Soseda mi nagaja
Zakaj bi ti morala mene zastrupljati, če sem nekadilec!? Hrana, če pražiš čebulo, je nuja, medtem ko cigareta ni. Torej zakaj se ne “žveplate” v svojih stanovanjih, boste prekajeni ostali dlje nepokvarljivi. :))
Po cigaretih se tudi cote navlečejo. če ima kdo zunaj.
Res je predlagala je rešitev. Zdaj si pa predstavljaj, da si kadilka in pokadiš eno škatlo cigaret, pol od tega doma, kar je nekako realno. :))[/quote]
Si komot predstavljam, sem kadila 11 let. Pa sem zelo redko notri prižgala cigareto, sem raje hodila ven. Zdaj, če bi ji Peter vsakič pozvonil, bi ji mogoče sčasoma šlo še to zvonenje na živce in bi predlagala novo rešitev;).
Jah, zastrupljamo se tudi z izpušnimi plini avtomobila in izpusti iz dimnikov. Pa kaj čmo narest? Osebno mi je ta vonj bistveno bolj ogaben. Greš zjutraj v službo in prismrdiš z lasmi in cotami od tega smrada.
Zastrupiš se lahko tudi, če poješ strihnin. Pa kaj čemo narest? Ne zaužijemo ga, a ne. :))
Ampak če pa me nekdo spreminja v pasivnega kadilca, tu pa imam vso pravico, da se gor postavim, saj gre za moje zdravje, ko mi nekdo hote ali nehote škoduje s svojimi škodljivimi razvadami!
Zastrupiš se lahko tudi, če poješ strihnin. Pa kaj čemo narest? Ne zaužijemo ga, a ne. :))
Ampak če pa me nekdo spreminja v pasivnega kadilca, tu pa imam vso pravico, da se gor postavim, saj gre za moje zdravje, ko mi nekdo hote ali nehote škoduje s svojimi škodljivimi razvadami![/quote]
Ja, strihnina mi ni treba zaužiti, tiste izpuhe pa moram vohat, če hočem ali pa ne. Očitno si se napalil zdaj na ta cigaretni dim. Če se gremo detajle pa naj bo: alkohol tudi uničuje zdravje in življenja nedolžnih ljudi; pa dodatki v hrani, ki jo kupimo v trgovini tudi vplivajo na zdravje ljudi; pa formaldehid, ki izhaja iz pohištva iz iverk; pa tovarne okoli nas s svojimi odpadki in izpuhi onesnažujejo vodo, zrak, zemljo; itd. itd.
Dejstvo je, da je cigaretni dim samo en delček tega s čemer se zastrupljamo. Sicer pa, kolikokrat se pa znajdeš v situaciji, kjer si prisiljen vohati cigaretni dim in da nimaš možnosti izhoda?
Nisem brala vseh klobas od odgovorov… Imam prijateljico, ki je imela identičen primer pa so se tako zmenili, da se je tip premaknil z njenega spalničinega okna drugam. Ker ona res ni mogla prej vedet, kdaj bo šel model na čik, ko pa je zaznala, je bilo že prepozno, pa je cigarteni dim že bil v stanovanju.
Očitno se normalni zreli osebki lahko zmenijo, ostali pa menijo, da gre za nagajanje drug drugemu. Žalostno. It na nož s sosedi, izboljšav pa itak ni…
Zakaj bi ti morala mene zastrupljati, če sem nekadilec!? [/quote]
Si ne znaš zapret okna?
Ampak če pa me nekdo spreminja v pasivnega kadilca, tu pa imam vso pravico, da se gor postavim, saj gre za moje zdravje, ko mi nekdo hote ali nehote škoduje s svojimi škodljivimi razvadami![/quote]
Ja, strihnina mi ni treba zaužiti, tiste izpuhe pa moram vohat, če hočem ali pa ne. Očitno si se napalil zdaj na ta cigaretni dim. Če se gremo detajle pa naj bo: alkohol tudi uničuje zdravje in življenja nedolžnih ljudi; pa dodatki v hrani, ki jo kupimo v trgovini tudi vplivajo na zdravje ljudi; pa formaldehid, ki izhaja iz pohištva iz iverk; pa tovarne okoli nas s svojimi odpadki in izpuhi onesnažujejo vodo, zrak, zemljo; itd. itd.
