soping v Trstu
Moja tamala je od prijateljic izvedela, da “VSE” hodijo v Trst po cunjice,
ker da je tam blazno poceni in oh in sploh.
Pozabile so ji pa povedati kje so te kao poceni trgovine in se to, kaksna
“kvaliteta” je potem teh oblek.
Ker vem, da bodo tiste majcke itak samo za eno sezono, se ne sekiram,
rada bi la izvedela, ce ima ze kdo izkusnje s tem.
Skratka, kje, koliko, kaksno???
Jaz sem bila pred enim letom in nisem zapravila niti eura. Totalni poden od podna. Cote so vse preležane, miniaturne številke (pa nosim konfekcijo 38), vse ima čuden vonj. Skratka raje grem v Metro shop, kjer enako dobis majcke za poletje od 1000 sit naprej, vse je oprano in seveda po obesalnikih…. Skratka moje mnjene je skoda cajta, bencina in denarja za nakup v Trstu.
Probaj enkrat pa se potem sama odloči kako. Imaš pa te starcune takoj ko se pripelješ do ta velike avtobusne postaje v TRSTU in se spustiš še proti morju do garažne hiše – tam lahko parkiraš za zelo malo denarja. Potem zaviješ čez park in takoj v ulice med hišami imaš nešteto teh trgovinic. Za obutev imaš pa trgovino PITARELI, ki pa je res ugodna. Tudi, če boš vprašala ti bo vsak znal povedat, ker je tam kar veliko slovencev.
Moje mnenje je tasno kot sem napisala: Ne grem nikoli več!
Urška
Pridružujem se Kii. isto mislim tudi jaz. Živim na Obali kupujem pa v naših trgovinah. V eurih res zgleda malo ampak ko preračunaš v tolarje te skoraj kap. POceni stvari ni. Če so so zelo nekvalitetne take, da niti na ulici ne upaš pokazat , ker se od daleč opazi ,da so slabo sešite.
Imajo tudi lepe stvari ampak te so pa drage. Jaz raje se opravim ko so znižanja v Emporium v LJ in kupim nekaj kvalitetnih stvari.
Torri d’Europa- veliko je trgovin . Dražje cene kot v centru Trsta, zato mal boljše obleke. Splača se kupovat v trgovinah Red’s kjer se še kaj dobi ampak zelo pazite, ker nekateri artikli so raztgani.
LP
Tudi jaz večinoma kupujem v SLO v Emporiumu.
Je pa res, da dobiš v TRstu poceni dobre stvari za več sezon, samo ne pri Kitajcih ipd, temveč v Outletih, ki jih je okrog Trsta kar nekaj.
Torri je pa meni osebno zanič. Tudi zisti Pittarello je bolj tako, za silo, saj je več ali manj sama plastika.
Od telih bližnjih shopping centrov so mi veliko bolj pri srcu Fiera center pri Udinah, Arteni ter Sorelle Ramondi prav tako pri Udinah.
lp
sama grem kar velikrat v trst ker imam tam teto in potem – se razume – mal počekeram tudi trgovinice. res je, odkar je euro je vse dosti dražje (dvojno
). drugače pa, kitajčki so se zelo razširili, skoraj vse trgovinice majo oni v centru. z vsakim obiskom majo pa boljša oblačila – ki so zlo poceni, potem jih pa vidiš tu v ljubljani za trojno ceno. kaj se splača kupiti? majčke, ker so itak samo za eno sezono, kako krilo. hlače so bolj švoh zašite… je pa ena trgovina v centru pri unem kanalu, zraven cerkve – modabella se imenuje in imajo kr ok stvari. seveda pa je odvisno kjždaj uletiš. sm mela ene parkrat smolo, ko so mel same take reči da še za po hiši niso.
torri di evropa – dražje kot v centru, majo tudi malo boljše stvari (max&co npr.), ampak sama grem tja zaradi čevljev – pravi raj :)))) pitarelo ima dobre čevlje, velika izbira, in niso plastične (vsaj ne vse). pazi le, da če kaj kupiš tam, da imaš en levi in en desni čevelj – kolegica je prišla domov z dvema levima :)))))
lp
O Metroju raje ne bi; vsak dan grem mimo njihove izložbe in me mine, ko vidim tisti drek na izložbenih lutkah. Za tako majco ne bi dala niti 200 sit.
Pred štirinajstimi dnevi sem bila v Trstu v Pitarellu iz radovednosti in od vseh miljon čevljev so bili le kakšni trije modeli popolnoma iz usnja. Itak so na vseh čevljiv deklaracije z materiali za vrhnji, notranji in spodnji del.
Se mi zdi tudi 10 E škoda.
lp
Ej Brina a sem napisal Super majice za 1000 sit? Dej mal preber nazaj in potem govori. Taksne cunje, ki so v Italiji pri Kitajcih 1000 sit (za mene so to ŠVIC majice) so enako v Metroju in ja v Trbovljah v metroju ne smrdijo in vse so na obesalnikih. pridi pa bos videla. Majca z kratkimi rokami (bombaž) stane 1000 sit In še nekrat ni preležana, ni zmečkana in nima cudnega vonja. A se potem pelješ 2 uri in pol v TRst ali pa enako kupiš doma je potem vprašanje?
