šotorjenje-kako se organizirate- kateri kampi so vam najljubši
Letos gremo prvič v šotor.
Zanima me:
1.kako si vi (ki že obvladate situcijo) organizirate preden greste.
imate kak seznam kaj vse je treba pripravit, da ne pozabite,
2.Hrano jemljete s seboj, (Če ja kaj) ali vse sproti kupujete?
Imate hladilnik? Kakšen?
3.Kateri so vaši najljubši kampi
>Kateri kampi so v razmerju cena- kvaliteta najboljši?
Zdravo!
Za šotorjenje nujno rabiš seznam, saj drugače sigurno kaj pozabiš doma. Tako je stvar precej enostavna. Ko sestavljaš seznam, res vse natančno premisliš, kaj boš rabil s sabo. Tako ti potem pri pakiranju ni treba več razmišljati, samo mečeš na kup, potem pa v prtljažnik.
Glede hrane je odvisno, kam gremo. Hrana ti precej zasede, po drugi strani pa se nočemo obremenjevati še z nakupi na počitnicah, saj nismo ljubitelji trgovin. Če gremo v kakšen zakoten kamp, ki je precej oddaljen od civilizacije, vzamemo s sabo kar nekaj hrane (razen jogurtov, mesa, sadja in zelenjave), če gremo pa v kamp, kjer je blizu kakšna trgovina, pa manj.
Povsod, kjer smo bili, nam je bilo lepo. Najbolj pa na Sardiniji. Tam je res prečudovito, vendar so tudi cene precej navite.
Kampiranje je res fajn, vsaj za nas. Letos gremo spet.
Nujno si prej naredite seznam, kaj vse vzeti (ne pozabit orodja za postavit šotor, podaljška za elektriko, če jo boste imeli, kak dodaten klin in vrv, v primeru da kaj ne gre kot bi moralo, če boste kuhali še plinski gorilnik in jeklenko s plinom, posodo, pribor, krožnike (ali kar piknik košaro, kjer je to že notri), v manjši plastenki detergent za pranje perila in cet za posodo, kljukice in vrv za sušenje brisač,
).
Glede hladilnika – odvisno, koliko vas je. Nama s fantom v poštev pride manjši hladilnik (ki se ga kupi za cca. 100€), ampak zavzame nekaj prostora, tako da je potem treba pri drugih zadevah šparat. Itak imajo vsi kampi WCje, tako, da tudi če ne vzameš dovolj oblačil, lahko kaj opereš (zato detergent za pranje perila).
Drugače s fantom hodiva po Dalmaciji, daleč najbolj všeč nama je Slanica na Murterju (samo se kopava potem stran od mivke oz. peščene plaže in gužve). Trgovina za nujne zadeve je blizu, za kej večjega se pa odpraviva do mesta Murter, kjer so večje trgovine, pekarne, ribarince ipd.
S sabo pa vzameva od doma nekaj krompirja, pivo, kakšne makarone, tuno, marmelado, eurokrem … Ostalo pa kupiva dol.
Ko smo začenjali kampirati, smo tudi imeli seznam. Zdaj po vseh teh letih pa ga več nimamo. Jaz pripravim in spakiram opremo za kampiranje, žena nekaj posode in hrane, otroka pa svoja oblačila in stvari ki jih nameravata vzeti s sabo (šport, igre, kaj za branje…). Če pa kaj pozabimo, pa improviziramo ali gremo tam kupit. Kaj važnega še nismo pozabili.
Hladilnik sem pred leti kupil za cca. 100€, navadnega malega na 220V, 45-50 litrski. Hrane vzamemo s sabo za kakšen dan ali dva, kasneje kupujemo v lokalnih trgovinah in tržnicah. Ne pozabit na začimbe, kis, olje za solato (bučnega seveda ne dobiš nikjer na mediteranu)…
Kampi…mi imamo radi peščene plaže, kjer ni gneče in tudi kampe iščemo takšne. Pred leti smo hodili v Dalmacijo, pa je postalo predrago glede na ponudbo in predvsem je velika gužva julija in avgusta. Potem smo šli na Korziko, nam je bilo izredno všeč, ampak se je zelo podražil trajekt v zadnjih letih. Ampak na Korziko bomo še šli. Trenutno pa je naš perfektni kamp v Grčiji, Halkidiki.
Lp
Kampirava že leta. Pakirava brez seznama, vso opremo imamo shranjeno v enem zaboju, premečeva v avto, pa je. Hrane ne vlačiva s sabo, saj imajo povsod, kamor greva, trgovine, tržnice… z dobrotami, marsikje ceneje kot pri nas. S sabo vzameva edino paket kave, lonček sladkorja, sol in poper.