Dejstvo je, da je cigaretni dim samo en delček tega s čemer se zastrupljamo. Sicer pa, kolikokrat se pa znajdeš v situaciji, kjer si prisiljen vohati cigaretni dim in da nimaš možnosti izhoda?[/quote]
Saj v tem je ravno poanta. Pri ogrevanju npr. se vzame v zakup dim, brez avta verjetn otudi ne boš šla nekam 50 km npr.? da pa nekdo namerno počne nekaj, s čimer sebi škoduje, načeloma nimam nič proti, vendar je meja tu, dokler nisem jaz soudeleženec njegove škodljive razvade.
Zakaj bi ti morala mene zastrupljati, če sem nekadilec!? Hrana, če pražiš čebulo, je nuja, medtem ko cigareta ni. Torej zakaj se ne “žveplate” v svojih stanovanjih, boste prekajeni ostali dlje nepokvarljivi. :))
Po cigaretih se tudi cote navlečejo. če ima kdo zunaj.[/quote]
Matjažko, prisegam, da te nikoli ne bom zastrupljala s svojim dimom ali kakšnimi drugimi strupi, tako da si povsem varen in lahko živiš svoje zdravo življenje še naprej. Medtem ko se “žveplam” se izogibam otrok, še posebej takšnim predimenzioniranim pa sploh nočem delati škode. 🙂
Po cigaretih se tudi cote navlečejo. če ima kdo zunaj.[/quote]
Matjažko, prisegam, da te nikoli ne bom zastrupljala s svojim dimom ali kakšnimi drugimi strupi, tako da si povsem varen in lahko živiš svoje zdravo življenje še naprej. Medtem ko se “žveplam” se izogibam otrok, še posebej takšnim predimenzioniranim pa sploh nočem delati škode. :)[/quote]
Cigaretni dim škoduje koži, boste nagubane kot tale:
[img]http://shrani.si/f/1N/OC/4KnwzJAr/dog.jpg[/img]
:)))
Od kod si pa ta sklep potegnil?
Mene dim tujih cigaret v mojem stanovanju moti že od nekdaj. Če bi mi bil tako všeč, bi najbrž sosedo raje povabila, naj pride kadit k meni v stanovanje.[/quote]
Mene tudi moti gnoj, ki ga sosednji kmet potrosi po svoji njivi 2-3 krat na leto. Kaj naj, naj mu grem traktor zažgat ali pa naj ga raje prosim, da gre trosit nekam na en drug travnik, kjer bo dovolj daleč od mojega stanovanja? Ali res ne vidite lastne primitivnosti?[/quote]
Kako naj vidim nekaj, kar ne obstaja?
Zakaj sem bolj primitivna jaz, ki me moti tuj dim, kot nekdo, ki tisto, kar moti njega, nosi sosedom?
Kmet gnoja ne posipa po njivi zato, ker mu doma pred kmetijo preveč smrdi.
No, saj nisi primitivna, le malo preveč egoistična. Ja tudi sosed je, ampak v tem primeru ti zapreš okno in problem je rešen. Lahko greš do soseda in mu poveš za problemin predlagaš rešitev ali pa se zmenita skupaj. Bistveno je, da rešiš problem, ne pa da narediš še enega zraven. Jaz bi pač zaprl okno in za kaj takega ne bi gnjavil soseda.
Pa poglej na situacijo drugače. Kadilec kadi za svojo užitek torej zase. Stranski produkt je v tem primeru smrad, ki je zakonsko še dovoljen v naši državi. Pri kmetu pa kmet potrosi gnoj spet zase, da bo imel boljši pridelek. Stranski produkt je spet smrad (kakor za koga). Zaprem okno za tisti dan ali dva in problem je rešen.
Nikoli ne veš, kdaj boš soseda potreboval(a), podobno je s kmetom.
No, saj nisi primitivna, le malo preveč egoistična. Ja tudi sosed je, ampak v tem primeru ti zapreš okno in problem je rešen. Lahko greš do soseda in mu poveš za problemin predlagaš rešitev ali pa se zmenita skupaj. Bistveno je, da rešiš problem, ne pa da narediš še enega zraven. Jaz bi pač zaprl okno in za kaj takega ne bi gnjavil soseda.
