Sosedje – spet
Pravite da je 10 hiš v vasi, torej se verjetno vsi poznate. Nikar ne prijavljajte dela na črno, morda je to nekomu pomemben vir zaslužka. Kmalu se razve kdo je tožaril, to uniči sosedske odnose. Poskusite se na lep način dogovoriti da zvečer in za vikend ni hrupa, čez dan ste menda ja v službi? Ohranite prijateljske odnose. Če vam bo hiša gorela in boste zdoma, so sosedje tisti ki kličejo gasilce.
Na vaseh se dela. Je pa vedno več problemov, ko se blokovec preseli, pa misli, da bo vse tiho.
To je tako, ko se je znanec preselil iz mesta med vinograde. Potem je pa pričakoval, da ne bodo več škropili in da bo po kosilu tišina, ker on počiva. Svet se ne vrti okoli vas.
Jaz sem živel v bloku 2 leti pa se mi je odpelalo. Veliko rajši sedaj na deželi poslušam sosede, ko sedim na vrtu pred hišo.
Nervozna822, 12.07.2021 ob 10:45
Vem, da je tema že 1000x prežvečena, pa vseeno se moram malo ven spihat, ker imam res že vsega polno glavo in še čez. Zadeva je takšna, da živimo v majhnem naselju cca .10 hiš, ko smo se vsi preselili v hiše je bilo vse o.k. mir, dobri sosedski odnosi, dobri ljudje… Sedaj po nekaj letih pa se je vse spremenilo. Sosed, ki prihaja iz kmetije, prav tako njegova žena pa še podedovali so eno kmetijo (tam bi lahko komot to delal), vsake nekaj mesecev v naselje pripelje hlodovino in potem vsi poslušamo kakšen teden motorne žage, cepilce in delavce, ko zjutraj od pol sedmih pa do popolne delajo drva, ki jih potem sosed prodaja, drug sosed ima avtomehanično delavnico, cele dneve ropotajo avtomobili, zavore…, seveda vse na črno niti s.p.-ja nima, spet vse to poslušamo ostali, tretji sosed ima kao s.p. za popravilo kmetijskih strojev, vendar skozi dela nekaj iz železa, tolče, brusi, barva… Skratka smo v naselju v bližini gozda, kjer bi človek pričakoval mir, spokojnost, ko prideš iz stresne službe, vendar je pri nas takšen hrup, da se ti zmeša in nobenega miru, niti ob nedeljah. Res ne vem ali so naši zakoni res takšni, da lahko vsak počne v naselju kar se mu zahoče, zakaj pa so potem obrtne cone kjer delajo obrtniki in kjer nobenega ne moti hrup? No malo sem se morala ven spihat, ker se mi od vsega že meša, če ima pa mogoče kdo kakšen predlog kako zadeve malo v red spravit pa več kot dobrodošel vsak nasvet.
[/qu1ote]
1.kupi stofelce za ušesa
2.preseli se v zabarijo
3.ne bodi žleht
podeželanka, 22.07.2021 ob 16:37
Ne vem, kaj ni jasno … Če se priseliš na deželo, v kmečko okolje, potem moraš ja vedet, da se dela s traktorji, motorkami, kosilnicami, da se ves čas nekaj počne, da pojejo petelini itd.
Nekateri se res obnašate, kot da se mora sonce začet vrtet okoli vas.
to že ja…ampak ne cele dneve….
če ima ljubljančan vikend za podeželju ga ima z RAZLGOOM se ti ne zdi????ker hrup imaš tudi v lj…
Forum je zaprt za komentiranje.