje”
Ne razumeš – ti. Imaš razloženo, odkod obremenjen zdravstveni sistem – zaradi ogroženih. Zato ne stresaj odgovornost na družbo. Na družine, kjer se neodgovorno med sabo obnašajo, pač.
Družba je odgovrna toliko da se določeni ne cepijo – ker se sklicujejo na pravice, in istočasno ne želijo upoštevat nobenih ukrepov.
To pa da kriviš družine, ki živijo skupaj, kaže na to da si enako egoističen kot tisti ki se sklicujejo na vse pravice.
Takole je, 11.01.2022 ob 09:29
Španci imajo obvezno cepljenje za določene skupine že od poletja. Testiranja tam niso gratis, hitri test stane 40e, nimajo prostora za zajebancijo, tko kot pri nas. NIso imeli xy kovid dodatkov in vedo, da če hočjo preživet, bo treba delat.
Glede cepljenja pa še 100tič – a vam ni potegne da ne gre za nezbolevanje, ampak za št. hospitalizacij? Ne razumete razlike ane …
Pri omicronu niti za število hospitalizacij več ne gre, saj pri 99,9% okuženih povzroči zgolj prehlad.
Logika, 11.01.2022 ob 10:05
Za takole je:
Če je malo hospitaliziranih je država uspešna? Potem to velja tudi za smrtnost? Torej naša država ni uspešna in za to so krivi necepljeni? To želiš povedati?
Manj ljudi kot je v bolnici, manj je obremenjen zdravstveni sistem, bolj je država uspešna seveda. Če misliš drugače povej svojo teorijo.
Manj kot jih zarad kovida umre, bolje je, se ti ne zdi?
Iz vseh svetovnih statistih se lepo vidi, da imajo države, kjer je cepljeno več ljudi, manj obremenjene bolnišnice. Pomeni, da cepivo pomaga. Več cepljenih, manj ljudi na intenzivni manj mrtvih.
Če tvoja logika deluje drugače pa prosim razloži, da bom razumela še to drugo “logiko”.
Hmmm670, 11.01.2022 ob 11:54
Pri omicronu niti za število hospitalizacij več ne gre, saj pri 99,9% okuženih povzroči zgolj prehlad.
Tako zgleda v državah z visoko precepljenostjo. Kako bo pri nas bomo videli pa v naslednjem mesecu. Upamo da bo tako tudi pri nas in da potem zaključimo s to norijo.
sem necepljena, že dve leti nisem niti posmrkala..A sem neodgovorna in za koga, komu sem odžrla posteljo, zdravljenje? za vsak drek se testiramo, poleg tega še v službi..Za razliko od cepljenih, ki imajo svojo dovolilnico in jih je povsod polno..Edino oni so okuževali, prenašali okužne na starejše, recimo ti so potem mogoče potrebovali bolnišnično oskrbo..s tem so tudi meni omejili dostop do zdravstva, 2 leti praktično ni normalne obravnave pri zdravniku. ZAdnjič sem bila pri zdravnici, tri ambulante, ponavadi je bilo polno, pred vsakimi vrati je sedelo po 6-8 ljudi. Zdaj pa prazno, pozvoniš, te prej ne spustijo noter, bila sem edina od vseh treh ambulant, vse so delale pa ni bilo nikogar.
moje mnenje, 11.01.2022 ob 12:20
tisti ki ležijo in jih obračajo kot čevapčiče na intenzivni, in zaradi katerih zdravstveni delavci niso na voljo pri vseh ostalih stvareh.
ja ok, samo kako se pa v naprej ve kdo bo tam končal kot čevapčič?
To je vprašanje, na katerega si jaz želim odgovor 🙂 ker ti ljudje ki to pišejo pravijo, da se ve kdo so ti ogroženi. Zato …
Takole je, 11.01.2022 ob 12:24
ja ok, samo kako se pa v naprej ve kdo bo tam končal kot čevapčič?
To je vprašanje, na katerega si jaz želim odgovor 🙂 ker ti ljudje ki to pišejo pravijo, da se ve kdo so ti ogroženi. Zato …
Samo upam da doživiš da rabiš zdravstveno oskrbo in te zavrnejo, ker so prerazporejeni za covid.
mkda, 11.01.2022 ob 12:19
sem necepljena, že dve leti nisem niti posmrkala..A sem neodgovorna in za koga, komu sem odžrla posteljo, zdravljenje? za vsak drek se testiramo, poleg tega še v službi..Za razliko od cepljenih, ki imajo svojo dovolilnico in jih je povsod polno..Edino oni so okuževali, prenašali okužne na starejše, recimo ti so potem mogoče potrebovali bolnišnično oskrbo..s tem so tudi meni omejili dostop do zdravstva, 2 leti praktično ni normalne obravnave pri zdravniku. ZAdnjič sem bila pri zdravnici, tri ambulante, ponavadi je bilo polno, pred vsakimi vrati je sedelo po 6-8 ljudi. Zdaj pa prazno, pozvoniš, te prej ne spustijo noter, bila sem edina od vseh treh ambulant, vse so delale pa ni bilo nikogar.
Glej, to da nisi zbolela še ne pomeni da ne boš, ane?
Kako bo tvoje telo takrat reagiralo ne moreš vedet. To da se vsak dan testiraš ne preprečuje okužbe.
Tisti ki je cepljen pa, če se okuži, ima veliko možnosti, da bo zbolel za lažjo obliko, brez dolgotrajnega kovida.
Torej … necepljen predstavlja velik večje tveganje da pristane v bolnici kot cepljen, ker potem zmanjka prostora za vse ostale bolnike, a to razumete? To je vsa znanost.
