Sonja z morja /silikonske posode
Pri nas jih se nisem videla.V Trstu jih imajo v vsaki trgovini s posodo.Imajo posamezne,lepe modre barve,ali komplete.So okrogle,stirioglate,oblike srca,smrecice,medvedka…Jaz sem navdusena,lepo se pece in ob novoletnih praznikih sem se igrala s smrecicami.Za torte za otroke(medvedek),za mamin rojstni dan (srce)…V njej dalam tudi lazanjo,polnjene paprike.Samo pozor,vedno na resetko!Sicer so pa navodila zraven.
Mogoce jih imajo tudi pri nas,recimo v Intersparu ali kje drugje.Preko meje ni problem. Lep dan zelim Sonja
Kako pa to posodo čistiš? Jaz imam silikonski pekač za muffine in po eni strani je res super. Pekača ni treba pred peko nič namastit in ko je pečeno, muffine samo stresem iz njega, nič se ne prime. Vendar pa je problem, če se na pekaču karkoli zažge. Nastanejo črne lise, ki jih nikakor ne morem popolnoma spravit dol, tudi z drgnjenjem ne.
Verjetno se to res ne da.Meni se v dveh letih to se ni zgodilo in so se vedno ciste.
Mogoce sem imela sreco pri peki.Temu se izognem tako,da posodo vedno z zunanje strani ocistim,preden dam v pecico. Drgniti pa nikar.Na mojih navodilih pise,da se ne sme cistiti z nobeno abrazivno snovjo. Pozdrav Sonja
Forum je zaprt za komentiranje.