Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek ŠOLTA

ŠOLTA

Ali je že kdo bil na Šolti? Kako je kaj tam ? Tko mal za orientacijo…

To je en tak simpatičen otoček. Z ene strani je zelo lep pogled na Vis. Voda – kolikor se jaz spominjam je bolj hladna. Že več kot 10 let bo, odkar sem bila nazadnje tam in kar se tiče nočnega življenja in ljudi, žal nimam prav dosti za povedat. Na južnem delu imaš veliko zalivčkov, kjer si lahko čisto sam samcat v svojem kotičku.

Z otoka gledaš tudi na Brač.Možno je videti tudi Oliverja Dragojeviča,pa cel kup Kranjčanov…Lep dopust

Men je to en ful luškan otok, ampak moraš bit bolj za samoto, ker žura tam ni. Je pa voda daleč najbolj čista, najlepše pa je tam septembra.

Bili smo lansko leto pa se letos spet vačamo,bilo nam je všeč ampak nočnega življenja pa res ni veliko,vsaj v Nečujamu ne.Toplo pa priporočam obisk pravega dalmatinskega mesteca Stomorska.Tam je tudi zelo dobra gostinska ponudba.Presenetile pa so nas tudi cene saj so precej nižje od tistih v Istri lahko bi rekel identične našim!

Jaz grem v Nečujem, ali je blizu kakšen kraj kjer se mogoče mal več dogaja pa so kakšne trgovince in štanti? Ali je zvečer kaj muzike?

V Nečujamu je bila sicer živa muzka vsak večer ob bazenu tik ob obali.
Sicer pa je tam v enem kafiču tudi internet cafe,kjer lahko malo posrfaš in Izprazniš kartico od digifota.Štanti in gostilnice pa so bolj v Stomorski.

ali se v Stomorsko lahko pride peš ali je treba iti z avtom -koliko časa?

V Stomorsko moraš kar z avtom iz Nečujama, sam je ful blizu, ti pa priporočam da greste pogledat po celi Šolti.

ja, kaj pa mi najbolj priporočaš, da si ogledam?

Jaz sem bila že parkrat na Šolti. Štantov, kot so drugje v turističnih krajih, ni. Obstajajo 4 mesteca ob morju: Nečujam, Stomorska, Maslenica in Rogač. Največ lajfa je v Nečujmu, ker so tam apartmaji, vendar to še zdaleč ni neka riva s štanti, terasami z muziko itd. V Stomorski so v glavnem gostilne in to je vse. Aja, pa 2 leti nazaj je bil 1 (en samcat) kiosk s cajtngi, sladoledom in enim obešalnikom z verižicami in zapestnicami. Maslenica je mini ribiško mestece z ene 3 gostinskimi lokali (tudi tu ni življenja). Rogač pa je pristanišče, kjer pa tudi ni NIČ.

Šolta je super, vendar za tiste, ki hočejo mir, čisto vodo in lepo naravo. Tudi trgovin je malo (1 malo večja – ene 200m2) in v vsakem mestecu še en privat pajzl z osnovnimi potrebščinami.
Na Šolti do predlani ni bilo Šipcev s sladoledom, ni bilo štantov, ni bilo ničesar in mi smo res uživali v miru in morju.

Tele reklame ob cesti (jumbo plakati)….. so total zavajujoče. Da ne boste mislili, da je Šolta raj peščenih plaž, ker ni. Edino v Nečujmu so nasuli pesek in imajo kao peščeno plažo, sicer pa je Šolta skalnata in za v vodo potrebuješ obuvalo, če nimaš prav utrjenih podplatov.

Torej, Šoltica je super, vendar ne za žura, zabave in peščenih plaž željne turiste.

EJ, HVALA TI ZA ODGOVOR, NO NIČ HUDEGA, ČE JE KAKŠEN DOPUST PREŽIVET MALO V VEČJEM MIRU. SE BOM PA LAŽJE UČILA IN VELIKO PLAVALA IN ČOFOTALA. TUDI TEBI ŽELIM PRIJETNE POČITNICE….

Tudi jaz grem letos prvič. Sem pa našla super ugodno ponudbo, samo nekaj čez 35.ooo SIT za dve osebi za cel teden. Kolk pa kaj vi plačate:

Tule sem pa rezervirala, če koga zanima:

Za tiste, ki so že bili:
A se da najeti kakšen čoln, ali pa če obstajajo izleti na primer na Brač ali Vis?

MI BOMO PLAČILI 71.000 – ŽE S TAKSO IN PRIJAVNINO APARTMA ZA PET OSEB. TO JE SUPER UGODNO, BAJE SAMO ŠE LETOS, KER BODO DALI DRUGO LETO KLIMO V STARE APARTMAJE IN BO DRAŽJE. SO PA APARTMAJI V BOROVCIH TAKO, DA VROČINE NE BO.

JAZ GREM OD 17. DO 23. 07. 2004

PA TI?

Organiziran je izlet na Brač ali na Hvar s Paklenimi otokli.

Drugače pa kot jaz vem, predlani ni bilo možno najeti čolna.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close