Sopotniki-ce Peru, Bolivija
Ojla vsem!
Poleti nameravam na potepanje po Južni Ameriki. Najverjetneje Peru in Bolivija. Časa imam 4 teden, mogoče 5.
Dopust imam omejen na poletje, tako da so možnosti zadnji teden junija, cel julij in prva polovica avgusta in sem znotraj tega čisto prilagodljiv.
Torej iščem sopotnike-ce za omenjeno potovanje. Čez tri tedne se bivša sopotnica vrne iz podobnega potovanja, in bom dobil podatke iz prve roke 🙂
Zaenkrat je samo ideja o teh dveh državah, kakšnega načrta, kaj videti in doživeti, pa še nimam…
To bi se splaniralo skupaj s sopotniki.
Če ima kdo tudi kako koristno informacijo za posredovat, kar na plan z nasveti.
Lp vsem!
Andrej
Zdravo,
ti se čudiš, da kot zgleda nihče ne gre v tem času kot ti, na omenjeno destinacijo, ko sem prebrala, da iščeš morebitnega sopotnika/co za Peru in Bolivijo, sem se razveselila, a ko sem prebrala datum tvojega odhoda, me je veselje minilo. Vidiš jaz si pa vedno rečem, pa zakaj poleti, ali na pomlad, jaz imam v planu zimo, in še jesen, a v jeseni sem planirala Evropski del.
Škoda, če se ti morda le kaj spremeni terminsko, zakaj pa ne-z veseljem.
Veliko sreče pri iskanju sopotnika/ce, tudi jaz iščem , a žal kot sem napisala konec jeseni, oz. začetek zime (Jamajka, Kuba,….tam nekje-Karibi)
Če ne drugače, če te morda pa drugo leto zamika Argentina-se bova našla.
l.p.
p.s.
Ojla.
Že v prvem prispevku sem napisal, da sem z dopustom omejen na poletje. In to ni izgovor, ker hočem iti poleti, ampak ker sem pač res lahko glavnino dopusta porabim poleti 🙂
Tud sam bi raje kdaj šel pozimi, pomladi ali jeseni. Recimo lani Maroko in pred tremi leti na Kubo… Pa je tudi poleti blo super.
Delam na faksu in po svoje je to prednost, ker lahko vzamem tud 4 ali 5 tednov skupaj, pa me nihče ne vpraša in omejuje…
Sicer sem pa prepričam, da bo tud poleti v tistih krajih veliko slovenskih popotnikov, samo mogoče se pozneje odločijo ali pa ne berejo Travela :-))) Recimo 15 jih že imajo Shappa za julijski termin, in oni imajo čisto popotniško, tako da bi tud na svoje šli…
Mogoče pa grem tud jst z njimi, če ne bo sreče z iskanjem tle.
Tud tebi srečo pri iskanju sopotnikov.
Lp
Andrej
Oj,
nikakor te nisem mislila ujezit s tvojim dopustom poleti, morda nisem bila natančna pri branju tvojega prispevka glede na omejenost dopusta na poletje. Imaš krasno prednost pred mnogimi, saj 5 tednov dopusta, to je zagotovo tisto ta pravo.Zase vem, da bi si več kot 4 tedne dopusta težko izborila.
Tudi sama sem brala o potovanju s Shappo in moram reči, zanimivo.Pa poskusimo, tako ali drugače, morda boš pa imel srečo in boš tik pred zdajci našel sopotnika/co.Držim pesti.
lp
pot
Ojla.
Natančnega načrta še nimam. Sem sedaj dobil program ki ga imajo Shappa, ki grejo dol za en mesec. Pa kolegica se vrne iz istega potovanja čezt dva tedna, tako da bo takrat kej več znanega.
Glede datuma, pa jst ne morem iti pred koncem junija.
Kako pa je s tabo? Lahko poveš kako si si ti zamislil?
Lp
Andrej
Ahoj!
potoval bi zelo spontano in po obcutku. v boliviji bi sev v la paz pa se spustu dol s kolesom. v peruju bi sel na 4 dnevni inca trail, cuzco in seveda jezero titicaca.kasn dan bi prezivel tudi na obali, naprimer v limi. pa se ful je stvari vrednih ogleda tam. drgac pa nameravam zakljuciti svoje potovanje al v riu al pa nekje v karibih. trajanje potovanja do 2 meseca. lahko se dol kje dobimo pa gremo kasn del poti skupej.
lp
Ojla.
Jst sem se ravno prejšnji teden že prijavil na potovanje s Shappa društvom. Peljejo pač mal večjo skupino (18 ljudi), je pa čisto popotniška varjanta in večino stvari se plačuje sproti.
Zadeva je bla nujna ker so imeli samo še tri mesta (zej je samo še eden), in termin julija mi je full ustrezal. Pa tudi letos je blo presenetljivo mal odziva glede sopotnikov…
Program je zlo dober, precej natrpan in aktiven (trekingi, ogledi…) , sicer pa lahko po želji kaj spustiš in s tem tudi ne plačaš (za razliko od agencij).
Če te kaj več zanima vprašaj. V glavnem men je všeč in se že veselim 🙂
Lp
Andrej
Hej.
Hja stvar je taka…mi gremo samo v Peru, v Bolivijo ne.Gre se proti koncu septembra, točnega datuma pa še nimamo, ker smo bolj “na free”:)
Nekako je planirano, da gremo za tri do štiri tedne-bomo še vidli kako bo s časom in financami:)
Koliko nas je ti tudi še ne znam povedat, saj je bilo v štartu mišljeno, da naj bi šli štirje vendar se zdaj vse odvija v to smer, da nas bo šlo okoli deset.
Varianta je pa taka, da nas bo vodil moj prijatelj, ki je iz Peruja-torej bo to avantura iz prve roke:)
Plana potovanja ni (še) , bo pa vsekakor veliko za videti-seveda tudi takih “pristnih” stvari.
Seveda pa velja: več nas je, bolj je fletno;)
Lp
FUL mrzlo. Mi smo bli januarja na cca 3000m in me je ponoč ful zebl. Pa še v hotelih ni blo ogrevanja. Tko da js sm spala oblečena v trenirko, pokrita s kouterjem pa deko pa me je zebl, verjetno ker so ble debele pa mrzle stene pa brez ogrevanja. Zdej pa odvisn kje mislš spat, glede na to, da omenjaš spalko? Če boš spala kje na prostem se kr fajn zadeki.
Zahtevne ture…če se jih misliš lotiti mislim, da je povsem odveč vprašanje glede spalke….za zahtevne ture moraš vedet dosti več in imeti primerno opremo…
Čeprav, se opravičujem, ne vem, kaj imaš v mislih z zahtevnimi turami- jaz npr. razumem hojo po ledenikih z derezami in cepini, primerno obleko za bajhujš razmere itd..
Morda pa bi se tudi jaz vključil kakšno zahtevno turo v program, pa me zanima kaj si imel(a) v mislih.
Forum je zaprt za komentiranje.