Najdi forum

Hehe, dans pa sm se razpisal tule. Še ena ideja mi je šinla v glavo. A ma kdo kako idejo, da bi lahko neki ikoni na namizju dal možnost hyperlinka? Namreč, večina uporabljam kakih 5 – 10 internet naslovov in bi blo hudo fajn, ko bi se to dalo.

ja in kje imaš pa problem ??

pač nardiš ikonco in vpišeš hiperlink pa je
ali pa kar bližnjico iz neta prekopirej na namizje

David je zapisal:
…3. O računalništvu vem kar nekaj.

David, a ti nas tlele malo z..zzzzzzz?

Bom rekel takole:
Sam sem si pred mnogimi leti nainstaliral svojega prvega ATARIJA in se ga naučil pospešiti z NVDI gonilniki (pa noben ni imel pojma, kaj je to)

Presedlal na 486, kjer sem se sam soočil s čisto drugim sistemom, ga seveda sam nainstaliral, z vsemi programi vred. Takrat sem se veselo spopadal še z DOS-om in na pamet znal cel kup ukaznih vrstic. Ker se ukvarjam z muziko, sem si takratnega daljnjega leta zelo želel Cubase, ki sem ga prej poganjal na 8MHZ Atariju, a mi ga nihče ni znal odkleniti. Z dolgotrajnim iskanjem ter mozganjem sem prišel do zaključka, kaj je bilo potrebno vpisat v SYSTEM.INI datoteko.
Sčasoma sem dal skozi vse zamenjave operacijskih sistemov, ki so se pojavljale z leti, vmes pa menjal tudi nekaj računalnikov ter uspešno spravil v delovanje kar precej drugih – sesutih mašin (predvsem od kolegov). Veliko kupujem revije kot je monitor, PC format, včasih sem bral tudi sofrware power, računalniške novice se tudi najdejo pri meni… Verjetno vi samozvani napihnjeni strokovnjaki veste, da se da iz teh strokovnih publikacij precej naučiti mar ne?

No, tod pa se moje znanje konča in moram priznati mnogokratno premoč marsikaterega udeleženca teh forumov, zato pa se obračam semkaj, da si dopolnim moje – še luknjasto znanje.

Sicer pa je meni računalnik bolj muzikalno orodje (v studiu imam še enega, ki ne bo nikoli videl interneta ter mreže) za udejstvovanje v audio vodah, kjer ga najbolj najeb… disk (ki mora po cele dneve pisati in brati od 6 do 32 audio stez v realtimu) ter procesor, ki klone pod bremenom mnogih hudo požrešnih plugginov.

Hehe, mal razpisal. Ne zamerit, pa ne me zmerjat, ker sicer pa nisem slab človek.. 🙂

In ti …samozvani napihnjeni strokovnjaki s foruma naj bi ti sedaj tule še pomagali? Sic!?
Verjetno res nisi slab človek, že zato ne, ker se z musko ukvarjaš, ampak… tole je res zvenelo malce neokusno. Takega etiketiranja v zadnjih letih še nismo prebrali. No ja, upam, da boš vendarle (morda kar sam) odpiral svoje ‘šortkate’.

Okej, ne bom več težil.

“Hvala”

saj si mislim da čisto v redu čovek,
sicer nimam kakšnih posebej izkušenj z računalniki se pa ukvarjam
bolj ljubiteljsko, sem pa že kolegu postavil eno veliko mrežo
ki je vsebovala en epson mrežni printer priključen na kabel
preko drugega računalnika in 4 (štiri) računalnike, pa vsi med
sabo lahko dostopajo do interneta za emajl pošto, tako da sva si po
znanju zelo podobna, no ja ti ga imaš več – moj poklon.
človek se vedno uči – zato ker je pač takčno bitje, če ne drugega
pa lahko študiram kako kakšno podreti, ampak tudi tukaj se možgani
razvijajo ma ne.

>> če ne drugega
pa lahko študiram kako kakšno podreti

mah za nas študente je vedno kaj za študirat
kje bomo jedli inu spali
nakup mesečne
pa bonov
pa kje je kakšna privat žurka
pa kje bi kakšno sošolko podrl
skratka študija cel kup