Sončni madeži
V času nosečnosti, ko je koža veliko bolj občutljiva (sem žal izvedela prepozno) sem si na obraz nasončila:-))) grda madeža. Zgledata kot dve veliki raztegnjeni pegi. Pozimi sicer obledita in nista toliko vidni sploh če si nanesem make up (hvala Bogu za Max factor). Poleti pa mi kljub skrivanju pred sončnimi žarki potemnita, tako da jih tudi z make-up-om slabo prekrijem. zanima me, če poznate kakšno dobro kremo, ki bi to omilila…
Hvala
Pozdravljena!
Lahko poskusite s kremami, ki so namenjene “beljenju” temnih peg in kolobarjev.
Žal te kreme popolnoma ne odstranijo temnih peg, vendar pa razbelijo temne pege.
To linijo ima blagovna znaka Marbert.
Posvetujete se tudi z kozmetičarko o morebitnih drugih opcijah ali pa vprašajte na forumu Nega obraza in telesa.
Lp Nada
Kolikor mi je znano se temu pojavu rece hiperpigmentacija. Do nje lahko pride pri izpostavljanju soncu v nosečnosti ali pri uporabi kontracepcijskih tablet.
Pred casom, ko sem jih opazila na svojem obrazu (velik flek na celu in nekaj manjsih), sem pri dermatologu izvedela za kremo, ki se ji rece PIGMANORM. Baje jo lahko kupis v Avstriji, potrebujes pa recept. Sama sem jo kupila v Nemciji in moram reci, da deluje. Delno mi je pomagal tudi laser. Fleki so manj pigmentirani, niso pa izginili.
V revijah sem zasledila tudi reklamo za izdelke FADE OUT (morda se pise skupaj), zal pa ne vem, kaksna je nihova ucinkovitost.
Zal ne poznam tudi ucinkovitost drugih kozmeticnih preparatov, mislim pa, da je potem, ko fleki zbledijo, najboljsa zascita pred nastankom novih flekov dober zascitni faktor in pazljivost pri izpostavljanju soncu. Vsaj kar se mene tice pa je to TEZKO, saj morje sonce in sneg OBOZUJEM.:-)
Veliko uspeha pri odpravljanju lis ti zelim!
Forum je zaprt za komentiranje.