Španci končujejo s covid histerijo
Ne glede na to, da imajo veliko število okužb in hospitaliziranih, Španci končujejo s hosterijo poročanja o covid okužbah:
https://spanishnewstoday.com/spain_to_monitor_covid_like_the_common_flu_1714952-a.html
Končno bodo Španci po dnevnih poročilih slišali še kaj drugega, kot grozljive covid cifre in končno bodo lahko začeli delati še kaj drugega.
Za razmisliti.
Upam, da uspe njihov predsednik v to prepričati še voditelje ostalih držav. Predsednico EU bo sicer težko z njenim soprogom v vodstvu farmacevtske družbe, ki proizvaja covid cepiva. A upam, da bo prisluhnil vsaj kateri voditelj. Naš je med pogumnejšimi, stavim tudi nanj!
Lpda, dvomim v to.
Ker je premier proti obveznemu cepljenju in bolj stavi na zdravilo:
Glede na to, da imajo preko 90% precepljenost odrasle populacije in ogromno okužb je po moje res ugotovil, da s cepljenhem ne pridejo nikamor.
Španci, 11.01.2022 ob 08:49
Lpda, dvomim v to.
Ker je premier proti obveznemu cepljenju in bolj stavi na zdravilo:
Glede na to, da imajo preko 90% precepljenost odrasle populacije in ogromno okužb je po moje res ugotovil, da s cepljenhem ne pridejo nikamor.
Zato pa samo debili in psihični bolniki zagovarjajo strupene zvarke.
lpda, 11.01.2022 ob 08:40
to še nič ne pomeni, testirali ne bodo, to pomeni tudi, da ne bo več statusa P, tako da bodo še bolj pritiskali samo na cepljenje..ne si mislit, da bo zato vsega konec, s cepljenjme bodo težili do onemoglosti, države v Eu imajo miljarde naročenih cepiv, to ne bo šlo v nič–
Ti šamani, ki proizvajajo te brlozge takoimenovane cepivo, lahko vse te brlozga sami popijejo in bodo več kot vrhunsko zdravi. V šamanizmu je šaman stroj za zdravljenje in ne brlozga, ki jo da pacientu. Brlozga imenovana cepivo je samo medij, ki povezuje šamana s pacientom. Opravka imamo s hudo bolanim šamanom. Ti šamani potrebujejo več kot vrhunsko zdravljenje. Še to, jst nisem naročil milijarde cepiv. Kdor je to naročil je to njegov osebni problem.
Španci imajo obvezno cepljenje za določene skupine že od poletja. Testiranja tam niso gratis, hitri test stane 40e, nimajo prostora za zajebancijo, tko kot pri nas. NIso imeli xy kovid dodatkov in vedo, da če hočjo preživet, bo treba delat.
Glede cepljenja pa še 100tič – a vam ni potegne da ne gre za nezbolevanje, ampak za št. hospitalizacij? Ne razumete razlike ane …
Takole je, 11.01.2022 ob 09:29
Španci imajo obvezno cepljenje za določene skupine že od poletja. Testiranja tam niso gratis, hitri test stane 40e, nimajo prostora za zajebancijo, tko kot pri nas. NIso imeli xy kovid dodatkov in vedo, da če hočjo preživet, bo treba delat.
Glede cepljenja pa še 100tič – a vam ni potegne da ne gre za nezbolevanje, ampak za št. hospitalizacij? Ne razumete razlike ane …
Cel svet je ogromna bolnica in mrtvašnica. Sem že večkrat napisal, da imam svoj tempelj kar na internetu.
Niti slučajno ni tega ugotovil. Ugotovil je, da so lepo precepljeni in da je omikron itak samo blaga oblika bolezni, saj so bolnice tam napol prazne. In da nima veze, če poročajo o 50.000 obolelih s prehladom-kovidom, če nič od tega ne pride v bolnice. Bo šlo? Štos je samo v zniževanju števila hospitaliziranih.
Še stotič: kot kažejo podatki po svetu, je v najbolj precepljenih državah, največ okužb.
