Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Šolsko leto se bliža, na ministrstvu pa vse tiho

Šolsko leto se bliža, na ministrstvu pa vse tiho

Še dobra dva tedna in začel se bo pouk, (ne)odgovorna ministrica pa molči. Dve leti je imela čas, da bi šole dobile prezračevalne sisteme, pa nič. Stroka predlaga PCT pogoje, ravnatelji pravijo, da je to neizvedljivo. Ali bo zaradi pasivne ministrice spet pouk na daljavo? Že tretje leto?

Ne bo katastrofe, če bo pouk na daljavo. Mislim, da je celotna družba pripravljena na dva scenarija. Obstajajo neke napovedi, kaj bo s pandemijo, a bližnja prihodnost bo pokazala svoje.

Ne znajo drugega kot grozit in zapirat. Obstaja veliko ukrepov s katerimi se lahko prepreči zapiranje. Samo od sosedov je treba skopirati. Pa niti tega niso sposobni.

Jaz imam obcutek, da bo na daljavo. Ker za na daljavo pa res ni potrebnih strasnih priprav. Verjetno je zato ministrica na podaljsanem dopustu, ker enostavno nima nobenega dela :)))

V čem je problem? Če pouk ne bo možen zatadi prevelikega števila okužb, bo pač na daljavo. Druge ni. V kolikor pa okužb ne bo preveč,  bo pa normalen. Oba načina že poznamo. Kaj naj bi po tvoje zdaj rekla ministrica? Kaj bo čez 1 mesec ne ve nihče, ker ne vidimo v pribodnjost. Če ste se cepili, ste dodali kamenček v mozaik “Normalna šola”.

Na ministrstvu čakajo, da se zaposleni cepijo, mladina pa testira. Potem bo vse potekalo kot normalno. Dodatna navodila ne bodo potrebna.

Na ministrstvu bo tako kot vsa leta. Napotke bodo dali zadnji teden pred pričetkom šole, ampak glede na to, da je hospitalizacij celo poletje isto število- 28-31, bo pouk potekal normalno. PCT pogojev ne bo za učence, samo za zaposlene. Tisto prezračevanje je blažev žegen, če imaš v razredu okuženega, ne pomaga nič, bolj pomaga maska čez ksiht. Da bi toliko denarja stran zmetali za brez veze, je bedasto. Pouk na šolah zagotovo bo, vsaj do krompirjevih počitnic, kaj bo takrat, pa ne ve nihče. Mogoče je virus tako oslabel, da ne bo povzročal več hujših zapletov, zaradi katerih bo treba v bolnice.
Sem cepljen, pa vseeno ne verjamem, da bo cepljenje kakor koli pomagalo, razen če bi se še enkrat vsi cepili. Po moje drži tam ene pol leta, potem pa spet jovo na novo. Kot pri gripi.

Skratka, da bi zdaj delali neke hude obrambne zadeve, je brez veze. Po moje bi morali v šolah kenslat podaljšano bivanje in prehranjevanje s kosili, kjer so vsi na kupu, da bi bilo tako kot v Avstriji. Ampak če bi to naredili takoj na začeku septembra, bi spet starši skakali v luft, tako da to po moje ne bo opcija. Da pa to naredijo šele takrat, ko bo že veliko ljudi po bolnicah, pa ne bo več imelo učinka. Tako da…

Lansko leto so pravila igre spremenili dobesedno čez noč. Na dan petka je veljalo eno, popoldan so ravnatelji dobili okrožnico in že je veljalo drugo. Še dobro, da smo otroka pravočasno izpisali. Nekaterih mi je res žal, drugih pa prav niti malo

in srhljivo!

Se sploh zavedate kaj nas čaka?

ne bo pouka na daljav, če se bo v razredu pojavil covid bo razred pač v karanteni

jaz mislim, da bo tako

Odgovor na objavo uporabnika
Grozljivo, 10.08.2021 ob 10:38

in srhljivo!

Se sploh zavedate kaj nas čaka?

Vi ste pa ubogali razne jenule, večina se vas ni cepila, dopustovali ste v tujini, pa še Logarske doline in Bohinja z okolico ne poznate. Zdaj bomo pa zaradi vas vsi videli hudiča.

Odgovor na objavo uporabnika
en sam dan, 10.08.2021 ob 07:03

Ne bo katastrofe, če bo pouk na daljavo. Mislim, da je celotna družba pripravljena na dva scenarija. Obstajajo neke napovedi, kaj bo s pandemijo, a bližnja prihodnost bo pokazala svoje.

Bo, bo katastrofa, če bo pouk na daljavo. Že do sedaj je bila narejena večini otrok nepopravljiva škoda. Če bo to še letos, bo huuuda katastrofa. Ministrica molči, čaka na napotke.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close