Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Sončnično olje !

Sončnično olje !

Pozdrav !
Tako čisto BTW sem zadnjič bral revijo, kjer je bilo navedeno hladno stiskano sončnično olje kot dober katalizator za čiščenje strupenih snovi iz telesa, pa me zanima kje bi se dalo dobiti to olje. V trgovinah so na policah samo industrijsko pridobljena olja (ne pridejo v poštev).

Lp Uroš

Jaz sem ga zadnjič videla v enem izmed katalogov (mislim, da je celo bil Hardi, ker vem, da me je ful presenetilo, da ga imajo)…

Si pogledal na policah z zdravo prehrano? Mogoče ga najdeš tam. pri običajnih oljih ga pomojem ne boš našel.

Drugače pa lahko poskusiš še v trgovinah z zdravo prehrano, kjer ga skoraj gotovo imajo.

LP

odvisno s kje si, je ena trgovinica na trubarjevi v lj. -Kalček -nasproti lokala SALON (bivši truebar), pa še zlo poceni je (750ml je okoli 780 sit)
jaz sem tudi v Vivi prebrala o tej metodi, pa jo prakticiram iz čiste radovednosti, ne da bi bilo kaj narobe z mano. prvič sem skoraj bruhala, ker je okus olja tako ogaben, ampak potem se pa navadiš in je ok. ful dobro spim in sanjam, pa 7 ur spanja imam zvrhano glavo, včasih pa sem spala po 9 ur. mogoče je zgolj na psihi, ampak tudi če… čakam še glavna dva stranska učinka: beli zobje in boljši spomin :)) danes sem imela izpit na faksu, pa se mi zdi, da sem ful dobr pisala – mogoče je ta učinek že viden haha
sporoči kako ti bo šlo! pa glej, da boš res kupil 100% hladnega stiskanega, ker nekje sem videla samo 30% hladno stiskanega ostalo pa rafineriranega !!

Poveš, kakšna je ta metoda?

uf, ta bo pa dolga!
zjutraj, na tešče, vzameš žličko, naliješ nanjo son. olje in ga “pretakaš” po ustih. Po 15-20 min. ga izpljuneš, temeljito umiješ zobe in umivalnik in začneš uživati v lepem dnevu, ki te čaka.
Pravila, ki se jih moraš nujno držat:
-20 min. prej in potem ne smeš piti nobene tekočine ali jesti karkoli
-olje pretakaš po ustih, probaš ga zpraviti “čez” in “med” zobe oz. v vsako kotanjico v ustih
-spodno čeljust pomikaš malo nazgor in dol – da poženeš žleze, ki producirajo slino (več sline-tem bolje)
-strogo moraš paziti na to, da ne pogoltneš NIČ olja, ker se v njih nabere miljone bakterij
-olje s časoma rata belo, pocasto, “skompano” – če takšno ne rata niti po 20 min. pretakanja, potem nadaljuješ s le-tem, dokler ne rata takšno

če to terapijo izvajaš zaradi bolezni, potem je dobro izvajat pretakanje tudi pred kosilom in večerjo, ampak nima pol tako močno izčiščevalnega učinka

drugače pa so ljudje pozdravili samo s to terapijo levkemi in noro veliko bolezni – včasih se je ful izvajala, pa so ljudje sčasoma pozabili nanjo. zdej je pa kao spet “in” – včasih je dovolj, da jo izvajaš 1 dan, za ene 2 dni, za druge tri mesece – V PRIMERU, če zdraviš kakšno bolezen
jaz se ne zdravim, ampak sem bila vedno za preizkušanje alternativ in me predvsem zanimajo stranski učinki
POČUTIM SE RES SUPER! ampak ne ve čemu… kakorkoli, probaj in boš pri sebi videla, lep večer, d

Hladno stiskano sončnično olje se lahko kupi tudi v bližini tromostovja v trgovini Zrno do zrna, ki spada pod Mercator in tudi v vseh večjih nakupovalnih centrih. Jaz ga kupujem v Tušu (imajo samo v večjih). A je potrebno res previdno prebrati nalepko, ker so nekatera olja mešana z rafiniranim.
LP Barb

v zrnu do zrna imajo samo eno son. olje in je mešano z rafineriranim
vsaj v zadnje 3 mesecih je bilo tako

Hvala za informacije !
Ja v trgovinah ga se nisem zasledil čeprav pregledam vse police, vendar bom sedaj s temi informacijami uspešnejši.
Metoda je slišati zelo zanimiva, če ne drugače ima učinek placeba.
Ne posegas v telo in ne hranis ga s strupi.
Poskusiti ni greh in če ne poskusis, ne bos nikoli vedel kaj bi lahko bilo drugace. Sam bi preizkusil zadevo iz gole radovednosti. Če pa se bom po tem počutil bolje …super..

Lp uros

Dela ga GEA, pakirano je v pločevinki – enako kot njihovo olivno, samo da je še manjša pločevinka. Ampak v Mercatorju so ga včasih imeli.

Najboljš, da pokličeš kar v GEO.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close