Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Soseda že cvili, ker ji nočem več prodat drva za 80 evrov

Soseda že cvili, ker ji nočem več prodat drva za 80 evrov

Zanimivo kako je to različno. V naših koncih se prodajajo po 75-85 eur. Ravno prejšnji teden smo pri nas kupili 10 metrov za 750eur. Pripelje jih pred bajto, pa se to v tak breg in ovinek, da ga večina lolekov tu ne spelje s traktorjem pa če se matra 3 dni.

Folk na dolenskem narocte ..puste te lopove ljubljanske in gorenjske sej drva niso sla tok gor ..sam te kurbe bi rade vec zasluzle…….

Iztavis račun Al pa te prijavim

Pravilno, do sedaj je bilo to delo podcenjeno, ves trud da vse urediš in pripelješ iz gozda.

In zakaj ne bi podražil, če gredo vse cene gor? Naj se obnaša solidarno in sam crkava celo zimo?

Kar nekaj… drva dobiš za 1000€ cca 12m3 kar pomeni 16 tekočih metrov. Klaftra je v tem primeru 250€. Ignorirajte prispevek buteljna, ki laže in govori na pamet… lol. Delam v gozdu že zelo zelo dolgo…

Slej ko prej ti bo tista šuma zagorela pa boš lohk prodajal zoglenela po 2 centa opica kmetavzarska ??

Odgovor na objavo uporabnika
Uhbkf, 23.07.2022 ob 09:16

Cena elektrike je regulirana. Bolje za silo ogrevat na elektriko kot bankrotirat za drva. S kurjenjem drv je pa tudi veliko svinjarije in stroskov, ki jih pri elektriki ni.

Res je – da o tem, kako bomo to zimo dihali še bolj onesnažen zrak zaradi kurjenja teh drv, ne pišemo 🙂 Pa nisem noben okoljevarstvenik.

Imam sorodnike, ki imajo kamin v bajti – v 15ih letih so ga morda 4x zakurili. Pa že jamra gazda, da njemu se ne bo dalo cepat drv, pa kako to smrdi – ker tanarboljš za v kamin so jasno brezova drva 🙂

Boste videli, da vas bodo fajn zajebal na koncu – plina za gospodinjstvo bo tudi dovolj, cene regulirane, trošarina znižana enako, kot za elektriko. Meni je vseeno; če plačam 100% ali pa200% več za tisti porabljeni plin- ker so računi vedno zame čisto sprejemljivo plačljivi.

Kar bo pa še najbolje- mila zima -kot je bila zadnje 3 leta. Zemlja se segreva in pregreva, poletja vroča, zime mile. In bo zagotovo treba zalaufat peči v bajti tudi šele letos novembra, kot je bilo tako lani. Do takrat pa inverter klima in prava toplota. Upam, da tudi letošnja zima v mili obliki pokaže sredinec vsem vojnim zaslužkarjem. Pa če je to za drva, pelete ali pa električne radiatorje.

Anonimno 1242, 22.07.2022 ob 11:33

Lansko zimo je bila moja cena 80 evrov, suha bukova drva narezana na 33. Letos je šlo kurilno olje gor za 300 procent, kruh za 100, hrana za 50 do 100, obutev ostalo tam do 400 procent. Ko sem ji to povedal in dejal, da sem tudi jaz podržil drva na 150 evrov, je dejala, da jh ne bo kupila.Včeraj se je že omehčala, ker drv ni nikjer v njeni bližini in začela glihat za 120, sem ji dejal, da imam že vsa prodana tudi če mi da 150. Sedaj me naokoli osira da sem požrešna baraba.Komaj čakam jesen pa zimo, da bo upam minus 20, kako se boste tepli za drva.Končno bo pošteno delo, sekanje, klanje , tudi dobilo plačilo kot se zagre. Seveda lenuhi in delomrzneži tega ne razumejo, saj še motorke na znajo v roke prijet, še lopate ne, debili.

Jaz sem jih naročila prejšnji teden, suha, lani podrta, samo bukovina, rezana na 33, dostava na dom, po 70€ za meter, dostava 10€ za traktorski prikolico.

Mi smo lani dali za en kubik razžagane na 33 cm 80€. Letos jih je prodajal po 100€, na koncu smo jih dobili pri enmu za 90€. Tako da pretiravaš.

Še bolj pa pretiravaš s % podražitev. Res je, ceno so šle precej gor ampak čevlji za 400%???, olje za 300%???, pa tudi vsa hrana ni šla med 50% in 100%.

Po tvojih ugotovitvah bi danes vsi stradali, tudi tisti s kolikor toliko “normalnimi” plačami kaj šele socialno šibkejši.

Ti pa dam prav. Tvoja pravica je, da postaviš ceno kot želiš, na kupcu pa je ali bo zadevo od tebe kupil ali ne. Da pa človeku želiš slabo, pa pove o tebi veliko, tipičen slovenc.

kaki kreteni, 23.07.2022 ob 08:36

kaj pa navijaš, 22.07.2022 ob 22:50

Po 70 so pri nas. S tem, da mi jih na dvorišče pripelje.

Pa vsi pravijo, da jih ne bodo kupili. Da bodo letos na kurilcu.

Ker drva preveč svinjajo in  je potem ogromen strošek s čiščenjem in pranjem, če kuriš v kaminski peči.

še en nakladač ki bi rad zbil ceno drvem. ti boš kurila na kurilca ja po 2 evra za liter beri 40 evrov na dan. luzerka nimaš za burek ne da boš kurila na kurilca. 40 evrov ti ne zaslužiš na dan luzerka jedna glupa. poraba kurilnega s šobo 0.65 kar je v bistvu najmanj to je za najmanjše peči je 2 litra na uro delovanja. vžiga in sklaplja ti v zunanjem mrazu okol 0, na približno 15 minut kar pomeni 12 urno delovanje krat 2 je 24 litrov krat 2 evra je 48 evrov na dan za kurilca. bedaki nimate pojma kaj pišete, nikol niste nč delal niti nič ne znate. lenuhi pa delomrzneži, ki vas država futra odkar ste s pizde padli.

Obsojaš ljudi, da nič ne znajo.

Ti tudi ne znaš vsega. Predvsem ne poznaš bontona, še manj pa pravopisa.

Jebiga, res nismo vsi za vse.

Kurilc je bil januarja 1 € na liter, dans je 1,45, kje vi vidite 300 %?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close