Pa poglej na situacijo drugače. Kadilec kadi za svojo užitek torej zase. Stranski produkt je v tem primeru smrad, ki je zakonsko še dovoljen v naši državi. Pri kmetu pa kmet potrosi gnoj spet zase, da bo imel boljši pridelek. Stranski produkt je spet smrad (kakor za koga). Zaprem okno za tisti dan ali dva in problem je rešen.
Nikoli ne veš, kdaj boš soseda potreboval(a), podobno je s kmetom.[/quote]
Problem ni rešen, ker preden jaz zaprem okno, je dim že v stanovanju.
S sosedi se čisto dobro razumem – no s to konkretno nimamo posebnih stikov, ker jih pač ne želijo imeti, s čimer pa ni nič narobe. Tudi pomagala sem jim že.
Za zatežit še zbiram pogum, ker mi je v bistvu zoprno in bi rada, da sama pogrunta :). Najraje pa bi, tako kot pravzaprav pri vseh kadilcih, da sploh neha kadit. Kadila je tudi med nosečnostjo, in to jaz osebno zelo zelo težko gledam.
Ljudje bi morali pogledat malo dlje od sebe. Ko bi se le zavedali, koliko vsak dan onesnažimo okolje z raznimi kemikalijami, ki jih dnevno uporabljamo na sebi, svojih oblačilih, stanovanju itn. Ni onesnaževanje in zastrupljanje drugih le tisto, kar nam smrdi, temveč ponavadi tudi tisto, kar nam diši. Posledice pa nosimo vsi, tako od kajenja, kot za pranje perila s pralnimi praški in od parfuma, ki ga damo nase. Žal čutijo določene posledice tudi živali, na katerih se te stvari testirajo.
Nikoli ne veš, kdaj boš soseda potreboval(a), podobno je s kmetom.[/quote]
S sosedi se čisto dobro razumem – no s to konkretno nimamo posebnih stikov, ker jih pač ne želijo imeti, s čimer pa ni nič narobe. Tudi pomagala sem jim že.
Za zatežit še zbiram pogum, ker mi je v bistvu zoprno in bi rada, da sama pogrunta :). Najraje pa bi, tako kot pravzaprav pri vseh kadilcih, da sploh neha kadit. Kadila je tudi med nosečnostjo, in to jaz osebno zelo zelo težko gledam.[/quote]
Tipično. ne rečt, raje loputat z okni, ob priliki pa morda še osirat pri drugih in seveda posegat v integriteto drugih. Pa kaj vraga tebe briga, če kadi med nosečnostjo? Čisto tipično za slovenceljsko mentaliteto. Ko smo dobili demokracijo so si nekateri predstavljali to, da bodo na zborih novopečenih lastnikov odločali tudi o tem kako si bo nekdo opremil stanovanje in kaj bo dal v pisker.
Dejstvo je, da je cigaretni dim samo en delček tega s čemer se zastrupljamo. Sicer pa, kolikokrat se pa znajdeš v situaciji, kjer si prisiljen vohati cigaretni dim in da nimaš možnosti izhoda?[/quote]
Saj v tem je ravno poanta. Pri ogrevanju npr. se vzame v zakup dim, brez avta verjetn otudi ne boš šla nekam 50 km npr.? da pa nekdo namerno počne nekaj, s čimer sebi škoduje, načeloma nimam nič proti, vendar je meja tu, dokler nisem jaz soudeleženec njegove škodljive razvade.[/quote]
Se mu pač izogneš. Bo šlo?
upam da živiš tako, v sozvočju z duhovno in naravno noto , ki je v vsakem človeku…je pač tako da so kadilci ljudje , ki so agresivni, do drugih in do sebe, povečini sebičneži ki potrebujejo dnevno dozo omame in za to brezsramno teptajo pravico drugega ki jim cigaretna omama ne diši…[/quote]
Ne vem, če živim, trudi se. Ampak, ker tudi sam gotovo grešim, vsaj drugim ne najedam, razen če ne grejo čez (mojo) mejo, ki pa ni pri kajenju na svojem balkonu.