Zdaj pa naloga iz logike za prvo triado OŠ.
Naši zdravniki vsi v isti rog (kot ti): cepljenje ne zaustavlja širjenja okužb, vendar pa bo absolutno število okuženih povečalo tudi število hospitalizacij.
Vprašanje: če se cepljeni okuženi brez simptomov prosto sprehajajo naokoli in povečujejo absolutno število okužb (in okužujejo tudi necepljene, ki potem tudi pristanejo v bolnišnici) – kdo je potem tisti, ki povečuje število hospitaliziranih? Cepljeni ali necepljeni?
P. S. Moja hči je v prvi triadi na testnem NPZ-ju z lahkoto rešila podobno nalogo.
Logika, 11.01.2022 ob 09:52
Še stotič: kot kažejo podatki po svetu, je v najbolj precepljenih državah, največ okužb.
Zdaj pa naloga iz logike za prvo triado OŠ.
Naši zdravniki vsi v isti rog (kot ti): cepljenje ne zaustavlja širjenja okužb, vendar pa bo absolutno število okuženih povečalo tudi število hospitalizacij.
Vprašanje: če se cepljeni okuženi brez simptomov prosto sprehajajo naokoli in povečujejo absolutno število okužb (in okužujejo tudi necepljene, ki potem tudi pristanejo v bolnišnici) – kdo je potem tisti, ki povečuje število hospitaliziranih? Cepljeni ali necepljeni?
P. S. Moja hči je v prvi triadi na testnem NPZ-ju z lahkoto rešila podobno nalogo.
Ti misliš da vse države testirajo enako?
Tudi podatki o cepljenih niso enaki. Nekateri upoštevajo cepljene od 12 leta dalje, drugi od 18tega.
Težko je tuki delat neko pametno analizo, s tem da so problem necepljeni. Edino merilo je št. bolnikov v bolnicah. Če jih ni, je država uspešna, če jih je preveč pač neuspešna. Kolk je okuženih res ni pomembno.
neumnosti, 11.01.2022 ob 09:43
Kaj ima to veze? Pač poročali ne bodo več o ŠTEVILU NOVIH OKUŽB DNEVNO, ker je hospitalizacij minimalno. Vse ostalo, od cepljenja dalje bo isto. To, da ne bodo poročali o številu hospitaliziranih, kvečjemu daje možnost laganja o porastu okužb.
Naj poročajo kar jim paše, to je njihov problem.
Še vedno mi ni jasno da ljudje ne razumejo…Ja tudi najbolj precepljene države imajo ogromno primerov covida. AMPAK kaj ljudem ni jasno je da se rešuje zdravstvo. Cepljeni preboevajo večinoma doma z blagimi simptomi. Tudi necepljeni lahko tako, ampak je veliko manjša verjetnost. Javno zdravstvo kot ga poznamo, ne more odreči zdravljenja covidnem bolniku ki potrebuje hospitalizacijo. In če je tega preveč, odrečejo pomoč tistemu za katerega trenutno stanje ni življensko ogrožujoče. Lahko se pa zgodi da je v roku enega tedna prepozno za necovidnega bolnika, ker so ga prestavili da so sprejeli nekoga s covidom.
Lahko je biti tako egoističen, dokler ne bodo nasprotniki rabili zdravniške pomoči zaradi nečesa ogrožujočega, vendar nepovezanega s covidom, saj bo covidni bolnik ki ne more dihati dobil prednostno obravnavo. Mogoče bi kdo spremenil mnenje če bi se mu res to zgodilo. In iz lastnih izkušenj tudi onkologija je že obremenjena s tem, kadar stanje ne zahteva takojšnje obravnave, čez teden pa rečejo da se ne da več nič.
wd40a, 11.01.2022 ob 09:57
wd40a, res je!!???
Logika, 11.01.2022 ob 10:35
Se strinjam z moje mnenje. Zato prosim, da se preneha prosto gibanje cepljenih naokoli, ker nenadzorovano širijo in povečujejo okužbe ter hospitalizacije in kradejo postelje necovidnim bolnikom.
