Najdi forum

sončenje

Katero kremo za sončenje uporabljate vi? Katero za obraz?

Že nekaj poletij imam na morju težave, saj dobim po koži drobne izpuščaje, kar je odvisno verjetno tudi od mleka za sončenje.

Collistar že par let, ne dobim alergije in hitrejše porajavim (vsebuje unipertan).
Zadovoljna sem z izdelki za in po sončenju.

LP

Mamica, kje kupuješ izdelke Collistar? Kaj se jih da kupit v Mullerju ali pa v DM? Oz., če mi lahko poveš, če si iz Lj, kje si jih tam kupila. Tnx!

Jaz se namreč še odločam med Collistar, Avon, Coppertone in Just izdelki.

Tudi jaz sem imela večno težave na morju, pordečelo kožo in pikice, ne glede na to, kakšno kremo sem uporabljala, tud visok zaščitni faktor ni pomagal. Zadnji dve leti pa uporabljam Justovo kremo za sončenje in sem zelo zadovoljna.

Demie, Collistar se da kupit v Mullerju, v DMu pa mislim da ne.
LP

Moja prjateljca je alergična na sonce, si mislite! Na soncu postane kar lisasta.
A se vsako poletje sonči, odkar je odkrila neko kremo od firme Lancaster. Ne vem kako se imenuje, je pa precej draga. Povprašaj v kaki drogeriji.
Flora

Po mojem gre za alergijo na sonce. Alergija na sonce sploh ni tako redek pojav. Pojavlja se pri odraslih kot pri otrocih. Moja sestra dobi vedno na morju po dekolteju izpuščaje. Tudi moja hčerkica jih je dobila, ko je bila še manjša. Kot preventiva pomaga jemanje tablet Claritine (proti alergijam), vendar jih je potrebno jemati kakšen teden preden se gre na morje. Najbolje, da se o tem posvetuješ s svojim zdravnikom.

Lp, Eka

Alergija na sonce je zelo redka in je vi najbrž nimate (razen če dobite izpuščaje zmeraj ko ste nekaj časa na soncu, ne le poleti ob morju). Najbrž imate kakšno izmed alergij na kozmetične izdelke, posebej na kemične filtre v kremah za sončenje.
Zato vam priporočam da poiščete kakšno kremo, ki uporbalja izključno fizične filtre. Pod sestavinami jih najdete kot ‘zink oxide’ ali ‘titanium oxide’. Sama uporabljam za obraz Clinique Super city block, za telo pa kakšnega izmed novih Eucerine izdelkov ali Ombrella linijo od Lorealla. Je pa res da nobenega od navedenih še nisem uspela najti v Sloveniji, le v Avstriji.
Pazite tudi na milo, najbolje je če uporabljate glicerinsko s čim manj dodatki.
Priporočam vam še jemanje betakarotena in predvsem izogibanje soncu.

Kar se pa tiče Just izdelkov, ki vam jih je priporočila ena prej. Sama jih še nisem preskusila in jih vsekakor ne bom. Glede na to koliko jih reklamira (-jo) v tem forumu sem postala alergična že na reklamo zanje :). Če že takšna reklama naj vsaj povedo zakaj so ti izdelki toliko boljši in konkretno navedejo sestavine! Potem bomo lahko sami vsaj približno precenili koliko je kaj vredno.

Lep pozdrav
Andreja

Živjo,

Lancaster kreme za sončenje so res izjemne. Žal so res drage- v nekdanjih Duty Free Shopih pa nekoliko manj. Cene se gibljejo od 4.000 SIT dalje. Ampak, vredno denarja.
Nekoliko cenejše so kreme za sončenje znamke Vichy, ki so tudi odlične. Enako dobre so tudi Collistar- te se v Italiji dobi po mnogo nižji ceni kot pri nas!

Ciao,
Tadeja

Jaz sem pa opazila,da so cene Collistarjevih izdelkov najceneje tukaj pri nas. V Trstu so malce dražje. Se pa splača pogledat v Mercatorjevih drogerijah ker so tam izdelki najcenejši , Muller pa ima iste cene kot Italija. Kremo ki iščen jo dobim pri nas za 3400 Sit, v Italiji pa 17,5 eura.. naredite račun….

Andreja, končno. Forum bi bil krasen brez tistih nekaj komadov, ki se grizejo med seboj in prerekajo o Justu, Oriflamu in Avonu. Predlagam, da si deklice odprejo svoj poseben forum in se tam hvalijo do mile volje. Kar se tiče pa vprašanja glede sončnih krem, jaz prisegam na Vichy.

Pozdravljene!
Na prepreprosto vprašanje katero kremo za sončenje uporabljamo sem preprosto odgovorila. Priznam da tega foruma ne spremljam (povezava na tole vprašanje se je znašla na prvi strani med.over.net), zato tudi nič ne vem o “bojih” med zagovornicami zgoraj naštetih proizvajalcev. Saj sem samo hotela povedati kaj od preizkušenega se je pri meni obneslo. Se globoko opravičujem če sem z omembo Justa koga prizadela, nisem nikakeršen “just-ekspert”, vem samo da sem za manj kot 4.000 sit kupila kremo, ki mi pomaga, da sem na soncu lahko vsaj kake pol ure (pač občutljiva koža). Če Vas, spoštovane forumovke, zanima sestava dotične kreme, bom doma pogledala in vam v ponedeljek prepišem sestavine.
Huh, moram priznati da sem kar presenečena nad takim “napadom” na moj “post”. Očitno bom morala predno naslednjič stegnem prste, dobro prebrati kakšne debate se odvijajo na tem forumu, da ne bom slučajno zaradi svoje nevednosti (oz. ne-branja vsega kar je tu napisano) deležna takih kritik.