Za zatežit še zbiram pogum, ker mi je v bistvu zoprno in bi rada, da sama pogrunta :). Najraje pa bi, tako kot pravzaprav pri vseh kadilcih, da sploh neha kadit. Kadila je tudi med nosečnostjo, in to jaz osebno zelo zelo težko gledam.[/quote]
Tipično. ne rečt, raje loputat z okni, ob priliki pa morda še osirat pri drugih in seveda posegat v integriteto drugih. Pa kaj vraga tebe briga, če kadi med nosečnostjo? Čisto tipično za slovenceljsko mentaliteto. Ko smo dobili demokracijo so si nekateri predstavljali to, da bodo na zborih novopečenih lastnikov odločali tudi o tem kako si bo nekdo opremil stanovanje in kaj bo dal v pisker.[/quote]
Razlog, da sem raje tiho in loputam z okni, je zelo preprost in razviden iz večine odgovorov v tej temi. Kaj nas briga, smo netolerantni in egoistični, posegamo v pravice drugih in podobno. Tisti, ki nas dim moti, namreč.
To, da je med nosečnostjo kadila, me pa res ne briga, to imaš prav, razen v delu, ko je ta dim šel v moje stanovanje namesto v njenega. Vseeno pa, glede na to, da tudi ti kdaj napišeš kaj o čem, kar te res nič ne briga, lahko povem svoje mnenje o nosečnicah, ki kadijo.
Če pa bi vsi tukaj gor pisali samo o tem, kar nas dejansko briga in to brez osiranja, lahko forum kar zapremo.
upam da živiš tako, v sozvočju z duhovno in naravno noto , ki je v vsakem človeku…je pač tako da so kadilci ljudje , ki so agresivni, do drugih in do sebe, povečini sebičneži ki potrebujejo dnevno dozo omame in za to brezsramno teptajo pravico drugega ki jim cigaretna omama ne diši…[/quote]
ah kaj hočemo? Tudi vera je opij za ljudstvo in kadilci toliko več prispevamo v državno malho od nekadilcev, iz katere se potem med drugim financirajo tudi dilerji le-te. Pravzaprav bi se nam na račun tobaka morala priznati kakšna dohodninska olajšava. Kot kadilec pa še nikogar nisem privezal in mu puhal v ksiht. nasprotno pa se je že kdaj zgodilo, da je kdo pristopil v mojo bližino (ko mu niti ne bi bilo treba) in zahteval, da ugasnem, ker da ga moti.
Tipično. ne rečt, raje loputat z okni, ob priliki pa morda še osirat pri drugih in seveda posegat v integriteto drugih. Pa kaj vraga tebe briga, če kadi med nosečnostjo? Čisto tipično za slovenceljsko mentaliteto. Ko smo dobili demokracijo so si nekateri predstavljali to, da bodo na zborih novopečenih lastnikov odločali tudi o tem kako si bo nekdo opremil stanovanje in kaj bo dal v pisker.[/quote]
Razlog, da sem raje tiho in loputam z okni, je zelo preprost in razviden iz večine odgovorov v tej temi. Kaj nas briga, smo netolerantni in egoistični, posegamo v pravice drugih in podobno. Tisti, ki nas dim moti, namreč.
To, da je med nosečnostjo kadila, me pa res ne briga, to imaš prav, razen v delu, ko je ta dim šel v moje stanovanje namesto v njenega. Vseeno pa, glede na to, da tudi ti kdaj napišeš kaj o čem, kar te res nič ne briga, lahko povem svoje mnenje o nosečnicah, ki kadijo.
Če pa bi vsi tukaj gor pisali samo o tem, kar nas dejansko briga in to brez osiranja, lahko forum kar zapremo.[/quote]
Eno je mnenje o nosečnicah, ki kadijo in nekaj drugega o kajenju med nosečnostjo. Spet tretje pa čutit neustavljivo željo po upravljanju z življenji drugih. Predvsem tega je sploh v kakšnih blokih ogromno. Namesto z lastnimi se ljudje raje ukvarjajo s problemi drugih.
Forum je zaprt za komentiranje.