Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Sorehod po vrtu ali sestrino slano pecivo

Sorehod po vrtu ali sestrino slano pecivo

Zakaj ime Plum cake (nimam pojma) na srecanju ga je Stajerka,ki jo se vedno iscem poimenovala Sprehod po vrtu.

Sestra Bojka posilja recept.

Nadev
1 belo cebulo naribaj in jo razpusti na olivnem olju.Dodaj 2 na kocke narezani manjsi trdi bucki,1manjso melancano,1 rdeco in 1 rumeno mesnato papriko(tudi na kocke).Vse maloo zdusi,da ostane zelenjava se malo hrustljava(kot smo delale)-moznost voka.Dodaj se 2-3 olupljene paradiznike-trde ,narezane na kocke in natrgano baziliko(ne narezano)
in se malo podusi in ohladi.

Testo

Penasto umesaj 60g masla,dodaj 130g ne kisle skute(tolminska albuminska) ali ricotta, ali domaca,posoli.
Z mikserjem speni 3 rumenjake,dodaj (brez mikserja) 250g presejane moke s pecilnim praskom in 1/2 kozarcka radenske(po obcutku).
Stepaj beljake v trd sneg in pazljivo umesaj(od spodaj navzgor,na v krogih).
Polovico testa nalozi v namazan in z moko potresen model za plum cake,
( aha,zdaj vem,zakaj plum cake ime,zaradi oblike),nanj nalozi zelenjavo(s sprehoda po vrtu) in cez na kocke narezan sir 50g grojerja in 70g topljenega,ki si ga hranila v hladilniku,da je hladen.
Cez nalozi ostalo testo in v pecico na 180 C za 40 minut.

Priporocilo: Ce se ti zdi zelenjave prevec(ker si se predolgo tam zadrzevala),uporabi za nadev palacink.
Palacinke napolni, prevezi s snitlahom(ne vem,kaj je-sumim drobnjak)v culice,daj v pekacek in zalij malo z besamelom in se malo v pecico. Lepo za videt in dobro za jest.

Sestra nas vedno s cim takim preseneti,seveda ,saj gleda naj “in” kuharsko oddajo.

Recept me malo spominja na moje slano biskvitno testo ali Spansko pito.

Lep pozdrav Bojka in Babi

Hoj, Babi, se enkrat danes!

Ja, schnittlauch je drobnjak. Mene pa zanima, kaj se naredi s skuto in maslom? Tega zgoraj nisem cisto razumela. A se to zmesa z rumenjaki, preden se doda moko in sneg ali kako?

LP, Ursa.

Hej,Ursa Seveda je res nerazumljivo.To se zgodi,ko prepisujes in se skaces od racunalnika h stedilniku. Torej popravljam:

Spenjene rumenjake dodas skutini zmesi,nato moko,radensko in na koncu sneg,ki smo ga stepali z malo soli(tudi to sem prezrla).

Se navodilo za res trd sneg:Do uporabe naj bo beljak v hladilniku in sol.

Se opravicujem;vcasih sem malo utrujena.

Si videla Vladkino spletno stran iz Kuvajta?

Lep pozdrav Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close