Sošolko tepejo starši
Hčerka mi je povedala, da se ji je zaupala ena sošolka in sicer, da jo tepejo starši. Že med letom ji je rekla, da jo mama udari oz. cuka za lase, če dobi slabo oceno. Zdaj pa je povedala, da jo pretepa tudi oče. In to z brcami v hrbet in podobno. Videla sem to dekle in hčerko vprašala, kdo je ta punca z žalostnim pogledom. In mi je povedala, kaj ji je zaupala, čeprav ji je morala obljubiti, da ne bo povedala nikomur. Jaz ne morem mimo tega. Nekaj moram ukreniti. Tudi moja hčerka je zelo prizadeta in joka, ker se ji punca smili. Kako naj desetletnik to predela? Kaj naj naredim? Povem svetovalni službi v šoli ali kam naj se obrnem? Staršev ne poznam. Niso iz našega kraja. Nekaj pa moram ukreniti.
Sploh nimaš kaj razmišljati, kaj naj bi storila. Zadevo moraš takoj prijaviti, tako v šoli, kot na CSD. Nimaš kaj cincat in sploh ni važno, kaj je hčerka obljubila. Zdaj ji moraš biti zgled in pokazati, da je treba brez pomisleka pomagati žrtvam nasilja. Hkrati pa boš tisti ubogi punci pomagala, ker sama si ne more prav dosti. Saj verjetno boš zaradi tega imela tudi sitnosti, ampak proč tudi ne moreš pogledat. Bodi pogumna, kar bo opogumilo tudi tvojo hčerko, jo potolažilo, predvsem pa zelo pomagalo žrtvi. Sicer je pri nas na žalost tako, da se stvari rade pometejo pod preprogo, a punca bo vsaj upanje dobila, da ni sama, da so ljudje, ki ji želijo pomagati in jo bo morda opogumilo, da ne obupa. Na dolgi rok boš tako obema puncama naredila veliko korist.
bravo se strinjam pišem zato ker je meni csd vzel otroke in jih nisem nikoli tepla kričala lasala prav tako ne oče ki je stare šole in glasno reče pejt brat knjigo in pol slišijo sosedje in koj si nasilengroza in žalost to je treba javit in vzet otroki ki so tepeni od staršev in jih maltretirajo bodi pogumna in javi to preden bo kej hujšega
Pol pa poslušamo, 14.06.2024 ob 23:55
Treba jih je zavijat v vato, ja, da ne bo nič iz njih, samo socialni problem.
Se že ni učila, pa se ji ne da dopovedat drugače kot z brco. Misliš, da z lepimi besedami niso probali?
Ste gledali 24ur zvečer? Verjetno ne?
Bi bilo boljše, da bi starši grozili učiteljici s tožbo, ker ni petke?
Zveri tvoje sorte spadajo v kletko. Pa prisilna kastracija. Da fantaziraš o brcanju otrok …. no nisi za na prostem bit.
Tega je veliko in ubogi otroci kaj vse doživljajo za zaprtimi vrati. Žalostno, da otroci ne morejo in si ne upajo povedat, ker na splošno sploh ne vedo, da je to narobe. Vsak starš, ki se spravlja na otroka zaradi ocen je pa največji poden od dna. Včasih so otroke tepli kar mimogrede, zato pa otroci tudi niso bili ne vem koliko bolj disciplinirani, ampak, ker so bili drugačni časi, bolj je bilo prijazno in umirjeno življenje, šola je bila znosna, danes je vse obratno. Samo se gleda kaj kdo ima, kakšne ocene ima in bog ne daj, da so neuspešni, ker to je grozota. Sočutje in prijaznost je redka vrlina. Samo neko tekmovanje in norčevanje. Zato pa pride do tolikih izpadov. Otroci bi se pa danes že kot dojenčki sami previjali in hranili, ker starši nimajo več časa za njih. Narobe svet, bi temu rekli.
