Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis šovi in slovenščina

šovi in slovenščina

Kakšno je vaše mnenje o tem, da na TV (npr. X factor) ne uporabljajo ustreznih slovenskih besed? Tako ves čas poslušamo o “support-u, feedback-u”, itd. Vas to moti, vam je vseeno ali vam je všeč?

Mene osebno moti zelo.Pa tudi to, da ne zanjo uporabljati dvojine, ne znajo sklanjati in tale tetovirani je kar naprej ponavljal: SVAKA ti čast.

Slovenščina je vendar živ jezik in se ves čas spreminja. Kako pa bi bilo, če bi še vedno govorili, kot pred 100 leti?

pismo a kle ne znate nič druzga k šinfat , dejte prvo pometite pred svojim pragom:) a mislte če boste iskali napake drugih , da boste potem svoje zatušali :)) vsaka vam čast ni kaj dobri ste :))

Moder je tisti človek, ki ve, kje bo našel tisto, česar ne ve.

Mene osebno to neznanje slovenščine v medijih zelo moti.
Slišim prav vsako napako, in ni jih malo.

Odvisno od formata oddaje, sicer ne spremljam tega x factorja, ampak me pa neraba slovenščine oz. zborne slovenščine v tem primeru ne bi motila.

V tej oddaji glasuje pretežno mularija. Zato je cela narejena v tem slogu – ne ocenjujejo dobro recimo kvalitetnega vokala, ampak predvsem izgled in podobne mladoletniške neumnosti. Zato se je lahko recimo danes zgodilo, da so na pevskem showu šle naprej deklice, ki bodo se bodo dva meseca po končani oddaji razšla, čez pol leta pa ne bo nihče več vedel zanje. Nobena od njih pa ne bo naredila pevske kariere. Na drugi strani je izpadel Gašper, ki je za tista dekleta profesor petja, nima pa za najstnike zanimivega izgleda. Komisija je gledano proti ciljni publiki zbirka fosilnih starčkov. Da bi vsaj za silo ohranili nekakšen kontakt z njo, uporabljajo mladostniški sleng. Meni sicer to zveni bedno, kot da bi Beethoven poskušal na frejtonarico zaigrati Čebelarja. Ampak “Show must go on”….

.. si poskrbel (a) za mojo dnevno dozo smeha.

Mene moti.
Včeraj je en od sodnikov večkrat ponovil “ostale sta dve skupine”.
Kaj se je zgodilo z dvojino. Pa še veliko je takih.

Tudi mene zelo moti. Včeraj sem slišala (imela na tem programu nekje dve minuti) svaka ti čast in lukavo. Dovolj, da preklopim.

In prav nobene slovenske pesmi še nismo slišali.

New Report

Close