Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika špageti….kako ?

špageti….kako ?

Spoštovane dame !

Predno se doma skregava na smrt sem se odločil za vašo pomoč 🙂
Žena trdi , da je treba špagete splahovat z mrzlo vodo , ker gre tako baje ves škrob ven . Sam trdim , da je enako če se to naredi s toplo vodo in so vsaj topli ko se dajo naa krožnik. Ona trdi da ni to isto in pika. Prosim za pomoč .

Ola !

Jaz jih sploh ne prelijem z vodo.

Lp, Maja

Tudi jaz jih sploh ne splakujem, ker so potem prehitro hladni. Hladna – vroča voda… res ne vem, če je bistvo. Morda pa…

Lep dan in bog ne daj, se na smrt skregat zaradi špagetov :o)

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Tole kopiram s strani
“Nekateri splaknejo testenine s hladno vodo, da bi tako ustavili kuhanje, vendar to ni potrebno. Testenin, kuhanih po teh navodilih, pri takojšnjem serviranju ni treba splakovati, če pa jih hočemo ohladiti za solate oziroma pozneje pogreti, jih odcejene stresemo na pekač ali večjo posodo, prelijemo z nekaj kapljicami olja, premešamo (takoj opazimo, da so naoljene) in ohladimo.”

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Hej!
Vladka, to je cisto res.
Italijanski kuharji nikoli ne prelivajo, ne z vroco, ne s hladno vodo. Nasprotno;najraje jih odcejene stresejo v ponev s pripadajoco omako, dolijejo zlico vode, v katerih so se testenine kuhale in nad zivahnim plamenom hitro stresajo kaksno minutko. So tako spretni kot pravi zonglerji. Lp Babi

Ola !

Tako delam tudi jaz, samo stresam bolj počasi, drugače bi imela kosilo na štedilniku ;)).

Lep sončen pozdrav iz Maribora, Maja

dekleta hvala . Sem si to zapomnil , nobenega pranja špagetov. Prav ni imel nobeden od naju. Bojno sekiro sva zakopala 🙂

Tudi jaz nikoli ne splakujem testenin.., Kot je napisala Babi…dam jih kar k omaki in v ponvi premeša in malo “zapečem”.

Vladka hvala za link . Pridna 🙂

Z veseljem še kdaj :o)

Lep začetek delovnega tedna!

Vladka

Pozdrav!

Nekje sem brala, da je za italijanske kuharje prelivanje špagetov z mrzlo vodo smrtni greh. Pravijo, da testenine ob tem doživijo pravi šok. Oni že vedo!

LP

Špageti se ne izpirajo, ker je to šok za njih. Špageti se skuhajo al.dente, splahnejo, doda se maslo in se takoj zmeša z različno že pripravljeno polivko. V primeru, da veste, da bodo nekaj časa stale, se da notri olje, ker se na ta način ne sprimejo.

Vendar je najboljše testenine skuhat v količini, ki se bo takoj pojedla, če kdo pride kasneje, se mu jih skuha takrat. LP Silvia

Tudi jaz tako kot Vladka – nič ne splahnem, odcedim in serviram. Če pa vem, da bodo nekaj časa stali, prilijem par kapljic olja, da se ne sprimejo.

spagetov,rezancev in sploh makaronov ne splakujem…vcasih dodam par kapljic olja (ko ze odcedim) ali pa par majhnih kosckov masla in samo malo potresem. lp petra

Če se ne motim, jih je Jamie enkrat celo iz vode zajemal z vilicami. Sploh ni vode nič iz lonca odlival.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close