Urška
pri Kitajcih je res raj za nas, ženske – hrčke:))), da si naberemo za zelo malo denarja celo goro raznih cunjic, ki jih potem večinoma ne nosimo iz večih razlogov:
-material je tako koži neprijazen, da stvar ni uporabna,
– vse se potrga in razpara ob prvem nošenju,
– uniči se ob pranju,
– res imajo ene stvari čuden vonj, ki ga n epreženeš z nobenim mehčalcem ali praškom, zgleda, da je to plesen:((
No, ostalo, se pa da nosit:))
Urška, Metro v TRbovljah je totalen poden, kot tudi povsod drugod!
Se kdaj vprašaš, zakaj nimate v TRbovljah ENE normalne trgovine s cunjami?
Kam hodiš pa v TRst, da visiš samo švic majice, pa tud ne vem……
Ne razumem zakaj si folk raje kupi pet majic po jurja za eno sezono, kot pa eno za pet, ki jo drgneš in pereš najmanj pet sezon!
A si že mogoče bila v Trbovljah, da veš da nimamo ene normalne trgovine z cunjami. A potem jaz živim v naslednji vasi al kaj, ko imamo Mustang, Wit Boy, Mura Design, Labod, Levis itd. itd… trgovine v Trbovljah. ma ne bi take bluzit zdej tle po netu.
Zakaj kupiš raje pet majic za jurja. zato ker je to tukaj tema debate. Če je še nisi dojela pejt prebrat prvi mail oziroma otvoritev debate in preber kaj je pisala mlada gospa: “Moja tamala je od prijateljic izvedela, da “VSE” hodijo v Trst po cunjice,ker da je tam blazno poceni in oh in sploh.” Ne spreminjat teme. In moj odgovor je bil, da raje kupim majco za jurja v Metroju kot pa da grem po njo v TRST, ker za ta denar ne dobim nič boljše.
Urška
Jst hodim v Gorico k Bernardi. Glih to soboto sem kupla kavbojke za 5 evrov. Kupla sem jih zato, ker sem par mescev nazaj na razprodajah kupla enake za 10 evrov in me je skrbelo kako se bodo obnesle. Moram priznat, da so hlače super in se obnesejo ko vsake druge kavbojke. Kupla sem tudi dve krili, vsako po 10 evrov. Drugače hodim jst v to trgovino večinoma po obleke za doma, k mi jh ni škoda npr. za delo na vrtu. Le tu pa tam kupim tud kej za nosit po mestu. Če si blizu mislim da se ti splača, posebno za mlade mule, k hočejo stalno nove cunje. Mene veseli predvsem to, da se dobi tudi poceni obleke iz naravnih materialov. Ker ponavadi je poceni samo sintetika…
Draga Urška,
do nedavnega sem živela v TRbovljah, tako da mi je vse kristalno jasno.
To, kar ti naštevaš od oblačil je vse skupaj ena totalna mizerija.
Če si mogoče že obiskala kakšno večjo prodajalno od Mure, Laboda ipd. lahko sama primerjaš, kaj ti prodajajo v Trbovljah.
Očitno seže tvoj pogled samo do Špicberga in Bukove gore, pa ob jasnem vremenu v Metro pod trgovino Tuš.
Pa lep dan.
Lubike, naj vam nekaj zaupam. Zamejski Italijani hodijo v Ljubljano kupovat! Le zakaj???????????? Milano je predaleč in predrago je tam.
Italijanke odpirajo svoja podjetja v LJ !! Le zakaj? Ker je Trst mrtvo mesto.
Ljubljanske HRČICE pa bašejo kubike cunj v jasno premajhne omare. Sam, da je; sam, da je; sam, da je. Vse zamaknjene nosijo vreče blaga. Ja, to je ostanek preteklosti, za nekatere še iz pradavnih časov, ko so bile prednice nabiralke plodov. Babe zres’nte se mal!!!!!!!!!!!!
Pa še neprijazni so, pa ne znajo angleško, kajšele slovensko!!!!!!!!!!!!!??????????
Gospodinjec,
JOHANUS
Sicer ne vem kako je s cotami v Italiji, če si pa kje blizu Mb doma, pa jaz priporočam raje Gradec oz. tist nakupovalni center pred Gradcem, ker tam pa je za mlade frkljice res ogromno izbire, posebej C&A, Orsay ipd. So normalne cene (ne bom sicer rekla, da kaj nižje kot pri nas), pa kvaliteta tudi ni tak slaba.
Kar se pa Metroja tiče, pa je več ali manj klump tam not. Vsaj v tem na Teznem v Mb. Vsaj majice so klump, ki so se po enem pranju skrčile po dolžini za več kot 10 cm, ene so pa se sparale, preden sem jih lahko sploh kam imela:)) No, sem pa od tam dobila par tangic, pa eno oblekco iz jeansa, to pa moram rečt, da je vzdržljivo. Sicer kupujem oblačila, ki so v normalnem cenovnem razredum ker so mi razni S Oliver, naf naf predragi, a v metro pa res ne grem, ker tam pa je not klump.
Urška Sorry,
nisem vedela, da primerjaš z nekimi kitajskimi trgovinami v Trstu. Sem mislila, da govoriš na splošno. O tem ne morem govort, ker ne poznam nobene kitajske trgovine.
Sicer pa tud prvič slišim, da kakšna majca stane 1.000 sit. Jaz grem v Trstu v par štacun, ki so ful dobre in sem zelo zadovoljna. Sej cunje s podpisom v SLO stanejo veliko več. Si trgovci v SLO kar lepe marže privoščijo.
Brina
Forum je zaprt za komentiranje.