Takole je, 11.01.2022 ob 12:30
Glej, to da nisi zbolela še ne pomeni da ne boš, ane?
Kako bo tvoje telo takrat reagiralo ne moreš vedet. To da se vsak dan testiraš ne preprečuje okužbe.
Tisti ki je cepljen pa, če se okuži, ima veliko možnosti, da bo zbolel za lažjo obliko, brez dolgotrajnega kovida.
Torej … necepljen predstavlja velik večje tveganje da pristane v bolnici kot cepljen, ker potem zmanjka prostora za vse ostale bolnike, a to razumete? To je vsa znanost.
Daj debilno fašistično nehaj že nabijati s svojim debilizmom.
Tudi jaz že dve leti nisem niti posmrkala. Trkam. Sem pa za razliko od tebe cepljena. Očitno imava dober imunski sistem.:) Štos je v tem, da jaz nisem nikogar “okuževala”, ker v vsem tem času niti kihnila nisem.:) Nihče okrog mene se ni nalezel, vsa moja družina je tudi zdrava že ves čas.
Nimaš pa prav, ko praviš, da so starejši edini, ki rabijo pomoč bolnišnice. Ves čas so tam 18-letniki, 21-letniki, 23-letniki… sicer je takih malo, pa vendar. Največ pa obolevajo ljudje med 50 in 70 leti. Starejši so cepljeni skoraj 90%, zato obolevajo bistveno manj.
lpda, 11.01.2022 ob 08:40
to še nič ne pomeni, testirali ne bodo, to pomeni tudi, da ne bo več statusa P, tako da bodo še bolj pritiskali samo na cepljenje..ne si mislit, da bo zato vsega konec, s cepljenjme bodo težili do onemoglosti, države v Eu imajo miljarde naročenih cepiv, to ne bo šlo v nič–
Točno to. Samo poglejte kako naš Poklukar teži s tem cepljenjem.
Nihče, ki bo prebolel zdaj omicron, ne bo dobil statusa P.
To je grozljivo in do konca sprevrženo od naše politike!!
Točno tako je.
Cepiva ne preprečujejo okužb, preprečujejo pa težji potek bolezni, ki zahteva hospitalizacijo. In pri nas se že kažejo posledice velikega števila covid hospitalizacij, operacije se prestavljajo, ker ni anesteziologov (ukvarjajo se z anticepilci na respiratorjih).
Potrebna je popolna zamejitev vseh pravic necepljenim. Naj bodo doma, si poveznejo kapice iz folij in počakajo da pandemija mine.
ahmm, 11.01.2022 ob 13:06
za “takoel ej”:
poglej na sledilnik, če en veš, kateri so ogroženi. In v skladu s tem postopaj (obanšaj).
p.s.: jaz se, če te že zanima, držim preventive in ne “lezem” k ogroženeim, ker vem, da te zelo zanima…
Ogrožen je vsak, če mene vprašašaš. Poznam toliko različnih primerov, da me nobena statistika ne prepriča, da je mogoče kdo, ki je manj ogrožen.
Me pa drugač res zanima, kako bi pa vi, ki ste tako zelo proti cepljenju, končali tole stanje. To me res zanima, če bi se komu ljubilo razložit na korekten način…
egoisti v tripu, 11.01.2022 ob 14:10
Točno tako je.
Cepiva ne preprečujejo okužb, preprečujejo pa težji potek bolezni, ki zahteva hospitalizacijo. In pri nas se že kažejo posledice velikega števila covid hospitalizacij, operacije se prestavljajo, ker ni anesteziologov (ukvarjajo se z anticepilci na respiratorjih).
Potrebna je popolna zamejitev vseh pravic necepljenim. Naj bodo doma, si poveznejo kapice iz folij in počakajo da pandemija mine.
Po podatkih iz ZDA težji potek preprečita že dve dozi cepiva. Vsi poživitveni odmerki so pa krneki. Eksperiment.
Cepilni genocid v stilu ruske rulete. Kateri šus bo za vas zadnji ?
Problematični so necepljeni. Več ko jih je, večji je naval na bolnišnice. Ne vem kako da se da anticepilcem sploh še da sprenevedati, češ da ne vejo, zakaj je potrebno cepljenje, ko pa pri omikroni itak vsi zbolimo (cepljeni sicer prebolijo v veliki meri kot prehlad).
Dalmacija že diha na škrge, anticepilska golazen je tako kot pri nas, precej glasna in navidezno pogumna in zdaj so začeli cepati kot muhe…. za te butaste ovce že zmanjkuje respiratorjev. To prihaja k nam, po okužbah jim itak že sledimo.
Španci, 11.01.2022 ob 08:37
Ne glede na to, da imajo veliko število okužb in hospitaliziranih, Španci končujejo s hosterijo poročanja o covid okužbah:
https://spanishnewstoday.com/spain_to_monitor_covid_like_the_common_flu_1714952-a.html
Končno bodo Španci po dnevnih poročilih slišali še kaj drugega, kot grozljive covid cifre in končno bodo lahko začeli delati še kaj drugega.
Za razmisliti.
Upam, da uspe njihov predsednik v to prepričati še voditelje ostalih držav. Predsednico EU bo sicer težko z njenim soprogom v vodstvu farmacevtske družbe, ki proizvaja covid cepiva. A upam, da bo prisluhnil vsaj kateri voditelj. Naš je med pogumnejšimi, stavim tudi nanj!
Kot prvo, Španija ni država, ampak še vedno kraljevina, vlado pa vodi premier in ne kralj. Španija nima predsednika.
Posledice cepilnega genocida v Avstraliji. Cepci debilni ste krivi za genocid.
Ogromna eksplozija Covid slučajeva u Australiji – preko 100.000 na dan
Forum je zaprt za komentiranje.