Sonce 1 – Karpatos
Sorry, sem šele danes videla tvoje vprašanje.
Torej: nam se je zdel Amopi krasen, ker ima dva res luštna zaliva (en je peščena obala, drugi kamnita obala), kjer ni tako visokih valov na obalo kot npr. v Pigadiji. Na obeh plažah se da najeti sončnik in dva ležalnika in lani se mi zdi, da je bilo cca. 5 – 8 EURjev za dnevni najem. Res je, da je Karpatos znan po vetrovnem vremenu, samo nam se ni zdelo, da prehudo piha – v bistvu, je bilo še kar znosno le zaradi vetra. Je bilo pa lani julija (ja, če imaš kolektivni dopust moraš v Grčijo julija – drugače se nam zdi fantastična v septembru) ZELO vroče. Mi smo na plažo hodili samo popoldan – zjutraj pozen zajtrk in nato še malo po mestu, nato opoldanski počitek, šele nato pa na plažo do večera. Amopi se mi zdi sicer tako malo zaspano mestece – v nasprotju s Pigadio (ki ima celo supermarket in Pampers plenice). Ampak ni problema ker večkrat na dan vozijo avtobusi in taksiji. Avtobusi so ful cenejši in mi smo vedno na plažo hodili z busom – Grki so bili zelo prijazni in so nam vedno pomagali pri nakladanju vozička …
Najeli smo tudi avto, mislim da je bila cena okrog 25 Eurjev za cinquecento z otroškim sedežem (doplačilo). Itak lahko z avtom prevoziš le južni del otoka – v agenciji ti posebej celo označijo po katerih cestah se lahko voziš. Mi smo šli en dan z ladjo na severni del otoka. Pazi pri cenah: Kompas je npr. ponujal izlet z ladjo in ogled Olympusa za 30 EUR/osebo, lahko greš pa sam v pristanišče in se pelješ z ladjo in nato z busom za 10 EUR/osebo. Sicer je res, da nimaš slovensko govorečega vodiča, ampak itak lahko podatke prebereš kje drugje. Naš Mulc je zelo užival na ladji (imeli so celo igralnico), Olymp pa je tudi res lepa vas.
Če te zanima še kaj vprašaj …
lp, Tini
Hvala za odgovore, tukaj imam pa še nekaj vprašanj.
V katerem hotelu ste pa bili? Mi bomo v Votsalakia beach-ali si ga videla? Šli bomo z 12 mesečnico in me malo skrbi kaj bo jedla-a naj nesem s sabo 100 frutkov ? Kako ste vi to uredili? A z vozičkom se lahko pride na plažo? A je na plaži droben pesek ali mivka, ker moja tamala hoče vse pojest kar vidi in bo potem tam vse kamne pojedla,… A ste vi tam najeli avto ali ste ga že v sloveniji naročali ( cena, ki si jo navedla-25 evrov je precej ceneje kot jo ponujajo v sloveniji)? A avtosedeže pa imajo ti avti? Kaj pa prenosno posteljico ste s sabo vzeli ali je otrok spal v tisti od hotela?
Kje so časi , ko sva vzela ruzak na ramo in pot pod noge,…-sem čisto zmedena kako z otrokom na pot.
Hvala,
lp
Živjo!
Torej, mi smo bili v “apartmajski hiši” v Pigadiji – mislim, da se ji je reklo Blue Horizon (malo iz centra mesta, a še vseeno zelo blizu dogajanja). V Amopiju je veliko hotelov in apartmajskih hiš – v bistvu se mi zdi, da tam ni ničesar drugega. No ja, verjetno se najde še kakšna gostilna – ena je tik ob plaži.
Jaz nisem vedela kaj naj dol pričakujem in sem res nesla s seboj planice in kašice, venar se je izkazalo, da so njihovi supermarketi dovolj dobro založeni. Je pa res, da v Amopiju nisem videla kakšne večje trgovine, vprašanje pa je, če imajo ta male vso to robo. Drugače pa se pač zapelješ v Pigadio v šoping… Moj je bil lani star ravno 1 leto in hudo neješč, pa sva vseeno malo poštukala z fruteki, pa čudovitimi grškimi jogurti, pa malo svežega sadja.
Mi smo hodili na plažo, kjer so bili kamni – je bolj neugodno za hodit v vodo in iz nje, ampak je pa Mulc užival, ko je v nedogled prelagal kamenje, pa še na živce mi gre mivka, ki ti zleze povsod. Mislim pa, da je bila na drugi plaži mivka in ne droben pesek. Povsod smo prišli do plaže z vozičkom.
Avto sva najela sama dol. Informativno in “zaradi lepšega” sva sicer šla na tisti sestanek, ki ti ga vsili vodič, ampak ko sva videla kako naklada, sva šla raje po svoje. Avto smo najeli samo za en dan, ker se nam ni dalo voziti na kakšno bolj oddaljeno plažo (Amopi nam je bil čisto všeč), za ogled je pa en dan kar dovolj – pa tudi otroka nisva hotela cijaziti v tisti vroči pločevini. Avtosedež sva najela posebej v rent-a-car agenciji, pač omeniš da ga želiš, ko se meniš za avto. Cena mislim, da je kar prava, ali pa je mogoče za kakšnih 10 EUR višja … Se ne spomnim več točno.
Midva sva vso našo prtljago naložila kar v “transportno vrečo” (ali prasca), tako da sva imela kar najmanj kosov prtljage za nosit, en rukzak za na avion in voziček-marelo. Za voziček je fino, ker ga imaš lahko čisto do aviona pri sebi, nato ga oddaš stevardesi, počaka pa te spet pri stopnicah, ko greš iz aviona. Prenosne posteljice pa nisva nesla s seboj, so nama jo pa ob prihodu v apartma takoj ponudili in to brez doplačila (večinoma v katalogih oglašujejo, da je možen najem posteljic ob predhodnem dogovoru in za plačilo cca. 10 eur na dan …pha!).
Meni je bil Karpatos zelo všeč. Vsi domačini odlično govorijo angleško, tako da smo se lahko veliko družili, pa ful so prijazni.
Je pa res, da se tudi jaz spomnim “dobrih starih časov” z rukzakom ko je bilo čisto vseeno kje bomo spali, kaj jedli …, ampak tudi z Mulcem se trudim čim manj komplicirat, pa nekako gre….
lp
Forum je zaprt za komentiranje.