sosedi
Pozdravljeni
Živim v manjšem bloku, v katerem je 6 stanovanj.
Sedaj je prišlo do enega problema.
Sosedi so se odločili in popravili zunanje stopnišče. Mene ni nobeden
obvestil. Od mene sedaj zahtevajo da plačam 200,00€.
Zanima me, če moram poravnati moj delež stroškov, tudi če me niso obvestili,
v bloku ni bilo nobenega sestanka, nisem bila seznanjenja kaj se bo delalo,
kdo bo izvajalec, koliko bo stroškov.
Sploh ne vem kdo se je menil in se odločil tudi za ostale. In mi sedaj bi morali
plačati.
Moje mnenje je, da če živimo v bloku, smo ena skupnost, in bi morali se skupaj
zbrati in se dogovorit, pomenit.
Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav
Spoštovani,
glede na dejstvo, da je v vašem bloku 6 stanovanja, bi v skladu z zakonodajo morali imeti upravnika ali pa ustanovljeno »Skupnost stanovalcev«, ki bi opravljala naloge upravnika. Niste napisali, kdo vam pošilja položnice in kdo je med vse razdelil navedene striške ter po katerem ključu delitve. Niste napisali, ali je šlo za nujno vzdrževalno delo ali zgolj za izboljšavo, ali imate sicer sestanke, na kakšen način sprejemate sklepe glede vzdrževanja in popravil vašega bloka ( skupnih prostorov), ali zbirate sredstva v rezervnem skladu ipd.
Nujno je, da problematiko rešite celovito, saj bo ob prvem naslednjem večjem strošku (npr. menjava strehe) med vami nedvomno prišlo do spora.
Lepo pozdravljeni!
Pozdravljeni
Nismo dobili položnic, ampak sosed kateri mislim da je vse izvedel ( zbral izvajalca,
določil kdaj se bo delalo,….) je obesil na oglasno desko kdo ni še poravnav dolga.
Razdelili so ne glede na velikost stanovanja, vsi isto.
Nobenega sestanka ni bilo na to temo, sploh ne vem kdo se je menil.
Moje mnenje je, da bi moral biti kak sestanek, in vse stanovalci v bloku, imeti
možnost povedati svoje mnenje, ali se motim???
hvala za vaš odgovor in lep pozdrav
Spoštovani,
seveda imate prav, o teh zadevah bi morali odločati/odločiti vsi solastniki skupnih delov stavbe na sestanku, kjer bi se pred sprejemom odločitve moralo razkriti vse okoliščine tega popravila (nujnost popravila, stanje stavbe, vsaj 3 pridobljene ponudbe in izbira najboljše ipd.).
Lepo pozdravljeni!
Forum je zaprt za komentiranje.