Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija Sony ali Cannon?!

Sony ali Cannon?!

Pozdravljeni!

Moj brat bi rad nabavil digitalni aparat, pa se ne more odlociti katerega. Okleva med modeloma Cannon Powershot G5 in Sony V1. Poznavalci, za katerega bi se odlocili, ce bi bila cena priblizno enaka?
Hvala,
Bouha

Zdravo!
Pomisli na spominske kartice (katere so cenejše) in pa vzdržljivost baterij oz. akumulatorjev. Imam Canon a70 pa sem zelo zadovoljen.
LP
Janez

Tudi jaz sem se odlocal med tema modeloma in izbral G5 in mi ni žal:

-boljša optika (Carl Zeiss optika na Sony-ju je menda samo marketinški trik-ga ne delajo v matični tovarni, ampak na Japonskem)

-veliko boljša baterija (Sony ima večinoma zelo slabe baterije, razen prihajajoči model naj bi imel v redu baterijo)

-je pa Sony veliko manjši in lažji in ima neko funkcijo za slikanje ponoči

Sony mislim da lahko uporablja Memory Stick in CF kartice, CF kartice uporablja tudi Canon. Kolikor sem jaz gledal so CF kartice cenejše (256MB okoli 20k SIT). Baterija za Canona je tdi okoli 20k SIT (skoraj nujno moraš nabavit), konventer za filtre in sirokokotni objektiv (0.7x) stane okoli 7k SIT, sirokokotni objektiv okoli 37k SIT, telefoto objektiv nekaj manj (še nisem kupil).

Upam da sem kaj pomagal (nisem glih stručko), mislim pa da boš z obema zadovoljen!

LP

Pred kratkim sem se odločil za Canon G3 in mi prav tako ni žal. G5 je pa sploh špica. Vsekakor ponuja dosti več kot omenjeni Sony. Mene so navdušile naslednje prednosti:

– boljši oprijem v rokah
– boljša optika
– boljša baterija
– cenejši spominski modulu
– gibljiv lcd zaslonček, jasno berljivi kontrolni napisi
– pa še bi se kaj našlo.

Res pa je malce večji, a je vsaj podoben aparatu in ne igrački.

Upam, da se ti bodo javili tudi lastniki G5 in Sony V1.
Dober nakup in obilo uspelih posnetkov želim.

lp Tajfun

NAJ VZAME CANON.

jaz sem se pred kratkim tudi odločal med tema dvema modeloma in sem se odločil za sony. In bi se še enkrat.

Prednosti:
je manjši in gre v torbico za pas. Je bolj priročen.
Ima night shot in nightframing funkcijo ki omogočata slikanje v temi,
Hologram Avtofokus , – ni težav pri ostrenju v slabih svetlobnih pogojih.
Omogoča IR fotografijo

Slabosti:
Potrebuješ rezervno baterijo.

Memory stick je res par jurjev dražji od CF kartice, vendar je aparat cenejši. Pa tudi za par jurjev najbrž ne more biti odločilnih za nakup.

Če ne misliš slikat netopirjev je edina pametna izbira Canon.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Zakaj pa ne? Netopirja s Canonom lahko slikaš v temi.

Ja ,samo se nič ne vidi…če je oddaljen več kot 4 metre.Namerno zanemarjam globinski flash ,ker je tisti namenjen le mirujočim objektom.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

mi smo vzeli canona g5 in je res – vsaj primeš ga lahko in podoben je fotoaparatu. Kar pa je prevagalo – vzdržljiva baterija. Pa tudi – Canon je po kvaliteti zakon.
Pozdravček Mateja

Canon je trenutno št. 1 v digitalnem svetu. In pametno je staviti na dobrega konja.

Definitivno G5.

New Report

Close