Resnica boli648, 16.06.2024 ob 20:30
Tega je veliko in ubogi otroci kaj vse doživljajo za zaprtimi vrati. Žalostno, da otroci ne morejo in si ne upajo povedat, ker na splošno sploh ne vedo, da je to narobe. Vsak starš, ki se spravlja na otroka zaradi ocen je pa največji poden od dna. Včasih so otroke tepli kar mimogrede, zato pa otroci tudi niso bili ne vem koliko bolj disciplinirani, ampak, ker so bili drugačni časi, bolj je bilo prijazno in umirjeno življenje, šola je bila znosna, danes je vse obratno. Samo se gleda kaj kdo ima, kakšne ocene ima in bog ne daj, da so neuspešni, ker to je grozota. Sočutje in prijaznost je redka vrlina. Samo neko tekmovanje in norčevanje. Zato pa pride do tolikih izpadov. Otroci bi se pa danes že kot dojenčki sami previjali in hranili, ker starši nimajo več časa za njih. Narobe svet, bi temu rekli.
No ja, včasih smo jih še v šoli fasali – no ne pri vseh učiteljih. Nekateri so imeli prav izvirne metode, klofutanje z obema rokama hkrati, vlečenje za tasladke lase, metanje stvari v glavo…
In bog ne daj, da bi doma povedal, bi jih še doma fasal.
Smo imele eno učiteljico, ki je enega fanta tako premlatila, da se je od strahu polulal – za povrh – premlatila ga je po krivem.
kaj narediti, 14.06.2024 ob 21:41
Hčerka mi je povedala, da se ji je zaupala ena sošolka in sicer, da jo tepejo starši. Že med letom ji je rekla, da jo mama udari oz. cuka za lase, če dobi slabo oceno. Zdaj pa je povedala, da jo pretepa tudi oče. In to z brcami v hrbet in podobno. Videla sem to dekle in hčerko vprašala, kdo je ta punca z žalostnim pogledom. In mi je povedala, kaj ji je zaupala, čeprav ji je morala obljubiti, da ne bo povedala nikomur. Jaz ne morem mimo tega. Nekaj moram ukreniti. Tudi moja hčerka je zelo prizadeta in joka, ker se ji punca smili. Kako naj desetletnik to predela? Kaj naj naredim? Povem svetovalni službi v šoli ali kam naj se obrnem? Staršev ne poznam. Niso iz našega kraja. Nekaj pa moram ukreniti.
in kaj boš potem naredila ko bodo puncu odvzeli staršem?? boš prosila CSD NAJ JO DAJO TEBI V REJO? Dobro premisli kaj je za narediti, če jo oče brca z nogo v hrbet je vsekakor nekaj za ukrenit, če je to res. Morda bi se z njo pogovorila prsihologinja na šoli
Zakaj se nekateri tako radi vmešavate v druge familije? Brez vseh dokazov bi šli tožarit neko familijo na csd, da tepejo otroke. Pa ste vi na glavo padli? Deklico bi vzeli in jo dali v rejo. Ostala bi brez svojih staršev.
Si predstavljate, kaj bi s tem naredili otroku? Zaradi vaše goflje bi ji uničili lajf. Šolo bi pogrnila, čustveno bi se sesula.
Če jih dobi vsake toliko okrog riti, ker prinese domov slabo oceno, pa tudi ni take drame. Sigurno je ne stolčejo do onemoglosti.
To bi se pa že verjetno kje videlo recimo na telovadbi?!?
Če pa je tako, pa naj deklica sama pove učiteljici v šoli, vi se pa nehajte mešat tam, kjer se vas nič ne tiče.
Moj otrok je imel modrico na roki od treninga. Sošolec je med poukom izjavil, da ga doma pretepamo. Učiteljica je brez vprašanja stvar predala naprej. Nastal je cel vik in krik, otrok k ravnatelju za modrico, ki je nastala na treningu borilnih veščin. Bolano do konca. Ne vtikajte nosa, če niste prepričani, da je stvar resnična, ker boste naredili več škode, kot koristi.
Forum je zaprt za komentiranje.