Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Soseda že cvili, ker ji nočem več prodat drva za 80 evrov

Soseda že cvili, ker ji nočem več prodat drva za 80 evrov

Odgovor na objavo uporabnika
nimate vi takšnega znanja, 22.07.2022 ob 13:20

Anonimno 10393, 22.07.2022 ob 13:16

Eni gremo samo 1x na led.
Ker je bil letos nakup drv oderuški, bo tole moja zadnja sezona na drva. Naslednja leta si naj zataknejo ta drva za klobuk.

Vsaka stvar je za nekaj dobra. Z eno ali dvema nategunskima sezonama bo moja bajta postala povsem samozadostna in neodvisna od raznih oderuhov.

Vsem samo še sredinca.

Tudi država se bo potem morala kmalu zgledovati po Mussoliniju. Ko ne bodo več kasirali davkov na goriva in kuriva, bo treba obdavčiti svetlobo (=površino oken). Pa so se ljudje tudi tu prilagajali in okna zazidali.

no vidiš… pa si začel razmišljat v naprej…

posadi drevo… pa ko boš videl kaka vejčica je… ob tem še pomisli da ti bo mogoče pravnuk lahko vzel 50… ostani ravnodušen če lahko…

nevem a nimate drvarnic al kaj… pa za 2 sezone minimum mora bit not. če se na drva ogrevaš.. slabi gospodarji ste vi to. slabi slabi.

Če bi pričakoval, bi pozimi vzel motorko v roke in tukaj na sosednji parceli spet potamanil nekaj debel.
Kakšno leto naredim tako, ko se mi zalušta.

Parcela sicer ni moja, ampak lastnik je v Ameriki in se najbrž ne bo nikoli vrnil. Parcela je zazidljiva. Ko sem jaz delal bajto, je bilo to vse golo, zdaj je pa taka gmajna, da ne prideš skozi. V 20 letih je to zaraslo višje od okoliških bajt. Nobenih pravnukov ni treba.

Ampak, ko sem letos skužil situacijo, je bilo že zdavnaj prepozno, da bi za letos naredil poseko.

ja.

vidiš…

sami sebi ste to pripravili.

mentalna sirota, 22.07.2022 ob 13:08

ne skrbi zame, 22.07.2022 ob 13:02

sonja112, 22.07.2022 ob 12:56

Anonimno 1242, 22.07.2022 ob 11:33

Lansko zimo je bila moja cena 80 evrov, suha bukova drva narezana na 33. Letos je šlo kurilno olje gor za 300 procent, kruh za 100, hrana za 50 do 100, obutev ostalo tam do 400 procent. Ko sem ji to povedal in dejal, da sem tudi jaz podržil drva na 150 evrov, je dejala, da jh ne bo kupila.Včeraj se je že omehčala, ker drv ni nikjer v njeni bližini in začela glihat za 120, sem ji dejal, da imam že vsa prodana tudi če mi da 150. Sedaj me naokoli osira da sem požrešna baraba.Komaj čakam jesen pa zimo, da bo upam minus 20, kako se boste tepli za drva.Končno bo pošteno delo, sekanje, klanje , tudi dobilo plačilo kot se zagre. Seveda lenuhi in delomrzneži tega ne razumejo, saj še motorke na znajo v roke prijet, še lopate ne, debili.

Za 150 ti jih upam nihče ne bo kupil požrešneš še 100 je preveč.

Kdaj vam bo že enim kapnilo da nam nekaterim ni potrebno prijet motorke v roke ker delamo skoraj po cele dneve in imamo denar da si lahko kupim tistih 5 metrov za kamin od kmeta ki mi računa 70 za meter in ni tak požrešneš kot ste nekateri samo da ima svoje stalne stranke…kamin imam bolj kot ne za okras ga zakurim ob vikendih včasih tudi zvečer drugače pač ogrevam z toplotno.

Kaj je preveč bo pokazal trg, tisti ki plača 8000 eur za m2 garsonjere bo plačal tudi po 150 eur za meter drv.

