Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Sosed zadržuje našo papigo

Sosed zadržuje našo papigo

Pobegnila nam je papiga, kasneje se je našla pri sosedu. Zdaj pa nam je noče vrniti, saj ji je baje všeč pri njemu. Kako ga k temu prisiliti? Gremo lahko na policiju, da mu jo odvzame?

Vsekakor je potrebno čimprej poklicati policijo in bodo oni prišli po njo. Gre za ugrabitev. Morda se smešno sliši, ampak tako je. Sosed bo prejel tudi plačilni nalog. Srečno!

Če ne gre drugače, bi jaz tudi poklicala policijo. Bi vi vam bilo težko dokazati, da je papiga vaša? Imate vsaj kakšne fotografije, na kateri ste skupaj z njo?

A tale tvoja papiga obvlada fafanje? Mogoce je pa zato ne hoce vrnat.

Se strinjam. Poklici zivalsko policijo. Ni druge.

Načeloma je tako, kar nekdo najde, je njegovo.

Odgovor na objavo uporabnika
tuja lastnina, 23.07.2021 ob 13:36

Načeloma je tako, kar nekdo najde, je njegovo.

a ja najdeš denar na bankomatu, a je tvoj?

To pa je tudi res. Tip je pozabil vzet denar na bankomatu. Lastnik si ni mogel nič, čeprav je bil na kameri tisti, ki je denar vzel. So ga vprašali, če bo vrnil in je rekel, da ne bo in je bila s tem zadeva zaključena. Če bi mu spipal z roke, bi bilo drugače, tako pa gre za izgubljeno, najdeno.

Če bi bilo papigi dobro pri tebi, ne bi pobegnila drugam.

https://cekin.si/premozenje/najdeni-predmeti.html

Tu imate članek o tem, kaj ste dolžni narediti z najdenimi predmeti.

Je tudi link do članka, kaj narediti z denarjem, ki ga je nekdo pozabil na bankomatu. Človek, ki ima vest, ve, kaj narediti, ne rabi brati. Pravijo, da pokvarjena družba rabi veliko zakonov.

1. ne gre za ugrabitev, ampak za krajo, ker je po naši zakonodaji žival tretirana kot stvar

2. nimamo živalske policije – ko gledate tv, je fajn pogledati tudi, kje se nekaj dogaja. torej kličite policijo

3. lastnik živali je dolžan izgubo živali najkasneje v roku 72 ur javiti pristojnemu zavetišču, v nasprotnem primeru gre za namerno zapustitev živali

4. najdenih predmetov, živali, denarja itd. ne smeš kar tako obdržati in niso kar tvoji, je že zgoraj nekdo dal povezavo

Meni je ravnokar usel royal piton. Bi mi ga katera monklja prisla pomagat poiskat?

Pošlji mačku k sosedu – da ti prinese nazaj papigu!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close