Najdi forum

Špageti

Lepo pozdravljeni!

Nujno potrebujem dober preverjen recept za omako za testenine ali kakšno drugo specialiteto iz testenin. ( ne iz morskih sadežev ali rib ) Prijatelj iz tujine me je prosil za en dober preverjen recept, (po možnosti iz Italijanske kuhinje) vendar pa jaz znam narediti, samo osnovne omake iz mesa, večinoma pa delam testenine iz morskih sadežev, kar pa on ne mara.

Vem da je receptov na internetu veliko, vendar bi rada recept, ki je preverjen in res odličen.

Hvala za pomoč!

dva recepta,ki nista “ribja”,niti klasicno “mesna”..

spageti s sampinjoni in gorgonzolo

200-300 g sampinjonov
3-4 stroke seana
10dag gorgonzole
par zlic smetane za kuhanje
timijan
sol
poper

na maslu/z malo olja/ preprazimo sampinjone,dodamo drobno narezan cesen,timijan,poper,sol… prazimo priblizno 10 min

v drugi kozici v parih zlicah smetane razpustimo gorgonzolo in dodamo k sampinjonom-premesamo in stresem na kuhane /al dente / spagete.

spageti z zelenjavo

por,bucke,melancani-narezemo na reine in poprazimo na olivnem olju,dodamo strok strtega cesna,prilijemo malo belega vina..sol..poper
prazimo pribl.10 min. stresemo na odcejene spagete. po vrhu potresemo z natrgano baziliko in koscki mozarele.

bo? lp petra

vcasih pa naredim enostavne /osebno imam raje siroke rezance-al dente obvezno!!/ rezance z rukolo. na olivnem olju /+ maaalo masla/ na hitro poprazim oprano in natrgano rukolo /vcasih dodam se 1-2 cela stroka cesna za okus/ .prelijem cez rezance,solim,popram in potresem s parmezanom. cesen odstranim. lp petra

pesto genovese –

sveža bazilika, riban ovčji sir (ali parmezan), strte pinjole (pa če ni, ne bo umrl brez :-), česen, ščepec soli – vse to dodobra zmelješ, potem pa po kapljicah dodajaš olivno olje, da postane zadeva taka omakasta

paprika v omaki:

na olivnem olju prepražiš 3 vrste paprik (zeleno, rumeno, rdečo) narezane na koščke, dodaš nekaj lističev česna, potem pa na zadevo vržeš nekaj trikotnih sirčkov (topljeni) z okusom po papriki – dodaš nekaj kapljic mleka, da se lažje raztopijo in to je to.

zdrobiš in zmešaš – posušene rdeče paradižnike, nekaj orehov, dodaš olivno olje in nariban parmezan

t.

se na karbonaro sem se spomnila.

na olju preprazis na kocke narezano slanino /ali prsut/. makarone skuhas v osoljeni vodi-al dente.! odcedis-streses k slanini,premesas. v posodici razzvrkljas 2 jajci …prelijes preko spagetov,premesas in gotovo! solis,popras po okusu. lp petra

Z gorgonzolo:
Košček masla razpustiš, dodaš žličko moke, zaliješ z mešanico mleka in sladke smetane (pribl. pol-pol), žvrkljaš z metlico, da se zgosti – če je pregosto ali preredko, lahko še popraviš. Nazadnje dodaš zdrobljeno gorgonzolo in previdno segrevaš samo toliko, da se raztopi.

S česnom:
Segreješ olivno olje, streseš vanj sesekljan česen in takoj dodaš kuhane špagete, da česen ne zagreni. Premešaš (pretreseš) in na hitro prepražiš.

K obojemu gre še sveže nastrgan parmezan.

Sem prepisala celo stran receptov iz Soncne kuhinje in ko hocem odposlati,PC strajka,nic ,zamrznjen,vse je nekam slo .Sicer si ze dobila kar veliko.Ce ne rabis danes,bom napisala ponovno zvecer.Zdaj ne utegnem.

Sem prav jezna,grrr! Lepo popoldne Babi

tudi quatro stagioni…so mislim,da je tukaj veliko articok,malo sezonske zelenjave…pa nic kaj dosti zacimb… lp petra

Petra,
Kako pa gre ta quatro stgioni????? Moj brat obožuje artičoke in tudi jaz mu pripravljam artičokino omako za testenine, s tuno, kaprami, paradižnikom,…..

LP

recepta ,zal, ne vem ….kot sem rekla,veliko articoke…mislim,da so tudi sparglji.. pa se kaksna zelenjava!? ce bom kje nasla tocen recept,ga napisem. lp petra

Hvala vsem za pomoč,
sliši se zelo okusno, moram priznat da takih omak še nikoli nisem naredila sama, tako da bom ob bližni prihodnosti sigurno poiskusila kaj takega skuhati tudi jaz.
Petra še posebej tebi hvala za tvoj trud in pa hvala tudi Babi, čeprav kot praviš se recepti niso izpisali. 🙁 Res škoda!

Če ima še kdo kakšen odličen – preverjen recept za testenine, se priporačam.

Lep pozdrav!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close