Garsonjera ima pač svojo ceno – odvisno od lokacije. Drva se pa zlahka prepeljejo tudi na drug konec Slovenije – sicer je to potem tudi nek strošek, a je skupaj še vedno precej manj, kot bi neki lokalni prodajalci radi iztržili. Če pač sosed pretirava z ceno, bo pa kdo, tudi preko bolhe, z veseljem pripeljal (in še vedno dobro zaslužil)

tale tvoja mnatematika je zglajzana tako kot je zblojena današnja mladina. se vidi da nisi imet in nikol nisi ničesar dela,l najbrž visiš na socialni ali pa v kakem javnem sektorju. za drva je treba delat, podret drevesa kar je zelo nevarno, razrezat razklat posušit. in to za ušivih 80 evrov. nikol več, je kar ok da je vojna pa natege korona in ostalo, da bodo drva končno dobila boljšo ceno. bi pa jaz postrelil vse tiste kmetavzarje, ki drva prodajajo pod ceno donosnosti, to so navadni izmečki in zaradi takih nas lenudi in delomrzneži izsiljujejo s poceni ceno. sploh pa ne vem kaj jamrate, pojdite na kurilca pa plin.

Po 70 so pri nas. S tem, da mi jih na dvorišče pripelje.

Pa vsi pravijo, da jih ne bodo kupili. Da bodo letos na kurilcu.

Ker drva preveč svinjajo in  je potem ogromen strošek s čiščenjem in pranjem, če kuriš v kaminski peči.

Ti teslo anonimno, jaz ti povem, da je bilo ogrevanje na elektriko že do zdaj ceneje, bolj praktično in čisto, kot kurjenje drv.  Ljudje znamo izračunati kaj je na koncu ceneje. Ti kar postavljaj hudo ceno, bom naročil pri tebi, na koncu bom odpovedal tebi drva, ker bo ogrevanje na elektriko v tem primeru še cenejše kot lani. Heheheee

nič lažjega, če je soseda. Prodaš ji drva po 80 € Ponoči greš pa polovico znosiš nazaj domov. ?

kaj pa navijaš, 22.07.2022 ob 22:50

Po 70 so pri nas. S tem, da mi jih na dvorišče pripelje.

Pa vsi pravijo, da jih ne bodo kupili. Da bodo letos na kurilcu.

Ker drva preveč svinjajo in  je potem ogromen strošek s čiščenjem in pranjem, če kuriš v kaminski peči.

še en nakladač ki bi rad zbil ceno drvem. ti boš kurila na kurilca ja po 2 evra za liter beri 40 evrov na dan. luzerka nimaš za burek ne da boš kurila na kurilca. 40 evrov ti ne zaslužiš na dan luzerka jedna glupa. poraba kurilnega s šobo 0.65 kar je v bistvu najmanj to je za najmanjše peči je 2 litra na uro delovanja. vžiga in sklaplja ti v zunanjem mrazu okol 0, na približno 15 minut kar pomeni 12 urno delovanje krat 2 je 24 litrov krat 2 evra je 48 evrov na dan za kurilca. bedaki nimate pojma kaj pišete, nikol niste nč delal niti nič ne znate. lenuhi pa delomrzneži, ki vas država futra odkar ste s pizde padli.

Cena elektrike je regulirana. Bolje za silo ogrevat na elektriko kot bankrotirat za drva. S kurjenjem drv je pa tudi veliko svinjarije in stroskov, ki jih pri elektriki ni.

kaki kreteni, 23.07.2022 ob 08:36

še en nakladač ki bi rad zbil ceno drvem. ti boš kurila na kurilca ja po 2 evra za liter beri 40 evrov na dan. luzerka nimaš za burek ne da boš kurila na kurilca. 40 evrov ti ne zaslužiš na dan luzerka jedna glupa. poraba kurilnega s šobo 0.65 kar je v bistvu najmanj to je za najmanjše peči je 2 litra na uro delovanja. vžiga in sklaplja ti v zunanjem mrazu okol 0, na približno 15 minut kar pomeni 12 urno delovanje krat 2 je 24 litrov krat 2 evra je 48 evrov na dan za kurilca. bedaki nimate pojma kaj pišete, nikol niste nč delal niti nič ne znate. lenuhi pa delomrzneži, ki vas država futra odkar ste s pizde padli.

Ma, ne teži in ne nakladaj!  Kurilca smo nabavili  konec februarja za manj kot evro. Pa tudi če bi ga zdaj, bi dali manj kot 50 centov več zanj.

Skurimo ga  3 l na dan.    Kar  je  manj kot 3 € dnevno.   Drv bi šlo 7 do 10 kubikov.

In še prah in svinjarija povsod!

Se ne splača.

Se ne splača ja.

