ŠOLTA
To je en tak simpatičen otoček. Z ene strani je zelo lep pogled na Vis. Voda – kolikor se jaz spominjam je bolj hladna. Že več kot 10 let bo, odkar sem bila nazadnje tam in kar se tiče nočnega življenja in ljudi, žal nimam prav dosti za povedat. Na južnem delu imaš veliko zalivčkov, kjer si lahko čisto sam samcat v svojem kotičku.
Bili smo lansko leto pa se letos spet vačamo,bilo nam je všeč ampak nočnega življenja pa res ni veliko,vsaj v Nečujamu ne.Toplo pa priporočam obisk pravega dalmatinskega mesteca Stomorska.Tam je tudi zelo dobra gostinska ponudba.Presenetile pa so nas tudi cene saj so precej nižje od tistih v Istri lahko bi rekel identične našim!
Jaz sem bila že parkrat na Šolti. Štantov, kot so drugje v turističnih krajih, ni. Obstajajo 4 mesteca ob morju: Nečujam, Stomorska, Maslenica in Rogač. Največ lajfa je v Nečujmu, ker so tam apartmaji, vendar to še zdaleč ni neka riva s štanti, terasami z muziko itd. V Stomorski so v glavnem gostilne in to je vse. Aja, pa 2 leti nazaj je bil 1 (en samcat) kiosk s cajtngi, sladoledom in enim obešalnikom z verižicami in zapestnicami. Maslenica je mini ribiško mestece z ene 3 gostinskimi lokali (tudi tu ni življenja). Rogač pa je pristanišče, kjer pa tudi ni NIČ.
Šolta je super, vendar za tiste, ki hočejo mir, čisto vodo in lepo naravo. Tudi trgovin je malo (1 malo večja – ene 200m2) in v vsakem mestecu še en privat pajzl z osnovnimi potrebščinami.
Na Šolti do predlani ni bilo Šipcev s sladoledom, ni bilo štantov, ni bilo ničesar in mi smo res uživali v miru in morju.
Tele reklame ob cesti (jumbo plakati)….. so total zavajujoče. Da ne boste mislili, da je Šolta raj peščenih plaž, ker ni. Edino v Nečujmu so nasuli pesek in imajo kao peščeno plažo, sicer pa je Šolta skalnata in za v vodo potrebuješ obuvalo, če nimaš prav utrjenih podplatov.
Torej, Šoltica je super, vendar ne za žura, zabave in peščenih plaž željne turiste.
Forum je zaprt za komentiranje.