Spam
Vsak dan dobim okoli 20 spam e-sporočil (saj se tako reče?) Razne on-line lekarne in podobno. Nekateri imajo čisto na koncu napisano možnost “no thanks” ali “remove e-mail” ipd.
Ali si bom naredila medvedjo uslugo, če bom izbrala to možnost?? Me bodo res brisali s svojega “seznama” in nehali pošiljati nadležna sporočila?
Tokrat resno, naredil sem preizkus: na mailu, ki sem ga nameraval tako in tako zapreti sem kakšen teden sistematično odgovarjal z “remove” pošto. Najprej prva caka: ko prideš na stran za “remove” ni vsako okence za vpis svoje pošte tudi remove okence. Precej več jih je za nova naročila ipd. Torej je potrebno biti previden.
Po kakšnem tednu so nekatera stalna sporočila res izginila, pojavil pa se je kup novih. Namesto prejšnih 10 – 15 na dan jih je sedaj 20 – 25.
Takole: za vsak naslov, katerega misliš napisati na kakšen forum, domačo stran in podobno (tudi na tale forum) je modro odpreti anonimni naslov. Ponudnikov je dovolj.
Mah, v rit naj gre vse skupaj! Oprostite izrazu!
Ta naslov, na katerega prihajajo sporočila, imam na Siol-u. Nikjer ga ne objavljam, ker za razne forume in ostalo uporabljam naslov na email.si. Tja pa spamov sploh ne dobivam! Kje je tukaj logika?
Kje so me sploh našli??? In med prejemniki teh sporočil so napisani sami @siol.net naslovi! Kaj jim na Siolu pošiljajo svoje imenike, ali kaj?!?!?!?
Niko, ne lomi ga, blokiranje lahko pomaga le redko. Še najmanj pa pri spamu, saj običajno prihajajo enake reklame z različnih naslovov in strežnikov.
Odgovarjanje oz. odjavljanje neželenih sporočil zelo redko zaleže, kdo pa mislite, da visi na oni strani in prebira vaše odjave?? Malo morgen.
Mislim, da spam pošto lahko omejite le s pogostejšim čiščenjem (vsaj po daljšem surfanju po tujih linkih) trojanskih in spy programov, ki vam lepo v ozadju pošiljajo vaš mail naslov (seveda še kaj drugega) na različne naslove. Kaže, da si firme naslove tudi izmenjujejo med seboj. Dvomi, da je SIOL kaj kriv za spam… Ali pa?
Kdor ne verjame, naj malo pogleda erotične linke in kaj kmalu bo dobil recimo ponudbe, kako na hiter in enostaven način povečati penis in podobno navlako.
Žal, Tin-ca, življenje je kruto. Vseeno poskusi z remove, škoditi itak ne more več. Če imaš redne pošiljatelje si pravila naravnaj tako, da ti samo njih spusti skozi. Vse ostačle naravnost v školjko!! No, enkrat mesečno, preden potegneš vodo na itro preletiš izbrisana sporočila, pa je.
Če imaš počasno povezavo je pametneje pošto odpreti naravnost a spletni strani siola in tam poradirati ves spam.
Ni pa verjetno siol tu nič kriv. Naslovi so, tako ali drugače prišli v roke nepridipravom. tudi črvi, pa kakšni adaware programčki (mislim na programčke, ki se samodejno namestijo ob kakem sharewareju) in take reči.
Dejstvo je, da je spam resen problem inni hudič, da ne bodo pogruntali česa res pametnega proti njemu.
Eh tile spamerji, junkerji in Junkarji že zdavno več ne pošiljajo pošte “na roko” in zaradi mase seveda tudi ne sedijo za kutijo in ne berejo povratnih mailov 🙂
Celotna zadeva sloni na programih, ki sami dodajajo emajl naslove v baze, sami pošiljajo pošte in seveda(v večini primerov) tudi sami te naslove odstranijo iz baz na podlagi nazaj poslanih poštic.
Sicer pa počakajmo, da dr. dokonča svoj poskus in nam zaupa še, kako povečanje penisa preko spam pošte vpliva na žensko populacijo v Sloveniji in na Švedskem :))
Ja, spletno pošto, ja – http://www.siol.net in spletna pošta. Gre za to, da brez nalaganja na PC vidiš kaj te čaka.
Wega
Saj veste kakšen.
Forum je zaprt za komentiranje.