sončnična semena
Lahko jih potreseš po kateri koli solati in vse skupaj poješ. Mnjami, kako je meni to dobro. Če jih na grobo zdrobiš jih lahko vmešaš v kakteri koli namaz in namažeš po kruhu. Veliko žlico semen dam jaz včasih v jogurt in vse skupaj pojem za zajtrk.
Res je škoda, ker ne pečeš kruha, moj sin bi se za tak kruh stepel.
No, kot vidim, ti nisem napisala nič novega od prejšne forumke vendar le poizkusi še kakšen način. Sončnična semena so zelo draga, zato jih kar s pametjo porabi.
lp
Včasih sem kar-tako občasno pojedla žlico sončničnih semen – ko ne veš kaj bi, zares nisi lačen, a pot te zanese v kuhinjo in nekaj bi dal v usta, in takrat sem vzela žlico sončničnih semen. Zame so to tista semena, ki se jim po eni žlici lahko uprem in jih neham jesti (v primerjavi z indijskimi oreški, katerih pa ne morem nehati jest, če jih začnem jesti). Pri zadnjem paketku so se mi sončnična semena ustavila. Malo sem tudi posumila, da je kaj narobe z njimi – nimajo kakšnega posebnega neprijetnega okusa in ne morem reči, da niso dobra, a ne gredo več v promet.
Glede cene: niso poceni, ampak tudi niso tako draga kot indijski oreški, pinjole ali sezamovo seme, kar gre pri nas zelo hitro v promet.
Forum je zaprt za komentiranje.