Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Šotor – reklamacija. Še kdo?

Šotor – reklamacija. Še kdo?

Pozdravljeni,

zanima me, če je tu kdo s podobno izkušnjo, ker potrebujem pomoč.
Pred mesecem dni sem kupila šotor, saj nameravam letos intenzivno kampirati. Dva tedna nazaj sem ga prvič postavila, a čez dan vanj nisem dosti hodila. Običajno samo spat in še to po temi. Pred tremi dnevi pa sem podnevi legla vanj in zgrožena ugotovila, da je notranji šotor poln luknjic, velikih pol milimetra do milimeter. Šotor ima namreč zunanji in notranji šotor. Takoj sem klicala v trgovino, kjer sem ga kupila in podala reklamacijo, a so mi že po telefonu rekli, da so luknje problem, ker lahko nastanejo iz različnih vzrokov. Ne vem sicer katere vzroke imajo oni v mislih, jaz sigurno nisem šla v šotor delati luknjic z iglo ali čem podobnim. Na svoji spletni strani imajo zapisano, da na njihove izdelke velja 12 mesečna garancija, a je sama nisem dobila v pisni obliki, niti ne vem kaj naj bi ta garancija obsegala.

Je kdo od vas imel podoben problem?

Midva sva kupila družinski šotor od mckinley v Intersportu. Odšli smo dopustovat in ugotovili enako. Po dopustu smo ga reklamirali in dobili novega.
Tega imamo zdaj že 15 let.

Pred leti kupil v intersportu mckinley samos. Katastrofa šivano. Reklamiral, dobil novega in tako trikrat v dveh tednih. Z zadnjim sem nato, kljub napakam šel na dopust. Po dopustu ga reklamiral in dobil denar vrnjen. Nato kupil za par evrov več podoben šotor drugega proizvajalca, pa je po osmih letih kot nov. Tako da ja, prodaja se tudi klump. In ne nujno za mali denar. Reklamiraj in vztrajaj. Bodi tečna.

Predvidevam, da so tiste luknjice vse enako velike, razporejene v linijah in cisto povsod v notranjem delu sotora 🙂

Barca: večina lukenj je na notranjem šotoru, dve sta na zunanjem čisto pri vrhu. niso enakomerno porazdeljene. nekje sto tri skupaj, potem drugje dve malo narazen, pa spet dve na drugem koncu. ni vzorca, ni logike. so pa vse višje od sredine, spodaj jih ne opazim. v predprostoru jih tudi ni, razen dveh so vse na notranjem šotoru.
najprej sem seveda opazila tisti dve na zunanjem šotoru, ker sta me zbodli v oči, kasneje pa še vse ostale.
šotor je čez dan zaprt, nobena žival ne gre noter. mravelj tudi ni. jaz si ne znam razlagati od česa bi to lahko bilo. je pa šotor proizvajalca Outwell in ni bil ravno poceni.

Jp, mi smo lepo nov šotor sami zafurali, ker smo dali visoke blazine vanj, tako da je bičll preveč napet in je bila prevelika sila, posledično je začel ponekod ob šivih puščat, nesli smo ga nazaj v hervis, so ga dali na impregnacijo, pa ni pomagalo. Potem nam je dal prodajalec takega starejši model fajn z luknjicami in to ogromno luknjic, ker je rekel da enakega nima. Te luknjice so seveda bile od moljev. V tretje je ratalo, da je dal enakega novega iz skladišča, sicer malo z nejevolje je ga pa. 😀 Tako da pri tebi gre tudi verjetno za molje ali si jih pridobila doma ali pa je šotor dolgo stal v kakem skladišču.

polarni sij: hvala za podatek. jaz sem ga imela doma na toplem samo 14 dni, pa doma nimam moljev. če so, so v naravi.

Nesi nazaj. Garancijo ti morajo upostevati. Zagrozi jim z inspekcijo.

pa še to…to ni garancija – to je stvarna napaka!

Pozdravljena,
Tudi mi smo aprila kupili Outwellov sotor pri Mixi caravaningu in na dopustu nasli 5 majhnih luknjic. Sotor smo nesli nazaj in bojda cakajo odgovor od Outwella. Bomo videli, kaj bodo rekli. Vsekakor pa ne mislimo vzeti preluknjan ali popravljen sotor nazaj.

Pofotkaj vse luknje in luknjice in pisno, priporočeno s povratnico, pošlji prodajalcu (ali mu nesi osebno in naj podpiše prevzem) z obrazložitvijo, da po 37. členu Zakona o varstvu potrošnikov uveljavljaš stvarno napako in želiš vračilo kupnine/nov brezhiben izdelek. Odgovorit ti morajo v 8 dneh.
Tule še nekaj navodil: https://www.zps.si/index.php/nasveti-in-zakonodaja-topmenu-235/broure/2622-e-ima-izdelek-napako#več
Zakon o varstvu potrošnikov najdeš na spletu.
Če prodajalec zahtevi za menjavo/vračilo kupnine ne bo ugodil, bi se jaz obrnila na Zvezo potrošnikov, če nisi član, pač nekaj malega plačaš. V njihovi reviji dostikrat berem, da se po njihovem posredovanju take in podobne zadeve (večinoma) čudežno uredijo.
Me pa čudi, da je problem z Outwellovim šotorom, mi imamo zdaj že drugega nekaj let, oba zelo kvalitetna, zdržala veliko potovanj, ogromno postavljanj/podiranj, tudi par neviht brez problema. Verjetno bi še zmeraj imeli prvega, smo menjali samo zato, ker ni imel integriranega dna.
Upam, da zadevo uspešno čimprej rešite.

Tako, se strinjam z zgoraj napisanim. Trgovci izkoriščajo dejstvo, da so kupci slabo informirani o svojih pravicah. S šotorom in računom kar direkt v poslovalnico, tako se največ zmeniš. Pa omemba Zveze potrošnikov tudi vedno pomaga 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close