Sorodnica mi dolguje denar
moje mnenje, 04.08.2024 ob 11:09
Vzemi odvetnika in jo je*aj do nezavesti.
Brezveze – sprašila bo komot 2x toliko evrov še za odvetnika se jebala po sodiščih tudi par let, na koncu dobila pa nič – ker bo nasprotni odvetnik bolj uspešen morda od njenega z dokazovanji oz. izpodbijanjem. :). Če se ji pa da jahat po sodiščih 3, 4, leta in si nabijat dodatne stroške, pa naj. Bo dala za odvetnika in vse ostalo več, kolikor je posodila ali bi nazaj dobila tudi s pp in ZO 🙂 . Če gre zgolj za maščevalno zadoščenje, pa naj… Opekla se je, naj bo lekcija za naprej. Pozabi naj in gre dalje….
Alaria, 04.08.2024 ob 12:50
Brezveze – sprašila bo komot 2x toliko evrov še za odvetnika se jebala po sodiščih tudi par let, na koncu dobila pa nič – ker bo nasprotni odvetnik bolj uspešen morda od njenega z dokazovanji oz. izpodbijanjem. :). Če se ji pa da jahat po sodiščih 3, 4, leta in si nabijat dodatne stroške, pa naj. Bo dala za odvetnika in vse ostalo več, kolikor je posodila ali bi nazaj dobila tudi s pp in ZO 🙂 . Če gre zgolj za maščevalno zadoščenje, pa naj… Opekla se je, naj bo lekcija za naprej. Pozabi naj in gre dalje….
Še dodatek:
Po odvetniški tarifi sestava tožbe: najmanj 1400 EUR +DDV, vsak posvet z odvetnikom: med 150 in 200 EUR+DDV, vsako zastopanje na sodišču na obravnavi med 350 in 540 EUR ( z vljučenimi potnimi stroški in DDVjem). Za obravnavo bo pa najmanj 3x šla na sodišče. Sploh če bo kakšno zaslišanje prič.
Alaria, 04.08.2024 ob 13:21
Še dodatek:
Po odvetniški tarifi sestava tožbe: najmanj 1400 EUR +DDV, vsak posvet z odvetnikom: med 150 in 200 EUR+DDV, vsako zastopanje na sodišču na obravnavi med 350 in 540 EUR ( z vljučenimi potnimi stroški in DDVjem). Za obravnavo bo pa najmanj 3x šla na sodišče. Sploh če bo kakšno zaslišanje prič.
Aha, pa še dodatek: za vsak potrebni spis odvetniške Pripravljalne vloge v sodni spis ( kar je odgovor na Pripravljalno vlogo nasprotnega odvetnika za NU, ker se pač morajo odvetniki “pogovarjat” med seboj s pripravljalnimi vlogami za dokazovanje, kdo ima prav ) še dodatnih med 550-800 EUR z DDV 🙂
Anonimno840, 03.08.2024 ob 11:03
Situacija je sledeča. S sestrično nisva v dobrih odnosih, ne govoriva več. Pred nekaj leti sva si bili zelo blizu. Ko se je pred dvema letoma znašla v situaciji brez stanovanja, službe in sama z otrokom, sem ji “dala” par tisoč evrov brez razmišljanja. Ni se mi niti zahvalila. Začela se je grdo obnašati do mene, še me je žicala za denar, govorila, da ji ne pomagam, da za njo nisem naredila nič itd. zato sem jo odrezala. Po teme dogodku sva se še enkrat pogovorili, in ko me je začela kritizirati, sem ji rekla, da denar pa je le vzela od mene. Takrat mi je rekla: “Uf kako si me s temi besedami užalila, šla bom delati in ti vrnila vse.” Potem nisva več govorili, od nje pa nisem videla niti evra.
Nekako sem na vse že pozabila, zdaj pa sem kupila še eno dodatno stanovanje in bi mi par tisoč evrov prišlo prav za obnovo kopalnice. Kako naj jih iztirjam od nje?
Pozabi na denar.Kot da ga nikoli ni bilo.
kandelabr, 04.08.2024 ob 14:49
Kurc pa notarska pogodba, ustna pogodba, tozbe… se vam da in imate cajt se s tem zajebavat?
Jest nikoli ne “posojam” denar. Dam.
Pa ne enkrat. V 90% so darovanci zeleli vrnit.
Ne, vse je OK in se mi je “z obrestmi” vrnilo na drug nacin.
OK no…. daš par stotakov na “lepe oči” in v dobri veri človeku v stiski… Ne par par tisočakov, takole na izvoli brez obveznosti povračila… Sorry 🙂
Alaria, 04.08.2024 ob 14:54
OK no…. daš par stotakov na “lepe oči” in v dobri veri človeku v stiski… Ne par par tisočakov, takole na izvoli brez obveznosti povračila… Sorry 🙂
OK, se strinjam. V mojem primeru je slo za jurja ojrou, vsakemu posamezniku. Za vec, bi pa, razumno, neki podpisali, ja.
Ena stara2, 03.08.2024 ob 11:14
Če si ji denar dala in ne posodila z notarsko overjeno pogodbo, nimaš kaj. Skušaj pozabiti. Je pa taka situacija z nehvaležneži dokaj pogosta. Enostavno smatrajo, da če imaš več kot oni, si jim dolžan pomagati. Da si do tistega več prišel s trudom, sposobnostjo, tudi odrekanje, jih ne zanima.
Res je. Tudi sama sem pomagala nekomu iz žlahte, pa tut kofeta v dveh letih nisem dobila v tisti novi kuhni. Žlahta je res strgana plahta.
Podarila, ‘dala’ si ji. Tudi če bi ji posodila kar tako, nimaš nikjer nič, da si kaj sploh dala. Posodi ali daj, kolikor lahko pogrešiš. Zdej pa posojaj, dajej iz egoja ali principa. Podariš nekaj, brez da razmisliš za primere, ko ti princip nagaja. Sem dobila morda kanček občutka, da bi mogla ona pol skoz kimati in se ne bi smela v ničemer nestrinjati. Fajn bi bilo obe plati slišati. Včasih ljudje potegnete kontekst, ki zgolj vam sede.
Bistveno je ali si ji podarila ali posodila.
Je bilo takrat nedvoumno znano, da ti mora enkrat vrniti ali da nima nobenih obveznosti, ker ji podarjas?
Ce sta se, četudi ustno zmenili, da ti mora vrniti, bi jaz to ze iz principa izterjala od nje. Ker očitno je pijavka, ki te bo v vsakem primeru opravljala.
Najprej se jo formalno pisno opozori na njeno obveznost in postavi rok do kdaj naj plača oz. se izjasni glede obveznosti. Ne rabiš odvetnika, bo pa koristno. Nato pa, če se bo izogibala, ignorirala ali zanikala, da ima obveznost do tebe, bi sama dala prijavo na policiji. Ker to je bil najmanj goljufiv namen.
Avtoričina zgodba je lahko dobra šola vsem, ki se znajdemo v podobni situaciji. Ravno v okviru žlahte, pa tudi sicer, je veliko takih nategov. Če se že kdo odloči za posojanje, je pravi naslov pogodba, overjena pri notarju. Tako imaš nekaj možnosti, da brez velikih stroškov, živcev in časa dobiš nazaj svoj denar. Brez tega, sploh le s pričami, je močno vprašljiv in dolgotrajen postopek, stroški pa so lepo navedeni zgoraj.
Forum je zaprt za komentiranje.