Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti sosedje

sosedje

Pozdravljeni
Sosed bi rad naredil kanalizacijski jašek na moji parceli, ter se tako priključil na kanalizacijsko omrežje ki prav tako poteka na moji parceli. Do sedaj je bila ta samo za meteorno vodo. Ker vem, da imam po zakonu pravico zahtevati od soseda “odškodnino” ker bo moja parcela zaradi tega izgubila vrednost, uporabnost in izgled, me zanima kolikšno vsoto lahko terjam od soseda.

Ker ima sosed tudi črno gradnjo, me zanima, ali obstaja kakšen zakon, ali zakon o gradbenem dovoljenju, kjer bi si lahko pogledala in proučila moje pravice, da me ne bo spet opeharil.

hvala
lep pozdrav

Spoštovani!
Kolikor ima vaš sosed črno gradnjo, nima pravice do priključitve na kanalizacijsko omrežje. Odškodnina je v vaši domeni, saj je edini pravni standard, ki ga zakon predpisuje ta, da mora biti primerna. Predlagamo, da si pogledate v Zakon o graditvi objektov.
S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close