če samo to ujameš od celotnega zapisa…predvidevam da si necepljen/a. Imaš to pravico, samo potem sprejmi tudi posledice te svoje pravice in nam daj ostalim mir.
moje mnenje, 11.01.2022 ob 10:11
Še vedno mi ni jasno da ljudje ne razumejo…Ja tudi najbolj precepljene države imajo ogromno primerov covida. AMPAK kaj ljudem ni jasno je da se rešuje zdravstvo. Cepljeni preboevajo večinoma doma z blagimi simptomi. Tudi necepljeni lahko tako, ampak je veliko manjša verjetnost. Javno zdravstvo kot ga poznamo, ne more odreči zdravljenja covidnem bolniku ki potrebuje hospitalizacijo. In če je tega preveč, odrečejo pomoč tistemu za katerega trenutno stanje ni življensko ogrožujoče. Lahko se pa zgodi da je v roku enega tedna prepozno za necovidnega bolnika, ker so ga prestavili da so sprejeli nekoga s covidom.
Lahko je biti tako egoističen, dokler ne bodo nasprotniki rabili zdravniške pomoči zaradi nečesa ogrožujočega, vendar nepovezanega s covidom, saj bo covidni bolnik ki ne more dihati dobil prednostno obravnavo. Mogoče bi kdo spremenil mnenje če bi se mu res to zgodilo. In iz lastnih izkušenj tudi onkologija je že obremenjena s tem, kadar stanje ne zahteva takojšnje obravnave, čez teden pa rečejo da se ne da več nič.
za “moje mnenje”:
čakaj malo, kdo rabi intenzivo pri koroni, se ve, torej bi bili edini smiselni ukrepi, da bi se “zaprlo” ogrožene; vse drugo je brez haska, ker, kot veš, tudi ccepljeni, oz. v glavnini ravno ti, okužujejo (necepljeni ne more nikamor brez testiranja, torej obrazloži, kako je možno, da se virus širi:
a) ker s ecepljeni brez zadržkov masovno “kupčkajo”,
b) ker se zasebno združujejo brez zadržkov tudi ogroženi – sicer porasta okužb ne bi moglo biti: torej je sebičnost na strani družine (če se pa ti med sabo ne morejo držati norm pa to ne more biti stvar družbe kot celote – SIMPL).
ahmm, 11.01.2022 ob 11:03
za “moje mnenje”:
čakaj malo, kdo rabi intenzivo pri koroni, se ve, torej bi bili edini smiselni ukrepi, da bi se “zaprlo” ogrožene; vse drugo je brez haska, ker, kot veš, tudi ccepljeni, oz. v glavnini ravno ti, okužujejo (necepljeni ne more nikamor brez testiranja, torej obrazloži, kako je možno, da se virus širi:
a) ker s ecepljeni brez zadržkov masovno “kupčkajo”,
b) ker se zasebno združujejo brez zadržkov tudi ogroženi – sicer porasta okužb ne bi moglo biti: torej je sebičnost na strani družine (če se pa ti med sabo ne morejo držati norm pa to ne more biti stvar družbe kot celote – SIMPL).
Vidim da ne razumeš napisanega. Dejstvo je da se bomo slej ko prej vsi okužili/repkužili, cepljeni in necepljeni. Glavno je koliko bo to obremenilo zdravstveni sistem.
Tukaj se ne spuščam v vladne odločitve, ki so tako ali tako skregane z logiko.
moje mnenje, 11.01.2022 ob 11:12
Vidim da ne razumeš napisanega. Dejstvo je da se bomo slej ko prej vsi okužili/repkužili, cepljeni in necepljeni. Glavno je koliko bo to obremenilo zdravstveni sistem.
Tukaj se ne spuščam v vladne odločitve, ki so tako ali tako skregane z logiko.
za “moje mnenje”
Ne razumeš – ti. Imaš razloženo, odkod obremenjen zdravstveni sistem – zaradi ogroženih. Zato ne stresaj odgovornost na družbo. Na družine, kjer se neodgovorno med sabo obnašajo, pač.
Forum je zaprt za komentiranje.