Tudi napravljati se jih ne splača za takšen denar, razen zase.

kaj pa navijaš, 23.07.2022 ob 10:18

Ma, ne teži in ne nakladaj!  Kurilca smo nabavili  konec februarja za manj kot evro. Pa tudi če bi ga zdaj, bi dali manj kot 50 centov več zanj.

Skurimo ga  3 l na dan.    Kar  je  manj kot 3 € dnevno.   Drv bi šlo 7 do 10 kubikov.

In še prah in svinjarija povsod!

Se ne splača.

keri kreteni so v tej državi ej. 3 litre na dan.bčesavcev ni konca. in zihr si v službi kje v javni upravi, zato pa država crklna pr takih kretenih na pložajih

Dj božek kolk drvarnic imaš ti? Eno u glav!!!!

hja473, 23.07.2022 ob 12:14

Dj božek kolk drvarnic imaš ti? Eno u glav!!!!

eto ja sam kriv. priznam.

oprosti.

jel uredu il treba još nešto?

Kaka kriza bo, tisti ko nima denarja, nima svoje šume in ni za delo ga bo najeb. Sveža drva so po 180 eur v moji okolici že zdaj. Do jeseni bo 400+.

Oj. Povej za katero se gre (sosedo), da ji jaz drve prpeljem. Jaz se kr po 80 € prodajam, lp

Podražitev za 400% ??? Verjetno se že je kaj,  ampak overall za 10%

Vzemi v roke najbolj trikotni polen in si ga zabij daleč tja not kje še sonce ne posveti,ker tak nabijanje o podrazitvah kot ti navajaš je verjetno samo v tvoji glavi.Ja jaz ti ne grem delat drv za tako ceno,pa ne da jih nebi hotu ampak zato ne ker nimam gmajne.150€ za metr dru je pa mal kruta in oprosti naj ti zgnijejo!

upravičena cena, 22.07.2022 ob 13:02

Dej nehi ti s tvojim kaminom butara. Ljudje kurijo centralne peči. Podreti drevo, izvleči, razžagati, razklati in narezati je pa toliko dela, da ti noben denar skoraj tega ne poplača.

Ne smeši se no s tole sentimentalnostjo, ki v poslu, sploh pa ne tem nima kaj iskat…

… drva imajo neko ceno, ki sem ter tja variira glede na stanje. Bila so obdobja, ko je bilo drv na trgu ogromno, celo preveč in so se prodajala (morda) tudi pod ceno izdelave, samo kaj, ko bi bila v nasprotnem primeru izguba večja.

Kolikor vidim, se trenutno kar fajn manipulira tudi z drvmi. Kar jih jaz poznam, da jih prodajajo imajo dve varianti – ali so jih nekomu prodali v kompletu (par sto kubikov) in jih sedaj tisti zadržuje, da bo dobro prodal jeseni, ali pa jih sami zadržujejo. Uradno pa jih (vsaj tukaj okoli) kao ni.

Obstajajo kreteni, ki dvignejo ceno zato, ker so drugi podražili.Jaz jih kupujem za 300€  4 metre drv(bukva, gaber) Vedno se bo našel kdo, ki bo imel nižjo ceno. Bomo pa kupovali od takih.

Tebi jih zaradi levšega ne bi izpod 150. Si eden tistih, ki bi rad na račun ubogih kmetov rad ugodno živel. Grej se na brikete, olje, elektriko. Drva si pa slikaj in jih ob kaminu glej.

V naši kmetijski zadrugi stane 1,8 m3 bukovih drv 290 eurov. To je to. Vzemi ali pusti.

Realna cena drv, 02.08.2022 ob 13:29

V naši kmetijski zadrugi stane 1,8 m3 bukovih drv 290 eurov. To je to. Vzemi ali pusti.

sam manjši opomnik

1 m3 (kubični meter) hlodovine da cca 1.35 do 1.4 “metra” drv,

tekoči “meter” drv je namišljena velikost “škatle”  z merami 1m x 1m x 1m v katero se nameče drva, ali metrska kalana ali že kalana in rezana na dolžino 33cm je pa seveda temu primerno tudi cena druga

zato za drva ni najbolje uporabljati VOLUMENSKO mero 1m3, namreč, vmes je veliko zraka-zato razmerje 1/1.4!

Mi smo kurili samo za 4 ure na dan ??‍♀️ enako sedaj ko uporabljamo za kurjavo drva ??‍♀️ Na tak način se da kar nekaj privarčevati.

Cena se je zaradi povprašavanja dvignila na 250 za m3.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close