Mleko za sončenje ILRIDO s faktorji 10, 15 ali 25 je edino, ki ne povzroča alergij (izpuščajev). Preikušeno. Prodaja se izključno v lekarnah, cena: 1290,00 SIT.

Ej, Alexia, ni letelo ravno nate, slučajno si dregnila v osje gnezdo. Ker ene na tem forumu samo ponujajo neke kataloge in ti skrivnosti lepe kože izdajo samo, če si res potencialni kupec, pa take neumne fore. Za ………. Namesto svojih izkušenj nas bombardiarjo s kozmetiko, s katero bi rade na hitro nekaj zaslužile. Lep dan ti želim.

Demie, vidim, da so ti že odgovorile kje se kupi Collistar. Jaz ga vedno kupim v Mullerju, v DM pa ga res nimajo.

Od Lancaster-ja pa sem si letos kupila kremo za pred sončenjem. Z njo se mažeš kakih 15 dni pred rednim izpostavljanjem soncu, da kožo pripraviš na sonce (obrambni sistem kože), proti staranju, izsušitvi kože …

LP

Poizkusite s kapsulami Bronz Plus. Meni so zelo pomagale.

lp

Sama imam tudi kapsule Bronz Plus, samo sem jih šele začela uporabljat. Fafa, po kakem času je učinek, da dobiš lepo rjavo barvo in jo ohraniš? V lekarni jih dosti predpisujejo tistim, ki imajo laergijo na sonce, ker jo preprečujejo.

Vsaj pri meni je tako, da ko grem na sonce zelo hitro dobim rjavo barvo, me nikoli ne opeče in dalj časa obdržim barvo (lansko leto do sredine novembra).

lp

Jaz jih uporabljam po priloženem navodilu oz. 10 dni preden grem na morje. Res dobim malo barve in tudi alergijo sem dobila proti koncu dopusta. Meni so bile o.k.
Moram pa povedati, da sem zelo svetlopolta.
lp, marjeta

Eno vprašanje še imam v zvezi s Collistarjem: katere izdelke pa uporabljate? Suho olje, mleko za izredno zagorelost z razpršilcem ali vlažilno vodo? Kateri od teh izdelkov daje res lepo barvo? Kaj pa po sončenju? Kaj najbolj ohranja barvo in hkrati pomirja opečeno kožo? Kako je sprej z alojo za po sončenju? Ima katera tudi gel za prhanje po sončenju?

Meni se nekak najbolj kul zdi, če bi vzela vlažilno vodo (ali pa mlkeko za izredno zagorelost) in pa sprej po sončenju. Kaj pravite?

Jaz uporabljam kremo za sončenje za obraz z zaščitnimfaktorjem, sprej za sončenje faktor 6-8, mleko za sončenje za hitro porjavitev 4-6.
Letos sem si za po sončenju kupila od Loreala, drugače pa sem imela prejšnja leta sprej za po sončenju tudi od Collistar (veliko ga je notri, tako da ga lahko uporabljaš tudi drugo leto).
Imela sem tudi gel za prhanje in lase za po sončenju, a mi ni bil všeč.

Prav tako sem imela lansko leto vlažilno vodico in jo uporabljala skupaj s kremami z zaščitnim faktorjem in je prava poživitev med sončenjem.
Njihovega suhega olja pa še nisem sprobala, ker ima premajhen zaščitni faktor in zame ni primeren zaradi alergije na sonce.

Iz mojih iskušenj boš po moje hitro porajvela tudi z višjim zaščitnim faktorjem z njihovimi kremami.

LP

Ma-mi-ca, najlepša ti hvala za vse informacije. Nad čem pa si bila bolj navdušena: nad sprejem za sonečenje ali mlekom? Sama nimam alergije na sonce, tako, da bi morda lahko tudi poskusila olje, ker pravijo, da naj bi olje dajalo lepšo zagorelost. Kaj misliš? Ta vlažilna vodica? Je to prav za sončenje ali samo za poživitev?

Ali ta sprej po sončenju pomirja kožo, če je recimo opečena ali je bolje, da posežem po katerem drugem izdelku?

Mi lahko poveš še okvirne cene? Ne vem, če imam prave inf., ampak naj bi se gibale nekje med 3.500 in 4.000.

Hvala ti!

Tudi jaz imam zelo občutljivo kožo. Uporabljam pa kremo od Oriflame in nimam nobenih problemov več.

mleko za telo = 3.402,00 SIT
krema za obraz proti gubam = 3.402,00 SIT
mleko za ultra porjavitev = 3.839,00 SIT

Nisem sigurna a mislim da vlažilna vodica nima zaščitnega faktorja, je pa za hitro porjavitev in super poživitev v tisti vročini.

Drugače pa je tudi v spreju dejansko mleko za sončenje, v tubah pa mislim da kreme. Vse se lepo in hitro razmaže.

Sprej – mleko za po sončenju je meni pomagal tudi ko sem bila malo rdeča. Je zelo vlažilen, ko ga nanšaš te prav fino hladi.

LP

Mamica, najlepša hvala za vse inf. Nasl. teden, ko bom v Lj, si bom kupila te izdelke, kako se mi pa zdijo pa poročam julija, ko pridem z morja. Drugače pa bom verjetno od Collistarja kupila losjon po sončenju, olje ali pa mleko za sončenje. Najbolje, da kupim za prve dni nekaj z malce višjim faktorjem. Zaenkrat pa sem si kupila že osvežilno vodo, ampak ne od Collistarja, temveč od Avene v lekarni, ker ima ogromno učinkov na telo (za osvežitev, proti aknam,…). Stala pa je nekaj čez 1300 sit.

LP!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close