Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Sosed

Sosed

Mame oz starši povejte kako bi reagirali.

Sva brat in sestra. Ko sva bila majhna sva se igrala s prvimi sosedi. Sestra je starejjša in se je družila s sosedovim sinom. Njegov oče ji jev obdobju predšolskega otroka in nekje 4.razreda govoril kje imaš joškica, lulico. Najina mama ga je samo malo opozorila. Meni je tudi govoril kje si lulek ipd

Nama s sestro to še danes ni prav. Mama se počuti napadeno ob tem da naju ni prav zaščitila. Ona trdi, da je bilo to takrat nič kaj takega, vsaka vas je tko imela. Midva sva iz mesta in ne vasi.

Če bi pa sam sedaj rekel sosedu kateri oče je mene in sestro nadlegoval( njegov oce je pokojni), ki zivi še vedno tam njegovi hcerki kje imas luliko. Bi name klical policijo in me prijavil. A sam za nazaj negira to kar je njegov oče govoril ” kje imaš luleka”. Žgačkal punčke po joškicah.

Drekasto se oba počutiva.

Zdaj je že mrtev, nimaš kaj. Normalno da mama tako reagira, saj se verjetno počuti malo krivo – a zdaj tega ne more več popraviti za nazaj.

Predelajta s pomočjo kakšnega psihoterapevta in po možnosti ne prenašajta naprej na naslednje generacije.

Kako že pravijo – otroci niso krivi za grehe staršev in nima prav nobenega smisla, da sosedovim otrokom govorite ali očitate to, kar je govoril njihov oče.

Zanima me kako bi starši reagirali zaščitili svoje otroke. Da vidiva kako drugače razmišljate v primerjavi z najino mamo. Kako druge mame razmišljajo če njihov prijatelj/sosed omenja luleke in joškice?

Moja sestra bi nemudoma prekinila kontakte s takim in otroke umaknila, morda prijavila. Sam pa bi takega prijatelja soseda okoli ušes.

Odgovor na objavo uporabnika
Fritulic ga je sral, 27.08.2025 ob 16:26

Zanima me kako bi starši reagirali zaščitili svoje otroke. Da vidiva kako drugače razmišljate v primerjavi z najino mamo. Kako druge mame razmišljajo če njihov prijatelj/sosed omenja luleke in joškice?

Moja sestra bi nemudoma prekinila kontakte s takim in otroke umaknila, morda prijavila. Sam pa bi takega prijatelja soseda okoli ušes.

Glej, včasih se je marsikaj dopuščalo, dovoljevalo. V šoli in doma. Tepež, zaničevanje, nagajanje, žaljenje… To ni bilo včasih nič takega. Danes je pa drugače. Nasilje je danes nekaj nedoumljivega, prepovedano. Sošolko pa so v osnovni šoli brcali vsi povprek. Tako pač je.

Odgovor na objavo uporabnika
Nevihta prihaja, 27.08.2025 ob 16:41

Glej, včasih se je marsikaj dopuščalo, dovoljevalo. V šoli in doma. Tepež, zaničevanje, nagajanje, žaljenje… To ni bilo včasih nič takega. Danes je pa drugače. Nasilje je danes nekaj nedoumljivega, prepovedano. Sošolko pa so v osnovni šoli brcali vsi povprek. Tako pač je.

Bog pomagaj, če si ti starš…tako omejen v razmisljanju.

Vsak stars, izobrazen ali ne nosi v sebi srce, moralo, zascitniski do otroka. Pa al je to zdaj, al 500let nazaj.

Boljs da nisi stars, ce moras se drzat pravno formalnih in zgodovinskih regul tepeza, pedofilstva ipd.

Jao.

Če bi pa sam sedaj rekel sosedu kateri oče je mene in sestro nadlegoval( njegov oce je pokojni), ki zivi še vedno tam njegovi hcerki kje imas luliko. Bi name klical policijo in me prijavil.

Zakaj bi pa ti to počel? Samo vprašam.

Mama se počuti napadeno ob tem da naju ni prav zaščitila.

Pravilno. Očitno ve, da bi morala ukrepati, pa ni.

Zdaj bi si upal – in takega človeka v trenutku distanciral od svojih otrok. Če bi se kadarkoli poskusil prištuliti nazaj v njihovo bližini bi zadevo ponovil – a manj prijazno.

Tvoja mama je živela v drugih časih in si pač ni upala, čeprav je v sebi vedela, da bi bilo prav. Poleg drugačnih časov, pa je še ženska. Tudi to je bil takrat, v nekaterih okoljih, kar pomemben dejavnik.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close