sorazmerni delež regresa
Bila zaposlena v tovarni v letošnjem letu do konca februarja-torej dva meseca.(pred tem tudi že več kot leto, pogodbo so mi podaljševali). Za ta dva meseca so mi tudi omogočili porabiti sorazmeren del dopusta. Torej mi pripada tudi sorazmeren del regresa. Ostalim delavcem so izplačali že cel regres, meni pa nič. Kljub dopisu, ki sem jim ga poslala, da izplačilo sorazmernega deleža regresa pričakujem po zakonu najkasneje do 1. 11. 09. (poslano že takrat ko so ostali delavci dobili regres) ni bilo odgovora od njih. In ker ni bilo nakazila do sedaj vem da ga ne do datuma, saj ponavadi so vsa izplačila ko je plača.
Morda mi lahko pove kakšen je postopek naprej? Prijava na inšpekcijo? Katero? Pa naj plača kazen, če meni ne more dati tistih nekaj evrov. Ma, res sem jezna. Tožila ne bom, to se zaveda tudi delodajalec, saj je znesek premajhen. (goljufa tudi z odpravninami zaposlenih , ki jih odpušča). Resnično se mi ne zdi prav da lahko tako dela z ljudmi. Pridno sme delala, za njega znesek ni velik, zame pa je.
Hvala vsem za nasvete.
Forum je zaprt za komentiranje.