Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style sončenje – otroci

sončenje – otroci

pozdravljene! razvila se je dobra debata na temo sončenja za nas, zdaj pa me zanima, kakšne izdelke (predvsem višina zaščitnega faktorja) uporabljate tiste, ki imate male nadobudneže. Vsako leto sem namreč razpeta med bombardiranjem reklamnih izdelkov in nasveti nekaterih, ki strogo odsvetujejo visoke zaščitne faktorje, npr. 35 ali podobno, ker so baje koži zelo škodljivi zaradi zaščitnega filtra, ki ga ustvarijo in so vzrok kasnejših posledic na koži. Torej, vse tiste, ki imate izkušnje, napišite prosim, katere izdelke uporabljate in predvsem kateri faktor. hvala

Jaz ne uporabljam višjega faktorja od 15, pa še nikoli nista bila opečena.

Glede na to, da je moja sestrična ravno zdaj kupovala, ti svetujem, da kupiš v lekarni Avene. Ta je trenutno najboljša zaščita za otroško kožo. Kot dodatek priporočam termalno vodo. Super osveži in pomiri kožo. Faktor pa izbereš glede na barvo kože oz. občutljivost. Potem pa mislim, da sta super še tudi predvsem Vichy in pa L’Oreal.

Jaz letos našega malega mažem z Vichy F20. Prejšnja leta pa Z Bubchen kremo, ne vem več koliko je bil faktor.

LP

Vedno sem uporabljala VICHY mleko, zadnja leta v spray-u, faktor 30, total sun block. Od prve izpostavljenosti (3 mesece) do danes noben od obeh otrok ni imel težav, kadar sem ju namazala pravočasno (pol ure prej) in temeljito. V nasprotnem primeru (če uporabim drugo kremo ali nižji faktor) je hči opečena, sin pa dobi alergijo na sonce (mozoljčki, rdeče lise, srbečica….).

Oba sta temnopolta. Med 12 in 17 uro nismo na soncu. Srečno!

Moja otroka stara 6 in 9 let mažem s kremo Nivea faktor 20 včasih malo več včasih malo manjši faktor, proti koncu letovanja pa z nižjim. Nista bila še opečena. Imata pa različno polt eden svetlo eden temno. Več kot faktor 25 pa nisem uporabljala.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close