Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija Sony DSC-P72 vs. Olympus C-350 Zoom

Sony DSC-P72 vs. Olympus C-350 Zoom

Zdravo

Mi lahko kdo iz lastnih izkušenj pove, za katerega od teh dveh bi se odločil in zakaj za nekega ne.

Po specifikacijah Sony snema filmčke z resolucijo 640×480, Olympus pa 320×240. Koliko se v praksi pozna ta razlika?

Ali Olympus snema filmčke z zvokom?

Nekajkrat sem si sposodil aparat Canon S40 – z razvitimi fotografijami sem bil zadovoljen, vendar pa mi niso mogli narediti željenega formata 10×15 – je prišlo ven nekako 10×13,5. So mi rekli, da je to pač tak fotoaparat, ki ima takšno razmerje med dolžino in širino slik. Ali je ta problem tudi pri katerem od teh dveh aparatov?

Ali mi cca. 3 Mpixlov zadostuje za čistost slik v primerjavi z “navadnim” fotoaparatom, če nameravam dati delati slike 10×15?

Hvala za odgovore.

LP

3 mega ti je se prevec za taksen format slik.
Ce hoces snemati filmcke kupi kamero. To ti je isto, ko ce hoces slikati fotke in kupis mobitel!!

Ni čisto tako oziroma kakor za koga. Jaz imam oboje, videokamero in omenjenega Sonyja P72. Pa velikokrat posnamem krajši video na fotoaparat. Ga pač imam zmeraj pri sebi, majhen je, lahek, priročen. Tudi kvaliteta videoposnetkov je za dani namen povsem zadovoljiva – tudi za montažo na VHS. Če bi kupoval fotoaparat na novo, bi mi možnost snemanja filmčkov z zvokom vsekakor bila ena od zahtev. Videokamero pa uporabljam bolj “namensko”.

P72 ima tudi možnost izbire ločljivosti 2.8M v razmerju 3:2, kar pomeni neokrnjeno 10x15cm veliko fotografijo. Tudi to ni zanemarljiv faktor pri izbiri oziroma spet kakor za koga.

LP

Razmišljam nekaj takega kot ti. Torej si zadovoljen z njim? Kaj je tisto, kar pogrešaš oz. s čimer nisi zadovoljen in veš, da drugi aparati v istem rangu pa vendarle imajo?

LP

V glavnem sem z njim zadovoljen. Včasih bi si želel kakšno ročno nastavitev, kar nekateri primerljivi aparati (Canon A60, 70) imajo. V dobrih svetlobnih razmerah dela zelo lepe slike, v slabih pa se poslabša tudi kvaliteta, kar pa je pričakovano in ne vem, kako se primerljivo obnesejo drugi aparati. Za ne preveč zahtevno rabo je po mojem priporočljiv in cenovno ugoden. Je lahek in zadosti majhen, da ga imaš pri sebi kjerkoli. V pol leta sem naredil 2500 slik in kar nekaj filmčkov, večinoma je vse dobro uspelo. Večjih zamer nimam.

LP

Tudi jaz imam Sonyjev DSC p72 in sem z njim zadovoljna. Mislim, da izbira ni slaba.

Mene pri tem aparatku moti edino to, da se fles toliko casa nabira. In tako vcasih bentim, ko hocem slikati zaporedno, pa cakam in cakaaaaaaaaaam, da se fles napolni.

Sicer pa za mojo amatersko rabo – se prevec dober. 🙂

Ojla!
Na vas se obračam s prošnjo in sicer če mi lahko kdo od vas priskrbi slovenska navodila za Sony DSC p 72. Res bi bila hvaležna!

New Report

Close