SPAMIHILATOR
Pred približno tednom dni sem si inštalirala program SPAMIHILATOR za blokiranje oz. odstranjevanje SPAM pošte, ki je prihajala v INBOX v OUTLOOK EXPRESS pošti (uporabljam TRIERA.NET pošto) . Ta program je kar vredu, saj mi vso SPAM pošto vrže v posebno mapico za SPAM. Moti pa me, da kljub temu, da imam vse naslove svojih prijateljev v svojem Mail Adressarju, še vedno večkrat vrže pošto od kakega prijatelja v SPAM mapico. Ali mogoče kdo ve, v čem bi lahko bil vrzok temu, ali sem mogoče obkljukala kaj narobe pri inštalaciji, ali je problem v čem drugem? Mogoče pozna še kdo kakšen drugi program za blokiranje SPAM pošte v OUTLOOKU, da bi ga poskusila, če ga, prosim, kateri je to in kje ga lahko najdem.
Hvala in lep pozdrav, Nina:)
Spamihilator že kar nekaj časa uporabljam. Med spam pošto mi uvršča vse, kar pride iz Financ, občasno tudi Delove priloge, na katere sem naročen. Pošte od ostalih ‘prijateljev’ pa nisem še nikoli zaznal med spam pošto.
Če te to, kar se ti dogaja, ne moti preveč, ti ga priporočam. Pazi le, da ne boš pomotoma prehitro spraznila spam mape, saj poti nazaj – kot verjetno že veš – ni. Obvezno, prej označi pošto, ki jo želiš prejeti (s Povrni).
Najprej hvala za odgovor, sestrino pošto mi je že dvakrat zaporedoma vrglo v SPAM mapo, čeprav sem preverila oz. zbrisala in še enkrat ponovno napisala njen naslov v Mail Adressarju, včasih (ne vedno) se to zgodi tudi pri kakšnem prijatelju, katerega mail naslov imam vpisan v Mail Adressarju. Večinoma, skoraj da lahko rečem vedno, pa se to dogaja tudi, če mi kdo vrne pošto z REPLY in kadar mi moja mail pošta sporoči, da jo prejemnik pogledal mojo pošto, takrat mi pošto vedno vrže v SPAM mapico. Tako, da res ne vem kaj bi naredila. Gledala sem kje se označi pošta “S POVRNI” kot si mi napisal, pa ne najdem kje to je. Ali mi prosim lahko napišeš točno kje to je oz. korake kako se to naredi?
Pri inštalaciji tega programa me je spraševalo po nastavitvah, spomnim se, da sem jaz, pustila tako kot je program že v osnovi ponujal nastavitve kot je “full”, potem so bili označeni neki “plug” in drugo. Upam, da tukaj nimam obkljukano kaj narobe.
Hvala in lep dan želim, Nina:)
Pošto, ki pomotoma zaide v spam predal, si povrneš tako, da jo z miško označiš in klikneš na gumb Povrni/Restore. Ob prvem ponovnem pregledovanju pošte, se ti bo takoj pojavila v Outlooku. Če tega ne boš storila in boš izbrisala pošto iz spam predala, te pošte ni več mogoče dobiti nazaj.
Občutljivost Spamihilatorja na spam si lahko nastaviš pod opcijo Agresivnost. Meni Settings dobiš z desnim klikom na kuverto. Sam imam izbrano Normal, kar je privzeta nastavitev. Če si izbrala visoko agresivnost, je možno, da Spamihilator zazna več pošte kot spam. Možno je, da za malce zavedejo nekatere domene, ki so značilne za spam pošiljatelje. Finance imajo npr. tako posebno domeno.
Program si lahko posodobiš z neta, kjer dobiš tudi potrebne dodatke za slov. menije, da ti bo vse bolj ‘domače’.
lp Tajfun
Najprej HVALA za obrazložitev. Jasno mi je kje in kaj moram storiti, edino to ne vem KJE MORAM ITI NA NETU, DA SI LAHKO POSODOBIM PROGRAM, DA DOBIM DODATKE ZA SLOVENSKE MENIJE?
Jaz sem še potem naknadno vpisala vse mail naslove, ki jih želim prejemati v Mail Adressar in so obkljukani z zeleno kljukico, ki ga ima program SPAMIHILATOR. Namreč prej tega nisem vedela, da ima SPAMIHILATOR tudi svoj Mail Adressar in sem imela prej vse mail naslove napisane samo v Outlook Express Mail Adressarju in je verjetno tudi v tem bil problem. Ne vem sigurno, to mi je novo in se še lovim.
Hvala in Lp, Nina:)
Forum je zaprt za komentiranje.