Spam za znoret
Dobivam nenormalno velike količine spama. Tri dni nisem pogledala pošte, pa je prišlo 312 spam sporočil!! Jaz označim vse od začetka od konca in brišem, ker se mi ne da vsega pregledati. Zato včasih zbrišem tudi maile od prijateljev 🙁
Svoj e-naslov pri Siolu uporabljam že kar nekaj let. In ja – svoj naslov sem včasih vpisovala v razne mailing liste in forume.
Ali je edina rešitev, da zamenjam naslov e-pošte? Tega res ne bi rada naredila. Ali bi bilo možno e-mail blokirati za nekaj dni (no, tudi teden ali dva bi preživela) in bi me morda brisali iz svojih seznamov, če bi jim moj naslov zavračalo?
Hvala!
Ena izmed variant je,da si sama sebi pošlješ gromozansko velike datoteke tako,da si zablokiraš predal.Tako ga pustiš kakih 10 dni in ko bodo spam roboti “tvojo” pošto dobivali nazaj….jih bo vsaj nekaj od njih te lahko vrglo iz mailing liste.
Druga varianta je namestitev antispam programa.Jaz naprimer uporabljam Spamihilator in sem še kar zadovoljen z njim.
To,da pa (skoraj)vsi vpisujemo svoj osebni mail na razne mailing liste in forume…je pa kardinalna napaka!Kot,da bi sam sebe postavil pred strelski vod!
So ti že drugi kar nekaj uporabnih nasvetov dali, sam pa bi dodal le še tole, da četudi si svoj naslov “zablokiraš” za kolikorkoli časa želiš, ne bo nobenega učinka, saj slamnopoštci zadeve pošiljajo v ogromnih količinah in točno vedo, da morda celo 90% pošte nikoli ne pride do naslovnika in se ne sekirajo in ne obremenjujejo s tem, da ima nekdo morebiti poln predal.
Skratka zadeve se bo potrebno lotiti z druge strani…
V tem trenutku je čisto edina varianta:
Ukiniti obstoječi predal in odpreti novega (s katerim ravnaš bolj pazljivo).
Le v primeru, da dobijo odgovor, da predal ne obstaja, te bodo brisali z mailing liste.
Tudi meni Smahilator prestreže 90% spamov. Pa nastavitve v Outlooku (junk Email / safe list). In zaenkrat res dobivam pošto samo od tistih, ki so v mojem adresarju oz. na safe listi.
Nataša
Forum je zaprt za komentiranje.