Kampi pa kot nanese – po celini, na obali, otokih… Italija ogromno, Francija, Španija, nekaj malega Nemčije, Avstrije, Belgije… V glavnem povsod fino, se ne spomnim ene slabe izkušnje kar se kampa tiče v ene 15 letih.
Jaz imam seznam, sicer bi sigurno kaj pozabila. S sabo imamo hrane za prvi dan, imamo mali hladilnik za na 220, za kuhat pa plinski gorilnik in električno ponev.
Prekrižarili smo celinsko Grčijo in Peloponez, Italijo s Sicilijo, Korziko, del Španije, malo Avstrije in zelo malo Hrvaške, ker nam ni pretirano všeč zaradi natlačenosti samih kampov.
no dejte malo napisat kateri kampi:
Grčija-Halkidiki-a je treba rezervirat, a so prodnate plaže?Kje ste spali na poti do Halkidikija-pot z avtom?
Dalmacija-kje so luštni mirni mali kampi, lepe plaže? Zanima me konkreten predlog
kamp Barinica-Primošten-a ga kdo pozna?
Kosirina-otok Murter?
Dugi otok.je kdo kampiral?-baje je nov kamp.
Lahko ti povem za Halkidiko.
Rezervirat ni treba, je pa res da se kampi polnijo priti koncu julija, a takrat smo mi že odhajali. Šli smo z avtom čez Srbijo, Bolgarijo, na Thasos in potem Halkidika.
Bili smo v temle kampu, so pa plaže bolj mivkaste, a taka bolj groba mivka. Meni so bile plaže super pa sicer ne maram mivke.
Pozdravljeni
Kosirina je eden boljših kampov ki jih obiskujemo (že več let), je majhen, domačini v kampu prodajajo (sadje, kruh, vino, olje, žganje, zelenjavo, …), plaža peščena najlepša daleč naokoli (razen gužva ob vikendih ker se hodijo kopat iz drugih kampov in domačini), barček na plaži, kamp je delno naturist varjanta (neobvezno), skratka teksas.
Mi se vračamo letos
lp
1.) Nimamo seznama, kamo opremo imamo zloženo na kupu in jo samo prestavimo v avto. V enem zaboju imamo kuhinjsko posodo, vrečke za smeti, pripomočke za pomivanje posode – krpe,gobice…), v drug zaboj naložimo nekaj malo železne rezerve – pašta, kakšen riž, začimbe, olje. S sabo vzamemo mizico, stole, kuhalnik, podaljšek za elektriko, spalke…. Ko pridemo z dopusta, posodo operem v pomivalcu, jo zložim nazaj v zaboj, zamenjam krpe, gobice itd.
2) Vedno imamo s sabo hladilnik (plinsko/električni dela tudi na 12v). Hrano večinoma kupujemo sproti (tudi v “dražjih” državah – enostavno se mi ne da s sabo vlačiiti hrane za 14 dni. Od doma šratamo le z hrano za recimo 2 kosili/večerji – za železno rezervo in prigrizki za otroke.
3) Nimamo najljubših kampov, ker radi raziskujemo. Vsako leto gremo drugam, doma si pogledam, kje približno so, večkrat jih najdemo tudi čisto po naklučju. Ker imamo otroke, nam je pomembno, da je kamp ob vodi (morje,reka,jezero) – da se nam ni potrebo do plaže peljati z avtom.
Midva vzameva s sabo hrane za prve 3 dni, da mi ni treba takoj v trgovino. Vzamem olje, kis, začimbe in riž ter makarone, sladkor in kavo. Pa nekaj vode! Seveda tudi kuhalnik pa el. ponev pa razdelilec in podaljšek, pa za blazine in spalke za spat, kakšen lonec pa džezvo.
Kar se pa kampov tiče, sva bila v kampu Barinica, lansko leto in sva bila zelo zadovoljna. Voda je bila čudovita, miren kamp, predvsem ugoden, pa blizu imaš večja mesta, katera si lahko ogledaš. Pa čudovite sončne zahode sva videla. Ti priporočam. Če te pa še kaj zanima, pa povej!
lep dan!
Zdravo,
lansko leto sva na poti po hrvaski obali neplanirano naletela na odlicen kamp, in sicer kamp Krvavica med Makarsko in Basko vodo. Vletela sva brez rezervacije, a so bili prijazni in naju sprejeli. Hotela sva sicer prenociti v kaksnem apartmaju, ampak za manj kot 3 dni te ne vzamejo (taksne odgovore sva dobila). V ta kamp se bova zagotovo se vrnila.
Letos pa je v planu Ostsee v Nemciji, kampa zaenkrat se nisva izbrala.
Forum je zaprt za komentiranje.